Share

Private Markets by Axelina


Latest episode

 • 12. Estetik i finansbranschen

  15:58
  Finansbranschen i Sverige är känd för att hålla en relativt hög stilnivå men vad spelar stil och estetik för roll för affärerna? I detta avsnitt av Private Markets by Axelina lämnar Frank och Andreas de hårdare aspekterna av finans för att gå in på det lite mjukare ämnet runt estetikens betydelse för branschen.

More episodes

View all episodes

 • 11. Tips för en karriär inom finans

  12:20
  Vi får en hel del frågor från unga följare om det finns arbetsmöjligheter på Axelina och om generella tips för att komma in i finansbranschen. I det här avsnittet av Private Markets delar Andreas med sig av sina tankar runt hur man i tidig ålder kan bygga en grund för sin karriär.
 • 10. Gustavsbergs Porslinsfabrik

  23:37
  Gustavsbergs Porslinsfabrik är en kronjuvel i svensk industri och ett 200 år gammalt varumärke. I det här avsnittet av Private Markets by Axelina har vi bolagets VD Oskar Juhlin som gäst. Oskar berättar om sin bakgrund som uppväxt i Gustavsberg och hur hans erfarenhet av varumärken som Aston Martin slutligen ledde fram till att arbeta med den anrika porslinsfabriken. Vi får också höra om hur det danska hovet nyligen fick njuta av Gustavsbergs vackra serviser vid det senaste statsbesöket. Som vanligt leds podden av Frank, Corporate Communication på Axelina, tillsammans med Andreas, VD på Axelina.
 • 9. Värdering av onoterade bolag

  13:14
  Vilka metoder finns för att bestämma prislappen på ett onoterat bolag och vilken dynamik finns det mellan olika parter när värderingsdiskussioner förs? I detta avsnitt av Private Markets by Axelina diskuterar Andreas Lindström, VD, och Chima Frank, Corporate Communication, hur ett onoterat bolag kan värderas.
 • 8. The Story of Tyrill

  33:22
  Tyrill is a Swedish investment company founded by a group of Scandinavian entrepreneurs recognizing a huge potential in payment infrastructure globally with an extra focus on growth markets, particularly in Africa. In the latest episode of Private Markets by Axelina, Jens Glasö, the CEO of Tyrill, describes the story behind the investment company, the potential he sees in Africa and the vision for the future including an IPO.
 • 7. 3 tips för att stärka bolagets varumärke mot investerare

  07:44
  Hur bör du som företagsledare tänka kring ditt bolags varumärke när ni söker kapital? I detta avsnitt av Private Markets by Axelina går vi igenom tre enkla tips som kan hjälpa dig att stärka ditt bolags varumärke i en kapitalanskaffningsprocess.
 • 6. 3 vanliga misstag vid en kapitalanskaffning

  07:34
  Det finns ett antal klassiska fel många bolag gör vid en kapitalanskaffningsprocess. I det här avsnittet av Private Markets går vi igenom tre av dem och hur man kan undvika misstagen.