Share

cover art for 07. DET VÅRAS FÖR BUDGET OCH LYX

MOMENTUM

07. DET VÅRAS FÖR BUDGET OCH LYX

Ep. 7

Polariseringen synes ostoppbar.

Medelklassen trycks tillbaka. Hör Per och Kjell om konsekvenserna.

Förutom i politiken så ser vi det tydligt i den fysiska handeln. Budget och lyx går som tåget. Men, hur ser det ut i den digitala världen? Och är vintage på väg att bli ett kvalitativt lågprisalternativ? Dessutom om Lavrov och bilismen i Stockholm. 

I samarbete med TV4 och Diös. 

En podd av Kjell A Nordström och Per Schlingmann i samarbete med Volante och görs på Beppo ljudproduktion AB. 

Producent: Erland Karling

More episodes

View all episodes

 • 27. CIRKULERA MERA

  50:23
  En av de bärande delarna i klimatomställningen är övergången till en cirkulär ekonomi. Vad innebär det? Tillsammans med Advanias Magnus Pihl skärskådas cirkulär IT. Vad är möjligt? Och hur kan utvecklingen påskyndas. Dessutom om det lyckliga Norden och vad som händer när vi kan styra våra handlingar direkt med hjärnan. Avsnittet har gjorts i samarbete med Advania.
 • 26. VAD HÄNDER MED MASSELITEN?

  36:04
  Vad betyder det att vi under så lång tid har värderat kompetensen huvud så högt i relation till hjärta och hand? Och vart är vi på väg? Schlingmann och Nordström reflekterar utifrån David Goodharts uppmärksammade bok. Dessutom om att staten flyttar fram sina positioner och varför 26-åriga Matilda Djerf visar vägen. 
 • 25. KREATIV KONSERVATISM

  36:44
  Denna gång är en rund fyrkant i centrum för podden. Går kreativitet och konservatism att förena? Är vi svenskar både GAL och TAN?
 • 24. VAR ÄR TJEJERNA?

  39:30
  Hur ser utvecklingen ut för kvinnor när det gäller inkomster, ägande och utbildning? Ovh vad kan göras för att påskynda utvecklingen mot jämställdhet och öka kvinnors intresse för privatekonomi? Dessutom om tiktokifieringen och fyradagars arbetsvecka. Avsnittet har spelats in live och gjorts i samarbete med Danske Bank.
 • 23. 23. SUPERINDIVIDUALISMEN

  50:39
  Allt fragmentiseras och samhället blir alltmer individualistiskt. Vad betyder det för ekonomin, människor, företagen och samhället? Och varför är Ingvar Kamprad en förebild än idag?
 • 22. 22. MOMENTUM MASTERCLASS

  05:09
  Momentum är en bok som blev en podd. Nu blir det även en masterclass som äger rum 25/4. Här kommer inbjudan i form av ett poddavsnitt.
 • 21. OPTIMISMENS KRAFT

  39:33
  Vi skärskådar optimismen. Vilket är dess ursprung och hur kan man förhålla sig? Och varför ett optimistiskt förhållningssätt är viktigare än någonsin.En podd av Kjell A Nordström och Per Schlingmann.  Producent: Erland Karling/Beppo ljudproduktion AB
 • 20. ETT SUPERVALÅR

  46:27
  Vad kan vi vänta oss av 2024 när det gäller ekonomi, politik, distansarbete och den globala utvecklingen? Och är vi redo för en virtuell partner?
 • 19. 19. TRE SCENARIOS OM VÄRLDEN

  32:26
  Ett annorlunda avsnitt där Per och Kjell återger en färsk föreläsning om vart världen är på väg. Går vi mot oligoner, nationer eller en värld där klimatomställningen definierar en ny form av globalisering?