Share

cover art for Känslor eller källkritik

POSTPATRIARKATET

Känslor eller källkritik

Season 4, Ep. 72

Sociala medier är som de där tokiga ris-och-ros-insändarna längst bak i kvällstidningen där folk kunde skriva in och gnälla om allt möjligt, men idag tar vi det på allvar. Men inte tillräckligt mycket allvar för att faktiskt faktagranska det vi läser eller skriver. Inte ens journalistiken håller. Det ska vara clickbait och snabba reaktioner och då får allt annat stryka på foten. Och då har vi plötsligt ett demokratiproblem. 


Våra postpatriarkala hjältinnor försöker knyta ihop säcken. Det blir populism, cancel culture och källkritik på schemat.

More episodes

View all episodes

 • MORDISK STÄMNING // 911 what's your emergency?

  10:52
  Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk Stämning"! Gå in på http://patreon.com/daligstamning/ för mer information och för att signa upp!_______________________________Fem samtal till 911 av fem olika vittnen men ingen kunde stoppa det som hände och tiden rann snabbt ut för Denise Amber Lee som precis kidnappats och förts bort av en man med allt annat än goda intentioner. Fayme berättar en otrolig historia som egentligen borde ha slutat lyckligt. 
 • 75. Le grande finale - #75

  01:16:07
  Era postpatriarkala hjältinnor går igenom året som varit; Vad hände, vem drevades det emot, hur såg debatten ut? Hur har året sett ut på det personliga planet och vad är förhoppningarna inför nästa? Ett extra långt avsnitt för alla er trogna lyssnare. Gott nytt år!
 • 74. Vem tjänar på våld? - #74

  54:00
  Tänk att manshat är mer provocerande än att kvinnor mördas. Tänk att män går omkring helt omedvetna (och kanske obrydda?) om att kvinnor är livrädda. Tänk att dessa män blir kränkta och ledsna på lilla ögat av att kvinnor kanske hatar dem för finns det nåt värre än manshatare egentligern? Och tänk att kvinnor oroar sig nästan mer för att män ska bli just kränkta än vad de oroar sig för sin egen säkerhet? Era postpatriarkala hjältinnor förklarar vad våldkapital är, varför de tycker att män är dumma i huvudet och hur det är att vara kvinna i patriarkatet.
 • 73. Det är tanken som räknas - #73

  46:00
  Vilka är feminismens största tänkare idag? Behöver feminismen nytänkande? Hur mycket av det vi kämpar emot och genom är gamla sanningar vi bara inte kommit tillrätta med? Vilka feministiska frågor är de viktigaste idag? Och vad gör manliga feminister på Instagram ens? 
 • MORDISK STÄMNING // Nördar som mördar

  18:14
  Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk stämning". Gå in på http://patreon.com/daligstamning för mer information och signa upp för fan!Det är den 25e november 1996. Mellan gravstenarna på en kyrkogård i Eustis, Florida dricker Rod Ferrell och Heather Wendorf varandras blod i en ceremoni som ska göra Heather till en vampyr. Om sex timmar kommer Rod försegla deras öde för alltid. 
 • MORDISK STÄMNING // pojken med släggan

  10:21
  Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk stämning". Gå in på http://patreon.com/daligstamning för mer information och signa upp för fan!En natt i augusti 2012 förändrades livet för alltid för ensamstående Melanie och hennes två tonårssöner. Zack, den yngre av dem hade en historia av psykisk sjukdom och han hade precis kvällen innan bestämt sig för att mörda sin mamma och sin bror Josh. 
 • 71. Drevet går - #71

  55:23
  Hur undviker man drev och går det att kritisera andra medfeminister nyanserat? Anja och Natashja försökte just det sistnämnda men förutspådde inte riktigt reaktionerna och avsnittet togs ner. Men vad är det som händer inom feminismen egentligen, vad handlar kritiken om, varför är alla så jäkla upprörda? Våra postpatriarkala hjältinnor dyker ner lite i vad som händer när feminismen gör gemensam sak med kapitalismen och hur skadliga personkulter upprätthålls. Vad är en feministisk influenser? Kan man göra karriär på kvinnosaken? 
 • 69. Hångelkompisar - #69

  58:46
  När man var liten varnade mamma för fula gubbar och det var just fula gubbar man var på sin vakt mot. Inte snygga snubbar. Eller fina damer. Eller snälla killar som man kan prata med om allt och som fattar allt det där morsan och farsan inte fattar. Eller coola lärare som får en att känna sig finast på jorden. Våra postpatriarkala hjältinnor reder ut vad grooming innebär och hur man kan skydda sina barn mot vuxna som har jävligt tveksamma intentioner.