Share

cover art for 7.1. Engångskoppen

Pedro & Pekka

7.1. Engångskoppen

Ep. 7.1

Pedro och Pekka fortsätter dyka ner i temat det högteknologiska samhället genom att recensera en dokumentär om papperskoppar. Det är förstås ännu ett avsnitt i den kanadensiska dokumentärserien om tidsbesparande uppfinningar. Pedro bjuder som sedvanligt på ett hegelianskt perspektiv och presenterar sina egna idéer för tidsbesparande uppfinningar -- har du nånsin funderat på varför du inte kan äta upp dina möbler?

More episodes

View all episodes

 • 7.2. 7.2. Truck stop glory holes

  01:03:00
  Vad gör två Pedro & Pekka-släpp under samma vecka? Jag behöver en bärs. Efter dokumentären om engångskoppar vill Pekka diskutera den sanna formen av funktionalism med Pedro. Det har med små hål i väggen att göra.
 • Akta dig för män med läderarmband

  01:00:18
  Pedro och Pekka har gjort det igen – pratat för mycket vill säga. Därför erbjuder vi inledningen till avsnitt 7 som ett eget bonusavsnitt. Denna gången handlar det om avbokningspolicy för hälsobad, flaggor och (inte minst) varför man ska akta sig för män som bär läderarmband.Formeln: ((L*D)+(W/G))/(A^2)
 • 6. 6. Barbie och förnedringsrån

  01:56:59
  Pedro och Pekka har sett filmen Barbie och vill dela med sig av sina tankar. Hur leder detta in på ämnet förnedringsrån? Vad sa Hegel om samuraier? Och vad är egentligen marknadsvärdet på Pekkas mamma? Kanske finner du svaren i avsnittet.
 • Utdelning av årets arbetarmedalj

  47:41
  I detta förspel till avsnitt 6 så delar Pedro och Pekka ut årets arbetarmedalj till en sann kamrat. Först styr dock Pekka in samtalet på svensk Maoism i 2020-talet, och vad händer egentligen i Peru?
 • 5. 5. Reload - HR-mannens hadither

  02:06:26
  Pekka har läst boken Reload - så blir du återhämtningssmart av Henrik Fexeus och Catharina Enblad. Boken fick Pekka i present från sitt förra jobb. Fexeus kallar sig själv för tankeläsare. I avsnittet är det Pekka som tar hjälp av Pedro att läsa Fexeus tankar.
 • 4. 4. Crash

  53:02
  I detta avsnitt så plockar Pedro & Pekka upp tråden om det högteknologiska samhället som inleddes i förra bonusavsnittet. Pedro tar på sig programledarhatten och djupdyker i boken Crash av J. G. Ballard. Fast har han egentligen läst boken?Skicka dina lyssnarfrågor till pedropekka@proton.me.
 • Höga hissar på hissexpo

  28:03
  I detta bonusavsnitt så diskuterar Pedro och Pekka en kanadensisk dokumentär om hissar...Ja, hissar.Dokumentären hittas här.Skicka dina lyssnarfrågor till pedropekka@proton.me.
 • Mjölgänget och IKEA-styrkorna

  01:11:21
  I detta bonusavsnitt så berättar Pekka om finska valet och nattklubbar med värderingar i Helsingfors. Pedro vill störta monarkin och läsa en saga om familjen Zelensky. Avsnittet avslutas med teasers om vilka ämnen som kommer tas upp i de nästkommande avsnitten.Länkar:Vogue-artikeln från Pedros sagostundNelson Mandelas sneakersSkicka dina lyssnarfrågor till pedropekka@proton.me.