Power Ladies

del

Ep. 16 - Maria Amelie - Om startup-miljøet, entreprenørskap, blockchain og Startup Migrants

Dagens gjest er helt rå! Maria Amelie AKA The Startup Journalist QUEEN ble i 2010 Norges-kjent over natten for boken “Ulovlig Norsk” om hennes liv som papirløs flyktning over flere år.

Like etter hun ga ut boken ble hun kåret til årets Nordmann, og ble funnet og arrestert og deportert ut av Norge. Dette skapte opprør og et stort engasjement blant det Norske folk - 550 nyhetsartikler ble skrevet og og en side på facebook ble opprette for å få vise støtte og få henne tilbake - den fikk 80.000 likes. Hun fikk deretter jobbtilbud i Teknisk ukeblad og fikk med det oppholdstillatelse i Norge.

Fra og med den dagen har hun dypdykket med lidenskapelig engasjement ned i Startup-miljøet som journalist, hun har fått tittelen “årets startup journalist”(av nordic startup awards) og i tillegg blitt en pris-vinnende forfatter av fire bøker om immigrasjon, ytringsfrihet og entrepreneurskap. Er du interessert i gründerskap så anbefaler jeg virkelig boken hennes “Alt eller ingenting” som har blitt en go-to source for startup-økosystemet.

Maria Amelie har i 2018 tatt steget til å bli gründer selv og blander nå sine to interesser: startups og flyktninger/migranter ved å skape en plattform som skal tilrettelegge for at flere flyktninger og migranter skal få muligheten til å selv bli gründere.

Plattformen heter Startup Migrants og målet er å bryte ned narrativet vi har relatert til flyktninger og migranter per i dag.

Maria digger blockchain, en av de hotte nye teknologiene, som spås å revolusjonere hverdagen vår i fremtiden, og jobber sammen med Blockchangers for å utforske dette.

Maria er en ekstremt sterk drivkraft i seg, og er en av de menneskene jeg er mest imponert over!

I denne episoden så lærer du mer om startup-miljøet, litt om blockchain, og om hennes nye venture.

Flere episoder