Share

cover art for #34 - Dette bør du ha i buffer

Pengetabu

#34 - Dette bør du ha i buffer

Ep. 34

Tar du ofte av bufferen, eller lar du den stå urørt? Kaia og mannen er uenige om når de skal bruke av felles bufferkonto, og hvor mye de skal ha der. Med på å løse buffer-floka i parforholdet er kjærlighetscoach Anniken Lien Mathisen.


Har du noe på hjertet? Send inn til Pengetabu@dnb.no, så kanskje er det deg vi hjelper neste gang. 

More episodes

View all episodes

 • 1. #1 - Her kommer Pengetabu!

  00:54
  Pengetabu av DNB handler om det du lurer på, men ikke tør å spørre om. I hver episode får Silje Sandmæl besøk av to spennende gjester som sammen løser lytternes problemer. Du vil få høre om alt fra brudd og snylting til oppdragelse og gavepress. Send inn ditt spørsmål til pengetabu@dnb.no, og kanskje er det ditt problem vi løser neste gang. Produsert av Rubicon.
 • 2. #2 - Skjult gjeld med Tore Petterson

  22:57
  «Lise» har pådratt seg kredittkortgjeld, og er redd for å fortelle det til samboeren. I første episode av Pengetabu snakker Silje med TV-personlighet, Tore Petterson, og psykolog, Cecilie Lynum, om å skjule gjeld for partneren sin. Cecilie har lang erfaring med å hjelpe folk i «Luksusfellen», mens Tore har egenerfaring med å holde gjeld skjult. Sammen diskuterer de hvorfor så mange velger å skjule gjelden, hvilke konsekvenser det kan få og hva man bør gjøre når man sitter i klemma.
 • 3. #3 - Snylting med Jon Almaas

  30:42
  «Anders» har hatt på seg spanderbuksene siden han møtte dama, men nå begynner irritasjonen å bygge seg opp. Det er ikke bare i parforhold vi finner snyltere. Vi har alle en venn som «Karianne». I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med Jon Almaas og Siri Kristiansen om noe de fleste av oss har opplevd, men ikke tør å ta et oppgjør med. De diskuterer hvordan man kan ta snyltepraten, hvorfor noen snylter mens andre ikke og hva man kan gjøre for å unngå det.
 • 4. #4 - Tingenes tale med Niklas Baarli

  28:05
  «Tina» har brukt 50 000 bitre kroner på eksens bil, og lurer på om hun har rett til å få noen av pengene tilbake. I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med radioprofil, Niklas Baarli, og kjæresten, Benjamin Silseth, om fordeling av ting dersom forholdet ryker. Her diskuterer de hva som er rettferdig, hvilke regler man må huske på, og hvordan man kan gjøre fordelingen så smertefri som mulig. 
 • 5. #5 - Bortskjemte barn med Jenny Jenssen

  36:04
  «Trond» er uenig med kona om hvor mye penger de skal bruke på barna, men føler ikke at han blir hørt. Nå er han lei av alltid å måtte være den kjipe. «Martine» strever også med et dilemma. Hun har en svigermor som stadig kjøper ting til barnebarna, selv om hun selv har sagt nei. I denne episoden snakker Silje med artist, Jenny Jenssen, og familieterapeut, Dora Thorhallsdottir, om konflikter rundt pengebruk på barn. De diskuterer blant annet hvordan man skal sette grenser, og hva som skjer med barnet hvis man ikke gjør det.
 • 6. #6 - Happy wife, happy life med Johanna Grønneberg

  30:27
  «Peder» irriterer seg over konas skyhøye forbruk – mens hun bare ler det bort. I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med TV-personlighet, Johanna Grønneberg, og psykolog, Sindre Wilhelm Aasli, om økonomiske irritasjoner i parforholdet. Her diskuterer de hvorfor økonomi er vanskelig å ta opp, hvordan pengene kan fordeles rettferdig, og hvem som egentlig bør ta regninga.
 • 7. #7 - Avhengighet med Michael Andreassen

  36:30
  «Ellen» har en mann som bruker opp familiens penger på gaming – og søsteren til «Linnea» klarer ikke slutte å shoppe, selv når hun ikke har penger til mat. I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med P4-programleder, Michael Andreassen, og psykolog, Marius Stavang, om avhengighet. De diskuterer hva avhengighet kan komme av, hva den kan føre til og hva du kan gjøre for å bli kvitt den. 
 • 8. #8 - Miniepisode

  03:52
  Pengetabu er tilbake 30. august! Flere gode temaer, spennende gjester og spørsmål. Det er bare å glede seg! I mellomtiden får du en liten miniepisode, et lite tilbakeblikk med hvordan vi løste et par av innsendernes problemer i forrige sesong. Vi sees snart!
 • 9. #9 - Kjøpepress med Vegard Ylvisåker

  31:42
  «Vigdis» er den eneste i sin venninnegjeng som ikke gir datteren bunad til konfirmasjon. Er hun virkelig den eneste som ikke har råd til dette? «Helene» vurderer å snakke med rektor på skolen for å stoppe klasseturen som et par andre foreldre har tatt initiativ til. Blir hun den stygge ulven eller sier hun i fra om noe andre foreldre ikke tør å si i fra om? I denne episoden av Pengetabu diskuterer Vegard Ylvisåker og Silje Elisabeth Skuland kjøpepress og hvorfor vi sier «ja» til barna våre når de vil ha noe, når vi egentlig vil si «nei».