Share

cover art for E-helse med Nard Schreurs

Protopia – en podkast fra Norsk helsenett

E-helse med Nard Schreurs

Season 1, Ep. 3

I denne episoden har vi besøk av Nard Schreurs, daglig leder for EHiN (E-helse i Norge). EHiN arrangerer blant annet Norges største e-helsekonferanse. Nard brenner for digitalisering av helsesektoren, og han er opptatt av at vi skal skape gode forutsetninger digitalisering. Nard kjenner helsenæringen godt, og han har også et blikk på hva som skjer innen e-helse i resten av verden.


Programleder: Mette Valle Sannes

Gjest: Nard Schreurs, direktør for EHiN (E-helse i Norge)

Produsent: Vegar Herstrøm


Musikk: Interx - «Digital Dreams» (Motion Array)

More episodes

View all episodes

 • 5. Tillitsrammeverket med Kristin Lyng

  19:21
  300.000-400.000 mennesker jobber i helsesektoren i dag. Det er ikke slik at vi kan dele alle helseopplysninger med alle. Hvordan sørger vi for at helseopplysninger deles trygt – på tvers av virksomheter i helsesektoren? I Norsk helsenett jobber vi med denne utfordringen – og vi er godt på vei til å få til en digitalisert og automatisert deling av helseopplysningen mellom helsepersonell på tvers av virksomheter. I denne episoden har vi tatt en prat med tech-jurist Kristing Lyng om arbeidet med det vi kaller Tillitsrammeverket.Programleder: Mette Valle SannesGjest: Kristin Lyng, domeneeier tillitstjenester Norsk helsenettProdusent: Vegar HerstrømMusikk: Interx - «Digital Dreams» (Motion Array)
 • 4. Pasientens journaldokumenter med Nina Norberg

  16:19
  Pasientens journaldokumenter er en tjeneste som har stor verdi for helsepersonell. Nina Norberg fra Norsk helsenett har jobbet med dette i flere år. I samtale med Mette Valle Sannes, forteller Nina om viktige milepæler i arbeidet, og hvordan de løser utfordringer sammen med sektoren.Programleder: Mette Valle SannesGjest: Nina Norberg, områdeprodukteier i Norsk helsenettProdusent: Vegar HerstrømMusikk: Interx - «Digital Dreams» (Motion Array)
 • 2. Skytjenester med Ola Stenseth

  18:49
  I denne episoden snakker vi med Ola Stenseth, direktør for applikasjon- og plattformtjenester i Norsk helsenett, om veien fra tradisjonelle datarom til lagring i skyen.Programleder: Mette Valle SannesGjest: Ola Stenseth, direktør for applikasjon- og plattformtjenester i Norsk helsenettProdusent: Vegar HerstrømMusikk: Interx - «Digital Dreams» (Motion Array)
 • 1. Plattform og økosystem med Bendik Bygstad

  17:11
  Tema for første episode av vår podkast er plattform og økosystem, to sentrale begreper i digitalisering i dag. Vi har tatt en prat med Bendik Bygstad fra Universitetet i Oslo og Norges handelshøyskole. Bendik forsker på digitalisering av organisasjoner, både i privat og offentlig sektor. Han er opptatt av både IT-ledelse og infrastruktur i helsesektoren, og han er medlem av styret i Norsk helsenett.Programleder: Mette Valle SannesGjest: Bendik Bygstad, professor ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo, professor II ved Norges Handelshøyskole og styremedlem i Norsk helsenett.Produsent: Vegar HerstrømMusikk: Interx - «Digital Dreams» (Motion Array)