Share

cover art for 169. Hvorfor testes hundene?

Potepodden

169. Hvorfor testes hundene?

Ep. 169

Helsetester, ulike screening tester, DNA tester, mentaltesting.... Våre hunder testes for mye... Blir det for mye? Hva er viktig og hvem avgjør hva som er viktig og hva som er gode resultater?

More episodes

View all episodes

 • 182. 182. Analysere og lage strategier

  35:26
  Adventstid... en tid full av forventinger... en tid hvor kanskje vi mennesker er flinkest til å legge planer og forberede? Kan vi lære litt av det over til hundeverden? Ved å analysere hva som skjer, hvordan hunden reagerer.. lære om din hund.. først da kan du legge en strategi for å løse utfordringene.. 
 • 181. 181. Oppdrettere og valpekjøpere

  25:31
  Det er mye snakk om hva som er ansvarlig og hva som er seriøst i forbindelse med valper, ansvarlig raseavl, seriøse oppdrettere, trygg handel..... osv. Hvordan velge rett? Hvordan finner valpekjøpere frem til gode oppdrettere og hvordan sorterer oppdrettere ut gode valpekjøpere? 
 • 180. 180. Krav til valpekjøpere

  32:51
  Setter vi oppdrettere uoverkommelige krav til nye valpekjøpere? Hvordan oppleves dette for kommende hundeeiere? Hva møter egentlig kommende hundeeiere i denne prosessen når de skal velge rase og oppdretter de ønsker å kjøpe hund fra.
 • 179. 179. Tips for tiden med valp og unghund

  33:12
  Det finnes mye info og påstander... mange gode og kanskje mindre gode råd for alle som skaffer seg hund. Mange av henvendelsene vi får inn til podden handler om valp og unghund, den tiden hvor det skjer mye i hundens utvikling.
 • 178. 178. Vintertiden for firbente

  23:47
  Vi går for alvor inn i vinterhalvåret her i landet, det blir kaldere nå... det kommer snø.... Vi kler på oss og finner fem vintertøyet. Husker vi også på de firbente? Passer vi like godt på de pelskledde når temperaturen kryper ned på det blå området?
 • 177. 177. Mersalg og spekulative salgstriks

  30:32
  Stadig mer utspekulerte salgstriks rettet mot ansvarlige hundeeiere.... Det koster å være ansvarlig.... det koster å være flink..... det koster å ville gjøre det beste for våre firbente.... i alle fall om man skal følge alle råd og anbefalinger fra dyrebutikker og veterinærkjedene... 
 • 176. 176. Stell og helserutiner

  26:43
  Hvordan gjør vi det med stell av hunden... den trenger mer enn mat, vann og mosjon.... Det er mye vi selv kan sjekke og ha kontroll på når det gjelder hundens helse. Lage seg noen gode rutiner med kos og helsesjekk vil gi en bedre oversikt på hundens tilstand, sant at det kan noen fine bonusfordeler i form av bedre relasjon med hunden og kanskje spare noen veterinærbesøk og utgifter.
 • 175. 175. Dyrevelferd og ansvarlig avl

  34:50
  En helt spesiell uke i hundenorges historie har dette vært... ord som Ansvar, Ansvarlig raseavl og kanskje Ansvarsfraskrivelse? ... alle er de blitt mye brukt. Dette var uken hvor Høyesterett kom med dommen i "hundesaken"... Den definerer hva og hvordan avl kan være i strid med §25 i dyrevelferdsloven
 • 174. 174. Show, utstilling, kvalitetsbedømmelse

  41:37
  Ja, vi skal snakke om utstilling og show, om kvalitetsbedømmelse og kritikker, alt det handler om hundeutstilling. Utstilling består av jo egentlig av to ulike bedømminger: Kvalitetsbedømmelse og konkurransebedømmelse, hva innebærer det og hva er viktigst? Det er så mye mer enn et show.