Share

cover art for #9: Japanske biler, fra null til hundre

Presten og bruktbilselgeren

#9: Japanske biler, fra null til hundre

Season 4, Ep. 9

Norge var tidlig ute med å importere biler fra Japan, fordi skipsrederne trengte last.

More episodes

View all episodes

 • 10. #10: Fra pianoer til verdens beste motorer

  38:37
  Hans Jørgen og Øyvind er fortsatt i Japan. Noe av det som kjennetegner japansk bilindustri er at produsentene samarbeider med andre selskaper og bransjeaktører for å dele ressurser, teknologier og kompetanse. Motoren i legendariske Toyota 2000 GT er for eksempel produsert av Yamaha. Dette har bidratt til å styrke industrien som helhet. Flere av selskapene ble etablert for å drive med helt andre ting enn biler og motorer. Yamaha startet med å lage pianoer, og produserer nå elektronikk, gressklippere og altså, det som mange regner for verdens beste motorer.
 • 8. #8: Engelske sportsbiler, racing, og litt til

  53:45
  Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge måtte ha en runde til i England. Denne gangen handler det mest om Jaguar, Aston Martin og Lotus, altså engelske biler med skikkelig fres.
 • 7. #7: Nedturen til den engelske bilindustrien

  40:41
  Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er fortsatt i England, og snakker om 70-tallet, da det meste gikk galt for engelsk bilindustri.
 • 6. #6: De tre beste engelske - og de tre verste

  42:17
  Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er kommet seg over kanalen til England, og forteller om oppturene og den lange nedturen til britisk bilindustri.
 • 5. #5: De tre store franske - Renault, Citroën og Peugeot

  38:04
  Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge måtte ha en prat til om franske biler. Den handler om spesielle bedriftsledere, merkelige modellutvalg, og en finurlig motor.
 • 4. #4: Veien fra Bugatti til 2 CV

  46:32
  Frankrike er kjent for luksusmote, parfymer og dyre viner, og en gang var de også verdens fremste leverandør av luksusbiler. Men så skjedde det noe - som ga oss 2CV og Renault 4. De to går i gang med merkelige Frankrike.
 • 3. #3: En italiensk mikrobil reddet BMW

  41:53
  Denne gangen får du historien om mikrobilene Isetta og Messerschmitt, og muskelbilene til Lancia, Maserati og Lamborghini. Og et par bekjennelser.
 • 2. #2: Fiat, Ferrari, Alfa Romeo - og et skriftemål

  42:50
  Hans Jørgen Morvik er sogneprest, Øyvind Hauge er bilselger, fellesnevneren er en lidenskapelig interesse for biler og bilhistorie. Begge er fulle av fakta, fortellinger og anekdoter, som de har bestemt seg for å dele. Det viktigste først, italienske biler. Men de rekker bare gjennom Fiat, Ferrari og Alfa Romeo, Øyvind er nødt til å lette samvittigheten sin når han først sitter der med en prest.