Latest episode

 • I samtal med CISSI

  46:35
  I samband med att Cissi Wallin släppte sitt debutalbum Jag är en handgranat kom hon till Göteborg för en spelning på Nefertiti. Dagen efter spelningen mötte jag upp Cissi på hennes hotell för att göra en fika-intervju i foajén. Det blev ett härligt och öppet snack om uppväxten i Uddevalla, om att våga testa olika kreativa uttryck; från skådepelare, skribent, radiopratare och musik. Sedan pratade vi om spelningen på Nefertiti, arbetet med nya albumet och tankarna kring det. På det hela blir det ett inspirerande samtal i en avslappnad miljö. Du kommer kanske märka lite mer bakgrundsljud än vanligt i podden, men det bidrar ju också till charmen att sitta tillsammans med oss kring fikabordet så att säga. Trevlig lyssning.

More episodes

View all episodes

 • I samtal med Baula

  48:41
  I denna poddintervju träffar du duon och äkta paret Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson, som tillsammans bildar den alternativa duon Baula. Duon bildades 2015 och har under åren släppt en knippe singlar samt EP:n Drought 2019. Nu är det dock dags för debutalbumet Heavy heart, no tears. I podden berättar Karolina och Ísak om arbetet med musiken, hur de träffades och varför det finns ett så tydligt mörker över musiken. Men det blev även en hel del skratt, vilket låt som skulle kunna bli en Baula-cover och lite om framtiden. Som vanligt är det artisterna och musiken som står i centrum för samtalet, så det blir ett bra nedslag för musikälskaren överlag och den som vill veta mer om Baula. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Ida Schönbeck

  54:39
  Popmuziks Popcast är tillbaka med en ny härlig intervju. I detta avsnitt träffar du Ida Schönbeck från Göteborg som du bland annat hört i bloggen när hon släppt singlar som Filmnegativ, Camel Blå och Rundgång. Just nu pluggar Ida på Songwriters Academy Of Sweden i Örnsköldsvik och släpper musik på egen hand samt hjälper andra artister att skriva låtar. I avsnittet berättar Ida om sin musikaliska resa, om artister och album som betytt mycket för henne, samt om musiken hon släppt. På det hela blir det ett härligt samtal med många skratt, där artisten och musiken får stå i centrum. Du hittar fler poddintervjuer från Popmuzik i din poddapp och i bloggen får du dagligen nya musiktips.
 • I samtal med Lotta Wenglén

  01:09:41
  Just nu är Lotta Wenglén aktuell med EP:n Startdust & Debris. I samband med att Lotta besökte Göteborg träffades vi för en poddintervju där hon berättade mer om arbetet med EP:n och låtarna. Vi pratar bland annat om hur det är att driva eget skivbolag och studio, samt om musik som inspirerat Lotta genom åren. Hur hon kom in på att skriva musik till teater och filmer, samt om hennes mest streamade låt Hon é blå från Blådårar 2, en låt som fått ett uppsving nu under Fotbolls-VM. Som vanligt blir det ett öppenhjärtligt och avslappnat samtal om och med personen bakom musiken. Trevlig lyssning. 
 • I samtal med Glashus

  01:07:07
  När Iona Köhler Alvén och Mattias Norén i Glashus var här i Göteborg för att fira stadens 400-års jubileum besökte de även mig för en kopp kaffe och poddintervju. Här snackar vi om hur de träffades för första gången. Vad de gjort innan Glashus. Hur det är för dem att jobba från London och Stockholm och då ändå få möjlighet att ses lite då och då. Om magiska konsertminnen och framtiden för duon. Det blir med andra ord ett härligt samtal med många skratt som du definitivt inte får missa. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Josefin Solberg

  59:35
  I veckans popcast träffar du Josefin Solberg som just nu är aktuell med EP:n Nr.IIUnder samtalet berättar Josefin om album som betytt mycket för henne, om sin uppväxt. När hon bodde i Australien och spelade musik där samt om arbetet med sina egna låtar.Som vanligt här i podden blir det ett öppenhjärtigt samtal där artisten får stå i centrum.Trevlig lyssning.
 • I samtal med Jaded Jane

  01:15:22
  I veckans poddinterju träffar du Axel Olsson som är personen bakom artistnamnet Jaded Jane. Ett musikprojekt Axel inledde tillsammans med sin bror Adam men som han nu driver i egen regi. Under intervjun berättar Axel om uppväxten i Hammarkullen här i Göteborg och hur musiken kom in i hans liv. Om album som inspirerat honom. Hur det blev när han sökte musiklyckan i USA tillsammans med sin bror. Samt om senaste singeln Dreamer. Det blir som alltid i denna intervjuserie ett närgående och öppenhjärtligt samtal där vi får höra Axels musikresa genom åren. Trevlig lyssning.