Share

cover art for Knepen du behöver för att göra en livsstilsförändring!

Pepp-podden!

Knepen du behöver för att göra en livsstilsförändring!

Vad krävs egentligen för att man ska kunna genomföra en livsstilsförändring? Som att bli vegetarian till exempel. Och om man nu har bestämt sig för att äta mer vegetariskt – vilka vego-alternativ är egentligen bäst att ha på frukostmackan? Vi testar oss igenom kattmatsliknande pastejer och wanna be-ostar för att hjälpa dig på vägen. Kanske är det just det som blir det lilla, lilla steget i början på din nya livsstil? Kram Pam & Sandra

More episodes

View all episodes

 • Så blir din semester gladare!

  31:49
  GLAD SOMMAR – på riktigt! Vi har fått experttips på hur du gör för att känna dig härligt glad på semestern, och resten av året! Vi har dessutom lärt oss tyda drömmar (på hobbynivå bör kanske tilläggas) och försöker tyda vad det egentligen var som gjorde att Pamela sovandes sprang runt i Hudiksvall, i gummistövlar, var och varannan natt som tonåring. Och så blir det lite träningstips för rastlösa stranddagar. Vi hörs igen i höst!
 • Vår- och sommarträning a la Christer Skog

  36:43
  FINBESÖK i studion! Christer Skog gästar och hjälper oss att komma igång med vårträningen på bästa sätt. Dessutom får vi en massa bra tips om hur vi ska träna i sommar, även om det skulle råka bli värmebölja i år igen. Vi reder ut pulszoner, mjölksyretrösklar och kortisolpåslag, med mera (!) och pratar om varför lite lugnare morgonträning är ett av de bästa träningspassen! Christer berättar också hur han lever med sin aktivitetsklocka och varför det funkar så bra för honom.
 • "DU ÄR FET!"

  22:54
  Hur känns det att höra "du är fet" rakt upp i ansiktet? Det vet både Pam och Sandra som båda har fått höra det på hälsoundersökningar vid olika tillfällen. Vågar du förresten gå på en hälsoundersökning där de kollar ALLA läskiga sjukdomar? Sandra har testat (bland annat hittade läkaren faktiskt en knöl i bröstet) och fick förklaringar på både allt ifrån varför hennes kropp under en period har lagrat extra fett till varför hon känt mer träningsvärk än vanligt och vaknat av domningar i händer och fötter på nätterna.
 • Sockerkicken är bara en myt!

  30:27
  Det blir inte alltid som man har tänkt sig men visst kan det bli jäkligt bra ändå? Har du tänkt att socker snabbt kan få dig att bli piggare och gladare så blir det verkligen inte som du har tänkt dig – nu visar studier att sockerkicken bara är en stor fet myt. Tvärtom är risken stor att du blir trött av att äta godis eller fika. Något som du däremot blir skönt lugn av är att vårstäda, fatta win-win här: medan du stressar ner så får du ett städat hem!!
 • Pyt, gad eller panik? Shit happens - och så stressar du ner på danska!

  30:59
  Hur har danskarna hamnat i topp på listan över de lyckligaste människorna i världen? Genom att leva lite mer pyt (läs "pid") kanske? (Danmarks mest populära ord just nu.) Kanske kan du få användning för pyt om du drabbats av gad, gerneraliserat ångestsyndrom – eller omvärldsångest. Hur ska vi egentligen förhålla oss till oro över klimat, terror, krig och epidemier? Knep, tips och lev lite skönare-råd i det här shit happens-avsnittet!
 • Buller i magen – skitviktigt snack om tarmhälsa!

  29:46
  Kvinnan som har gett ballongmage ett ansikte, dietist Sofia Antonsson, gästar och berättar om varför det är så viktigt att ta hand om sin maghälsa. Hon berättar också om varför vi borde jubla mer efter våra toalettbesök, att det är skillnad på fermenterat och fermenterat, och varför mat kan göra (i alla fall vissa av oss) så himla LYCKLIGA! Kan hon kanske till och med få ordning på åskovädret i Pams mage som kommer mellan frukost och lunch varje dag? Lyssna bums för massor med tarm-tips.
 • Är du styrd av en stenåldersmänniska eller mobilen?

  33:34
  Har du tänkt på hur mycket din mobil påverkar vad du gör? Och hur styrd du fortfarande är av stenåldersmänniskor? Vad innebär det egentligen att ha skärmhjärna och är det något vi ska göra åt det? Och när tänker vi, som nu lever på 2000-talet egentligen komma in i 2000-talet på riktigt – och lämna stenåldern bakom oss en gång för alla? Det här och mycket mer diskuterar vi i det här avsnittet. Tack för att du lyssnar! Kram Pam & Sandra
 • Varför gör stress oss feta?

  28:51
  Sveriges bästa (i alla fall enligt oss) överviktsforskare Erik Hemmingson hälsar på och pratar om sin bok: Slutbantat, förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut. Erik vet allt om varför midjemåttet växer i takt med att vi blir mer stressade och vad vi kan göra för att få ordning på både stress och vikt. (Pam smyger också in en toppenlösning… men Erik nappar inte riktigt!) Obs – han förklarar så bra, in och lyssna!! Kram Pam & Sandra