PS-Podden – sätter färg på näringslivet.

 • 2. Vad är egentligen en klassiker?

  35:34
  Nytt avsnitt av PS-podden som gör ett nedslag i båtvärlden och diskuterar begreppet klassiker och varför intresset ökat så mycket. 
 • 1. Sjöräddaren: ”Alldeles för många riskerar köra över sitt eget barn”

  29:17
  I PS-podden har Mats Hedberg besök av Pernilla Rosén, befälhavare på en av Sjöräddningssällskapets räddningsstationer i Stockholm.
 • -25. 25. Volkswagen visar framfötterna

  56:22
  Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker.Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer.
 • 24. 24. Utmanaren KIA tar plats i toppen

  54:51
  Utmanaren tar plats i toppenTrea bland Sveriges mest registrerade bilar två år i rad, finalist i Årets Bil 2019 och vinnare av Årets Familjebil 2018 i Sverige är bara några av KIAs framgångar de senaste åren.Vad är det som gör KIA så framgångsrika? Dagens PS motorredaktör Håkan Nilsson och Marcus Birro bjöd in KIA:s svenska VD Peter Himmer för att ta reda på hur de burit sig åt att bli så framgångsrika och vad de kommer att göra för att säkerställa sin tredjeplats i Sverige. Här får ni lyssna på en entusiastisk och drivande ledare med en fingertoppskänsla för alla de detaljer som skapar framgång.
 • 23. 23. BMW om hållbarhet

  56:00
  Det här avsnittet handlar om passion, känsla, innovation och miljöåtagande, något som BMW:s har satsat extra mycket påSedan snart ett halvt sekel har kampen om premium-kunderna i bilvärlden stått mellan Stuttgart och München med Ingolstadt som en uppstickare, men när det gäller elektrifiering och hållbar tillverkning så sitter faktiskt BMW i förarsätet. Visste ni t.ex. att BMW är störst i Europa när det gäller elektrifierade bilar och att BMW är USA:s största exportmärke?Vi bjöd in Peter Maier, PR och Kommunikationschef BMW Sverige, för att berätta om hur BMW ser på framtiden och vilka innovativa lösningar som vi kan förvänta oss i en podcast som innehåller mycket passion och framtidstro.
 • 1. 22. Årskrönika Näringslivet 2018

  13:38
  I den fjärde och sista delen av PS-poddens årskrönika tar vi ett större grepp på näringslivsåret 2018. Ett år som startades med att en av Sveriges största entreprenörer genom alla tider, Ingvar Kamprad, gick ur tiden. Sedan har väldigt mycket handlat om Brexit, Donald Trump och blockader hit och dit. Programledare Marcus Birro vägar sig också på sia lite om 2019, vilka blir näringslivets främsta utmaningar, hur beroende är vi av omvärldens strategier, vilka slags företag har fördelar i tiden som ligger framför oss?Missa inte PS-poddens sista årskrönika, del 4.
 • 21. 21. Mercedes syn på bilmarknadens förändringar

  54:18
  Aldrig tidigare har bilbranschen genomgått så stora förändringar som nu är på gång.Det handlar om att hitta alternativ teknik till fossila drivmedel, smartare uppkopplingar mot tjänster som vi bl.a. hittar i våra smartphones men som också ska göra körningen bekvämare och säkrare, en förutsättning för att bilarna på sikt ska bli självkörande. En biltillverkare som ligger långt framme i denna komplicerade och extremt dyra utvecklingsprocess är Mercedes som under 2018 lanserat ett antal funktioner som visat vilken väg branschen har tagit. Med en allokerad utvecklingsbudget på 130 miljarder kronor de närmaste åren så förstår vi att det kommer att hända en hel del. För att kasta lite ljus på vart vi är på väg, bjöd PS-podden in Fredrik Wahrolén som är PR- och Kommunikationschef på Mercedes-Benz Sverige AB. Under vårt något förkylda samtal pratade vi om Mercedes framtidsvisioner och vad som styr deras strategier, tekniken och nyttan.Marcus Birro och PS motorredaktör, Håkan Nilsson, får svar på funderingar som säkert många bilintresserade har och framförallt en tydligare bild av vad Mercedes kommer att stå för i framtiden. Fortsätter det att vara en lyxbilstillverkare eller blir det bilar som alla har råd med? 
 • 20. 20. Politikens årskrönika

  14:41
  PS podden med den tredje årskrönikan, denna gång det politiska året i backspegelnMarcus Birro reflekterar och ger sin bild av det svenska politiska landskapet, varför Centerpartiet väntar på rätt tillfälle och hur stark driften är efter statsministerposten.
 • -19. 19. Årskrönika, medieåret 2018

  15:28
  I den andra delen av PS-poddens årskrönika har vi kommit fram till det mediala året 2018.Hur stort är glappet mellan etablerad och oetablerad media? Vad betyder det att SVT och SR förvandlar TV-avgiften till en skatt?Programledare Marcus Birro har arbetat i media sedan mitten av nittiotalet. Få personer har varit lika mycket en del av det mediala etablissemanget och hamnat lika långt utanför det samma.Med kirurgisk precision ser han rakt igenom samtidens dimridåer och kejsarens nya kläder.Missa inte del 2 av PS-poddens årskrönika.
loading...