Share

cover art for I samtal med Per-Albin

Popmuzik Popcast

I samtal med Per-Albin

Per-Albin är en sångare, skådespelare och filmmakare från Göteborg.

I veckans poddavsnitt träffar du honom när han berättar om sin väg från teater och dans till musiken samt senaste singeln Hårt som järn. Per-Albin berättar även om hur han vann Kpop World Festival när han var yngre, om musik som inspirerat honom samt önskan att kunna bemästra alla delar av musikproduktionen för att kunna göra allt själv. 

Det blir ett inspirerande och härligt samtal med Per-Albin som du absolut inte får missa.  

More episodes

View all episodes

 • I samtal med Peter Sjöholm

  01:09:27
  Peter Sjöholm är inte helt okänd för bloggens läsare, då han varit med vid flera tillfällen med sin musik. Antingen under eget namn, eller som Radion Spelar Dylan. Just nu är peter aktuell med EP:n Tankar Vid Ett Piano, där fyra låtar kretsar kring Peters tankar om kärlek och ett synthpiano. En skilsmässa och nyfunnen kärlek blev till stommen för låtarna där allt är avskalat och ärligt som ett fotografi över livet. Det blev också till grunden för vårt samtal i denna poddintervju. Men vi snackar en hel del om musik Peter släppt genom åren, bland annat hyllningslåten Varför blir jag jämt så glad när jag träffar Anders om covers på låtar av Pet Shop Boys och Herrey's, samt om att driva ett eget musikbolag. Någonstans går vi även genom smultronställen i Stenungsund, samt fem album som inspirerat och gillats genom åren. Så det blir en hel del musiksnack och väldigt öppet och ärligt, precis som det ska vara i en podd där artisten får stå i centrum.Trevlig lyssning.
 • I samtal med Timberly

  01:21:44
  I slutet av Maj släppte den Stockholmsbaserade artisten Timberly EP:n Intoxicaded Virgo, som med sina fem låtar summerar artisten fyra senaste år och handlar om att hitta kärleken till sig själv, trots en självföraktande hjärna. Det blir en EP där Tim Blommé som artistepersonan Timberly går på djupet i dessa frågor som en queerperson som brottas med sin maskulinitet och femininet och hitta balansen i sig själv. Det blir ett ambitiöst projekt där musik och film blir redskap för att måla upp denna tema-EP. Bland annat får vi en musikvideo till Afraid I might like it, som är inspelad på Fårö. I videon representerar Timberly sin Femininitet och Maskulinitet som fysiska karaktärer i kamp mot varandra.“Jag är alltid inspirerad av Gotland i min konst, det är där jag känner mig som mest hemma, men samtidigt är det platsen jag känner mig som mest sårbar. Jag hade inte många vänner i min uppväxt och många kvällar spenderade jag vandrande längs fälten. Mina tankar och dagdrömmar var både min bästa och värsta vän.”Jag bjöd hem Tim för att prata mer om arbetet med Intoxicaded Virgo. Det blir ett långt samtal om skapandet av musiken, men också om uppväxten och om musik som inspirerat Tim. Vi snackar även om samarbetet med &Tilly som snart går in på andra versen när det är dags att följa upp Shoot you, och om att hitta sig själv som queer. Som vanligt när det kommer till intervjuerna i Popmuzik Popcast, så är det artisten som får stå i centrum. Om du uppskattar dessa poddintervjuer och vill stötta bloggen, så kan du bli Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover på Patreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en viktig plats för många oberoende artister att synas på. Trevlig lyssning. 
 • I samtal med Titus Drott

  50:30
  Göteborgaren och singer-songwritern Titus Drott är just nu aktuell med singeln Wonderful. En fin pianoballad som smyckats med stråkar med hjälp av producenten Petter Lithvall, medan Titus sjunger en kärleksförklaring till den där speciella personen. Det är innerligt och vackert, samtidigt som kärleken verkligen bubblar i sången.Jag satte mig ner med Titus för att prata om nya låten i detta poddavsnitt. Det blev ett samtal om uppväxten i Göteborg och hur musiken kom in i Titus liv. Men också om att leva med psykisk ohälsa och självmordstankar. Att hitta tillbaka till livet igen och få de vänner han aldrig haft som ung. Vi pratar även om musik som betytt mycket och som inspirerat Titus på olika sätt, samt om arbetet med sin egna musik. Det blir med andra ord ett öppenhjärtligt samtal där artisten och musiken får stå i centrum, precis så som det ska vara i en intervjupodd med en artist.
 • I samtal med CISSI

  46:35
  I samband med att Cissi Wallin släppte sitt debutalbum Jag är en handgranat kom hon till Göteborg för en spelning på Nefertiti. Dagen efter spelningen mötte jag upp Cissi på hennes hotell för att göra en fika-intervju i foajén. Det blev ett härligt och öppet snack om uppväxten i Uddevalla, om att våga testa olika kreativa uttryck; från skådepelare, skribent, radiopratare och musik. Sedan pratade vi om spelningen på Nefertiti, arbetet med nya albumet och tankarna kring det. På det hela blir det ett inspirerande samtal i en avslappnad miljö. Du kommer kanske märka lite mer bakgrundsljud än vanligt i podden, men det bidrar ju också till charmen att sitta tillsammans med oss kring fikabordet så att säga. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Baula

  48:41
  I denna poddintervju träffar du duon och äkta paret Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson, som tillsammans bildar den alternativa duon Baula. Duon bildades 2015 och har under åren släppt en knippe singlar samt EP:n Drought 2019. Nu är det dock dags för debutalbumet Heavy heart, no tears. I podden berättar Karolina och Ísak om arbetet med musiken, hur de träffades och varför det finns ett så tydligt mörker över musiken. Men det blev även en hel del skratt, vilket låt som skulle kunna bli en Baula-cover och lite om framtiden. Som vanligt är det artisterna och musiken som står i centrum för samtalet, så det blir ett bra nedslag för musikälskaren överlag och den som vill veta mer om Baula. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Ida Schönbeck

  54:39
  Popmuziks Popcast är tillbaka med en ny härlig intervju. I detta avsnitt träffar du Ida Schönbeck från Göteborg som du bland annat hört i bloggen när hon släppt singlar som Filmnegativ, Camel Blå och Rundgång. Just nu pluggar Ida på Songwriters Academy Of Sweden i Örnsköldsvik och släpper musik på egen hand samt hjälper andra artister att skriva låtar. I avsnittet berättar Ida om sin musikaliska resa, om artister och album som betytt mycket för henne, samt om musiken hon släppt. På det hela blir det ett härligt samtal med många skratt, där artisten och musiken får stå i centrum. Du hittar fler poddintervjuer från Popmuzik i din poddapp och i bloggen får du dagligen nya musiktips.
 • I samtal med Lotta Wenglén

  01:09:41
  Just nu är Lotta Wenglén aktuell med EP:n Startdust & Debris. I samband med att Lotta besökte Göteborg träffades vi för en poddintervju där hon berättade mer om arbetet med EP:n och låtarna. Vi pratar bland annat om hur det är att driva eget skivbolag och studio, samt om musik som inspirerat Lotta genom åren. Hur hon kom in på att skriva musik till teater och filmer, samt om hennes mest streamade låt Hon é blå från Blådårar 2, en låt som fått ett uppsving nu under Fotbolls-VM. Som vanligt blir det ett öppenhjärtligt och avslappnat samtal om och med personen bakom musiken. Trevlig lyssning. 
 • I samtal med Glashus

  01:07:07
  När Iona Köhler Alvén och Mattias Norén i Glashus var här i Göteborg för att fira stadens 400-års jubileum besökte de även mig för en kopp kaffe och poddintervju. Här snackar vi om hur de träffades för första gången. Vad de gjort innan Glashus. Hur det är för dem att jobba från London och Stockholm och då ändå få möjlighet att ses lite då och då. Om magiska konsertminnen och framtiden för duon. Det blir med andra ord ett härligt samtal med många skratt som du definitivt inte får missa. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Josefin Solberg

  59:35
  I veckans popcast träffar du Josefin Solberg som just nu är aktuell med EP:n Nr.IIUnder samtalet berättar Josefin om album som betytt mycket för henne, om sin uppväxt. När hon bodde i Australien och spelade musik där samt om arbetet med sina egna låtar.Som vanligt här i podden blir det ett öppenhjärtigt samtal där artisten får stå i centrum.Trevlig lyssning.