Share

psst.

På innsiden av PST


Latest episode

 • 4. Hvorfor skal vi bry oss om Kina?

  52:22
  Denne episoden handler om hvordan Kina kan utgjøre en trussel mot Norge og andre vestlige land. Vi møter ansatte i Etterretningstjenesten og våre egne i PST som forteller om hvordan Kina har utviklet seg de siste årene, og hvordan vi håndterer kinesiske uønsket- og ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.

More episodes

View all episodes

 • 3. Kan barn og ungdom bli ekstremister?

  01:01:33
  I denne episoden tar vi turen til Innlandet og hører om hvordan vårt lokale PST-distrikt jobber med med saker der barn og ungdom radikaliseres. Vi møter også en person som arbeider direkte med ungdommer i utfordrende situasjoner. Spesialrådgiver i PST Siv Sørensen er i studio og forteller hva som kjennetegner en radikaliseringsprosess og hva omgivelsene kan gjøre for å forhindre en farlig utvikling. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.
 • 2. Nasjonal trusselvurdering 2024 - Behind the scenes

  36:07
  Denne uken la PST frem Nasjonal trusselvurdering (NTV). I episoden følger vi tett på siste uken før fremleggelsen. Få med deg diskusjonene, uenighetene og menneskene i de hektiske dagene og timene før publiseringen. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.
 • 1. Slik påvirkes PST av det som skjer utenfor Norge

  44:41
  PST opererer ikke i et vakuum, og hendelser langt utenfor Norges grenser kan ha stor betydning for hvordan trusselbildet i Norge vurderes. I denne episoden møter du ansatte som er ansvarlig for trusselvurderinger, kontakten med andre sikkerhetstjenester i utlandet og vår kvinne i Utenriksdepartementet. Programlederne Eirik Veum og Martin Bernsen tar mot slutten av episoden lytterne med til PST-kantinen.
 • 11. PSTs historie: Hvorfor er fortiden viktig?

  01:05:55
  I denne «Julespesial-episoden» er temaet PSTs fortid. Vi spør hvorfor tjenestens mangeårige historie fortsatt er viktig, både for å håndtere dagens utfordringer, og de som dukker opp i fremtiden. Vi har doblet lengden på episoden for å høre på pensjonist Ragnar med mer enn 40 år i tjenesten, historiker og PST-ansatt Morten Alexander fortelle om spionasje i Nordland og Atle Tangen dosere om historiens lærdommer og konsekvenser. Programleder Martin har studert mappen om isdalskvinnen og lytterne blir med inn i PSTs hemmelige arkiv. Programledere Eirik Veum og Martin Bernsen.
 • 10. Hva synes utsiden om PST?

  33:36
  I denne episoden gjør vi det motsatte av hva vi vanligvis gjør. Vi lar andre fortelle om hva de synes om PST. Hør hva de to politiske redaktørene Hanne Skartveit og Frithjof Jacobsen i VG og Dagens Næringsliv mener om PST. Vi har også tatt turen til Kirkenes og hørt med ordføreren i Sør-Varanger kommune Marius Mæland (H) om hvordan han ser på PST. Utgangspunktet er en fersk omdømmemåling som viser at PST får et litt svakere resultat sammenlignet med tidligere år. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.
 • 9. Hva truer norsk næringsliv?

  41:02
  PST har en omfattende ekstern rådgivningsaktivitet. I denne episoden drar programlederne Martin Bernsen og Eirik Veum til Stavanger og sør-vest politidistrikt for å høre hvordan våre ansatte der drar ut til organisasjoner og bedrifter for å fortelle hvilke trusler de må håndtere.