Plan B-podden

Share

Trailer för Plan B-podden!

Season 1

Det visade sig att den fossildoftande, charter-frossande, masskonsumerande Plan A inte var så najs för varken planet eller människa. Så hur ser Plan B ut? Hur ser det hållbara livet ut? Vad är vinningarna av att ställa om till ett liv som ryms inom planetens gränser? Vad är status och norm i det hållbara livet? Det ska vi – @emmasundh och @husligheter – försöka ta redan på genom den purfärska Plan B-podden! 


I den här trailern ger vi dig en blixtsnabb tour genom Plan B-podden! Vad är Plan B-podden? Vad kommer vi att snacka om i kommande avsnitt? Varför behövs en Plan B-podd? Häng med!


Musikcredd: Elias Åkesson (som vanligtvis syns och hörs i Elias & The Wizzkids)

More Episodes

9/24/2020

#2: Besprutat, bin & biologisk mångfald

Season 1, Ep. 2
AVSNITT #2 – BESPRUTAT, BIN & BIOLOGISK MÅNGFALDTänk att människan är så övertygad om vår egen förträfflighet att vi tror att vi klarar oss utan andra arter. Att vi förknippar "fräschhet" med kemiska städprodukter och att vi pratar om "mat och ekologisk mat" istället för "mat och besprutad mat". Att vi irriterat slår ihjäl det livsviktiga biet som irrat in i köket istället för att tacka för all nytta det gör genom att tacksamt och ödmjukt hjälpa det ut. Visst gick det lite snett någonstans?Nu är det dags att tänka om och tänka rätt. Sätta den biologiska mångfalden i centrum, och bygga en värld där vi tryggar vår matförsörjning, planerar våra städer på ett helt annat sätt och ser till att även kommande generationer får njuta av den fantastiska artrikedom som vi så länge tagit för givet!I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?I#2: Besprutat, bin & biologisk mångfaldpratar vi om allt från rekoringar, drömförskolor och framtidens bostadsannonser till språkbruk, klimatkorkade normer och varför bra mat aldrig borde bli en klassfråga.PODDAREEmma Sundh&Maria SoxboKONTAKTMail,Facebook&Instagram.SAMARBETSPARTNERMatföretaget Årstiderna med 100% ekologiska matkassar och ingredienslådor.MUSIKElias Åkesson (frånElias & the Wizzkids)
7/2/2020

#1: Början

Season 1, Ep. 1
AVSNITT #1 – BÖRJANNu står vi här, mitt i plan A-livet, och skördar frukterna av en livsstil vi byggt upp under 150 år eller så. Vi kan färdas fossilsnabbt överallt – med bilen till gymmet för att springa en mil, eller med flyg till andra sidan världen för att kunna lägga upp en perfekt poolbild på instagram. Många av oss är belånade upp till hårfästet för några åtråvärda kvadratmeter lägenhetsyta i storstan, vi kan shoppa ännu fler saker vi inte behöver dygnet runt genom den globala jättebutik vi alla har i våra smartphones och vi jobbar, jobbar och jobbar för att få kalkylen att gå ihop. Vi är rustade för en evig högkonjunktur, utbrändhet är en folksjukdom och vår livsstil är ett luftslott byggt på växthusgaser. Vill vi ha det så här?I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?I #1: Början pratar vi om allt från baksmälleshopping till jordkällare, från betydelsen av trygga brallor till varför vi måste göra ett kommande avsnitt om Frankrike.PODDARE Emma Sundh & Maria SoxboKONTAKT Mail, Facebook & Instagram.SAMARBETSPARTNER Klimatappen DeedsterMUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)