Share

cover art for Nyårsritual - Hur skapar man det man vill 2024? - Caroline Norbelie

Prestationspodden

Nyårsritual - Hur skapar man det man vill 2024? - Caroline Norbelie

Det här avsnittet är ett eget avsnitt där jag guidar er genom en nyårritual. Jag berättar om mitt år, det som varit bra och det som varit mindre bra. Såklart delar jag också hur podden har haft det, men framför allt ger jag dig några nycklar till att visualisera det du vill uppnå nästa år. I slutet av avsnittet kommer några riktigt bra lyssnarfrågor.


Jag har ju inte haft ett eget avsnitt på länge och är lite rookie; det är mycket jag glömmer säga. Hursomhelst, beskriver jag hur man skapar en visionboard lite väl kort, så jag ger dig en utförligare beskrivning här: 


Förberedelse: Samla material som du kan använda. Du behöver ett styvt papper eller kartong, sax, lim, tejp, tidningar, en skrivare, dator, fotografier, penna och papper, eller använd din dator och skapa ett kollage där. Fundera över vad du vill uppnå nästa år och hitta bilder som symboliserar dina mål.


Skapa din visionboard: Fäst dina valda bilder och ord på pappersarket. Placera din visionboard på en plats där du ser den dagligen. Den kommer att fungera som en påminnelse om dina drömmar och mål både för din logiska, rationella hjärna och ditt undermedvetna.


När det gäller visualisering är det lika viktigt med en handlingsplan. Så hur ska du leva, känna och vara för att uppnå dina mål?


Gott nytt år till dig som lyssnar! Sprid gärna till vänner och bekanta. Om du har tips till mig angående podden, kontakta mig på caroline@prestationspodden.se.


Tack till daniel@lejon.se


GOTT NYTT ÅR! 

More episodes

View all episodes

 • Den ekonomiska stressen - Mathilda Vernersson @overtillannat

  01:08:24
  Mathilda Vernersson driver kontot @overtillannat på Instagram. Där delar Mathilda med sin härliga energi kunskap om ekonomi, så att vi som följer henne kan få överskott till annat och förverkliga våra drömmar. Att inte ha koll på sin ekonomi är en stor stress för många. Därför bjöd jag in Mathilda för att prata om det. Mathilda har själv upplevt en tid med mycket stress och haft ansiktsförlamning. Det ledde till att hon sa upp sig från banken och startade en ny karriär för att hjälpa människor med ekonomI.Vill du komma i kontakt med Mathilda@overtillannatmathilda@overtillannat.se Jag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på appen du lyssnar ifrån.Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar.
 • Behöver vi vila mer? - Sarah Jonsson

  46:40
  Sarah Jonsson är en erfaren yogalärare och beteendevetare med en examen i hälsopsykologi. Utöver att undervisa yoga har hon en passion för coachning och terapeutiska samtal, där hon stödjer människor på deras livsresa. Genom hennes egna levda erfarenheter och resor världen över har hon samlat på sig en djup förståelse för människans välbefinnande och utveckling.På Yogamana delar Sarah sin expertis i Restorative yoga, en form av yoga som fokuserar på att återställa balansen i kroppen genom lugna och stödjande positioner. Genom denna praxis hjälper hon deltagarna att släppa stress och spänningar, vilket leder till ökad harmoni och välbefinnande. Sarahs engagemang för att inspirera och stödja andra på deras väg mot hälsa och balans är en källa till inspiration för många.Kontakta Sarah: https://www.sarahjon.com/eller jonsson.sarah@gmail.com Yoga med Sarah:Måndagar: Restorative 15.45 - 17 & Hatha 17.15 - 18.30 Fredagar: Restorative 12 -13.15 www.yogamana.seJag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på appen du lyssnar ifrån.Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar.Caroline 
 • Breathwork - Olga Yegorova

  01:08:54
  På senaste tiden har jag gått på Olga's klasser på torsdagar kl 16.45 på Yogamana. Det har varit på många sätt så transformerande. Jag kunde aldrig ana att gå på Breathwork är på ett sätt en väg till sig själv. Helt plötsligt börjar du notera kroppens signaler och det går inte att undvika sanningen. Olga Yegorova är inte bara en Breathwork-guide utan har även en doktorsexamen i kulturcentrerad kommunikation och kvinnors reproduktiva hälsa. I det här avsnittet pratar vi om Breathwork och varför det är bra fysiskt och psykiskt och hur det kan lösa upp trauman. Jag var helt upprymd efter jag talat med Olga då hon är som en klok och vis gammal gumma och har så mycket viktig kunskap att dela med sig av.Vill du komma i kontakt med Olga: hello@olgayegorova.me@olgacirclesJag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på appen du lyssnar ifrån.Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar.
 • Livet som högkänslig - Louise Henning - highsensitive_person

  53:42
  Louise Henning, som är skaparen av det populära kontot @Highlysensitive_person på Instagram, gästar podden för tredje gången. Hon sprider framgångsrikt kunskap om högkänlighet. Den här världen som vi lever i är inte anpassad till en högkänslig person. Jag frågar henne om hur det är att vara mamma som högkänslig, hur det är på arbetsplatsen, och om högkänsliga påverkas mer av PMS och klimakteriet. I avsnittet berör vi båda hur högkänlsigheten påverkar oss. Och det är alltid så trevligt att intervjua Louise.Här kan du testa dig om du är högkänlig: https://www.hspforeningen.se/hogkanslighet/sjalvtest/Jag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på appen du lyssnar från.Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring, och samtalen ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: @carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar!
 • Ett avsnitt fyllt av visdom - Kajsa Ingemarsson

  01:04:18
  Jag hade ett intressant samtal med författaren Kajsa Ingemarsson, som är aktuell med boken "12 nycklar till ett magiskt liv . Senaste åren har Kajsa gått från framgångsrik romanförfattare till att skriva böcker inom det andliga området, och den resan har inte bara varit enkel. Kajsa upplevde att framgången inte var så enkel eftersom den roll hon behövde spela som framgångsrik författare krävde mycket av henne. I boken delar Kajsa med sig av sina 12 självupplevda nycklar till hur hon har hittat tillbaka till sig själv. Och i avsnittet delar hon dessa nycklar och riktigt kloka tankar.Jag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på appen du lyssnar ifrån.Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar.Kram Caroline
 • Ett liv i ljus, mörker och prestation - Linda Lampenius

  01:01:24
  Linda Lampenius, som gästar Prestationspodde, är en virtuos violinist som gjorde en betydande inverkan i Hollywood under 1990-talet. Hon har kämpat mot ätstörningar under lång tid och har även stått upp mot en man som utnyttjat henne och många andra kvinnor. I avsnittet pratar vi om prestation, dessutom pratar vi om att växa upp med en förälder som kämpar med missbruk, och framför allt Lindas kamp mot bulimi som hon brottades med under flera år.Linda har skrivit en bok om hennes liv! Den heter ”Klassisk rebell” Jag gillade boken! Finns där böcker finns. Jag blir så tacksam om du sprider avsnitten du gillar och om du lämnar en recension på den app du lyssnar från.Tack Linda (@lindalampeniusofficial), för en fin intervju, och det var så trevligt att träffa dig. Lycka till med det du har framför dig.#stress #prestation #stjärna #prestera #missbruk #ätstörning #podcast
 • Varför äter så många människor antidepressiva mediciner? - Mats Billmark

  51:36
  I det här avsnittet tar jag upp det känsliga ämnet: Antidepressiva läkemedel. Jag intervjuar Mats Billmark, som är författare av den populära boken "Lär dig leva". Mats åt tidigare höga doser antidepressiva.I avsnittet berättar han om hur medicinerna påverkat hans liv, hans känsloliv, hans många försök till uttrappning och hur fruktansvärt dåligt man mår av utrappning. Mats har skrivit en bok som heter "Bli dig själv igen". Boken riktar sig till dig som vill trappa ner och bli fri från din antidepressiva medicin. Det är oerhört individuellt huruvida man trivs med antidepressiva, och jag kan inte nog förtydliga att för vissa är det livsviktigt.Men jag tycker ämnet är väldigt viktigt, för varför är det över en miljon människor som äter antidepressiva? Dessutom undrar jag varför sjukvården inte kan mer om uttrappning och hur svårt det är. Jag hör sällan att sjukvården initierar att patienten kanske bör sluta när livet ser bättre ut för patienten. Dessutom har jag många klienter och vänner som fått antidepressiva utskrivna på grund av en övergående livskris. Och eftersom det är otroligt svårt att trappa ut medicinen så tycker jag att det är oansvarigt. Köp boken här: https://www.bokus.com/bok/9789152744314/bli-dig-sjalv-igen-hur-du-trappar-ner-och-blir-fri-fran-antidepressiva-mediciner/Nyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Tack för att du lyssnar.
 • Hur presterar man med glädje? - Josefine Jönsson

  48:38
  Finns det något värre än när man drabbas av prestationsångest eller motstånd till att prestera? I detta avsnitt tar vi upp hur man presterar och mår bra.Med många år som elitidrottare inom både simning och drakbåtspaddling (EM-guld och VM-silver som främsta merit), så vet Josefine Jönsson hur viktigt det är att må bra för att det ska gå bra och för att man ska kunna prestera. Josefine hade en period då kroppen sa ifrån, vilket lärde henne ännu mer om hur man ska tänka och ta hand om sig för att prestera och må bra.Idag arbetar hon som hälsoutvecklare och driver företaget Happy performance. Hon betonar vikten av att medarbetare och ledare mår bra samt känner arbetsglädje på arbetsplatsen, vilket ökar trivseln och produktiviteten. Det leder till ökad meningsfullhet, bättre prestation och framförallt minskad sjukfrånvaro.Detta var ett intressant samtal där Josefine delade med sig av sina många erfarenheter när det gäller prestation.Kontakta Josefine Jönsson: https://happyperformance.seNyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet.Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com.Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE.Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se.Tack för att du lyssnar.Sprid gärna podden! Lämna en recension på appen du lyssnar ifrån.Gärna 5 stjärnor :)"Kram Caroline
 • Hur skapar man hjärnfokus? - Johan Bergstad

  53:17
  Johan Bergstad är psykolog, föreläsare och författare. Han har kunskap om något de flesta behöver mer just nu: Hjärnfokus! Hur skapar vi fokus? I avsnittet delar han flera tips på hur vi skapar just det. Johan visar hur vi kan ha balans i tillvaron och prestera och må bra – mitt bland dagens alla distraktioner. Han pratar om verktyg för lugn, fokus, kreativitet, effektivitet, återhämtning och arbetsglädje – allt grundat i forskning och beprövad erfarenhet.Vill du komma i kontakt med Johan: https://www.johanbergstad.se/ Vill du köpa hans bok: https://www.adlibris.com/se/bok/hjarnfokus-sa-blir-du-lugn-kreativ-och-fokuserad-9789137154848?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA29auBhBxEiwAnKcSqqJLErgzsG3-dL_nsmiVzzuSzIiHlDp5W0iBbxigKRgn84RYYU8g4hoCCT8QAvD_BwENyheter! Prestationspodden har funnit en ny riktning. Förutom att sprida kunskap om stress ska podden vara en inspiration till förändring och samtal ska bygga på autenticitet. Vill du komma i kontakt med mig, Caroline, besök carolinenorbelie.com. Följ mig också på Instagram: carolinenorbeliecoaching och på Linkedin som CAROLINE NORBELIE. Om du letar efter en klippare, kontakta Daniel på daniel@lejon.se. Sprid gärna podden! Lämna en recension på appen du lyssnar ifrån. Gärna 5 stjärnor :)"Kram Caroline