Share

Eventyrlig Pappaperm

Uredigerte eventyr fra pappaperm med Steinar Holøs og venner


Latest episode

 • 17. Sesongavslutning - Top 20 tips - Henrik Beckheim og Steinar Holøs

  48:09
  Det er på tide å komme tilbake til hverdagen og avslutte dette kapittelet av livet. Vi er begge tilbake på jobb og oppsummerer i denne episoden våre opplevelser og beste tips og triks. Top 5 Rutiner- Prøve å ha faste soverutiner, men utfordre på hvor soving skal skje- Komme seg ut av hus/leilighet- Prøve å oppleve nye ting- Legge inn åpen bhg som en fast aktivitet- Rutinger på hva man må ha med seg ut på tur (mat, vann, klær, smukk, bamse)Top 5 tips til fødestua:- Du må step up og ta ansvar.- Fødebag: Saft, kjeks, sjokolade osv. Ladere, noe å lese. Hodetelefoner, PC. To skift.- Barnesete- En log der du skriver opp viktige hendelser så du også vet når ting skjer- Være der for dama eller kona.(Sjekk også ut Episode 16 som omhandler fødestua of forberedelsene) Top 5 NAV tips:- Sørg for å være i en eller annen form for fast jobb- Planlegg permisjonen tidlig, husk at det er mer enn et år og du får mindre enn et år fra NAV.- Bli kjent med portalen og hvordan du planlegger- Spar tiden med mindre dere er helt sikre på at dere har økonomi eller familie som kan hjelpe med å passe barnet i perioden frem til bhg- Er du usikker ring og spør, og be dem skrive svaret i en melding slik at du har det til senere.(Sjekk også ut Episode 15 som omhandler NAV) Top 5 tips til Barnehagestart:- Miljøtrening- Far (eller den som kan si hade) tar den- Rutiner- Tilvenning til lyd, søvn og bhg miljø- Gi barnehagen tillitt til at de ordner dette. Jo raskere du går, jo bedre er det.(Sjekk også ut Episode 13 som er en spesial-episode om barnehage start sammen med barnehage pedagogene i podcasten "Har du sett maken")Takk for denne gangenOm du likte den lettbeinte stemningen og formatet til EventyrligPappaperm anbefaler vi å sjekke ut podkasten: LunchPoddenhttps://shows.acast.com/lunchpodden

More episodes

View all episodes

 • 16. Velkommen til Fødestua

  24:29
  Denne episoden er dedikert til alle vordende fedre og mødre. Enten dette er første gang du skal ha barn eller bare ønsker litt tips og råd i forberedelsene.I denne episoden prater jeg om hva som skjer før fødsel, på vei til sykehuset, under fødsel og etter.Hvordan unngå sjalusi mellom søsken, og hos hund eller katt. Prater også litt om fødselsdepresjon og hva man kan gjøre for å identifisere dette.
 • 15. NAV spesial - Tips til alle som skal ut i foreldrepermisjon

  20:47
  Råd og erfaringer fra en tid med pappapermisjon. Dette er en episode som passer for deg som venter eller planlegger barn og skal ut i foreldrepermisjon. Går igjennom vanlig foreldrepermisjon og ikke alle spesialtilfeller: Foreldrepenger, søknadsfrister, fallgruver, barnehagestart, planlegging, Hvor mye tid er det egentlig, Arbeid, permisjonstid. Finn mer informasjon her: https://www.nav.no/foreldrepengerEllers anbefaler jeg å ringe en NAV veileder for råd. Be dem også å skrive til din innboks slik at du har noe dokumentasjon dersom det er spesielle ting som påvirker utbetalinger og tilsvarende viktige ting.
 • 14. Trening i permisjonstiden, tips og triks og å komme i bedre form med Henrik Beckheim

  01:30:31
  Klarer vi å ikke bare holde formen, men å komme i bedre form under permisjonstiden?Selv slet jeg med at det ble litt for ensidig og jeg måtte skjerpe meg.Mange turer med bæremeis i skog og barnevogn i oppoverbakken ble for ensidig og ryggen ble stiv.Lange trilleturer og fra 10000 til 30000 skritt om dagen. Løsningen ble miniøkter med yoga for meg, og noe litt annet for Henrik. Vi prater om hvordan få til dette og bakgrunnen vår for hvorfor vi trener i det hele tatt.Vi prater også om Wim Hof og metoder for en aktiv og frisk hverdag.
 • 13. Barnehagestart forberedelser og innkjøring -> Her ser du maken

  01:27:59
  Sammen med barnehage-pedagogene Tobias Volledal og Stian Storeng Løken fra podkasten "Her ser du maken" prater jeg om barnehagestart innkjøring og hvordan vi skal få til et godt samarbeid med barnehagen.Vi deler også våre beste tips og triks.Hva skjer når barnet bgynnerHvordan forberede seg og barnet på barnehagestartHvordan opplever barnet start i barnehageSammarbeid med pedagogene i barnehagenJobbens krav straks barnet har begynt i bhg Hva du kan forventeHer ser du maken podkasten: https://open.spotify.com/show/436ZfU5nyIvKUvfehvNw6yFor mer informasjon, sjekk ut Eventyrlig Pappaperm på Facebook og Instagram. Her deler jeg litt fra hverdagen og ikke minst turene jeg er på.https://www.facebook.com/EventyrligPappapermhttps://www.instagram.com/pappapod/ Ha en god tur a!
 • 12. Starten på en ny permisjon med drømmer, rutiner og utfordringer - Henrik Beckheim

  56:30
  Henrik Beckheim har akkurat startet i sin pappapermisjon i det jeg avslutter min egen.Vi prater om hvordan starten har vært, hvilke håp og ønsker han har, hvordan starten har vært.Hvordan hverdagen i permisjonstiden, fordeling av tiden ogMen også litt dypere ting som, å knytte bånd, kjærlighet, mål i livet, og hvor mye prioritetene endres."Ingen har ligget på dødsleie og tenkt, jeg skulle brukt mindre tid med barna" - Tommy LindhagenHva vi prater om:BadingBesteforeldre er hysteriskeBarn i bagasjerommetGenerasjonskilleBarn som putter alt i munnenValg av permisjonstidenMan endrer prioriteringene sine, jobb vs. familie og barnFødselsdepresjon for farBruke tid på kjærlighetenBygge relasjon med barnetHvordan skal de huske ossJobb, rutiner og stressetDisiplin og ha fokus på der man erÅpen barnehage og hva som er greit, og ikke greitForeldrepolitiet og mammapolitiet kommerKomme seg ut i naturen, grille og gå turHva de lærer av å være ute i terrengetHva barna lærer av å falleHåper du har nytte av podkasten!
 • 11. DNT trille og bæreturer med guide Terje Tofteberg

  01:09:46
  Bli med på tur sammen med andre foreldre på trilletur med DNT. I denne episoden prater vi med Terje Tofteberg guide og frivillig i DNT.Topp 3 turer i Oslo omegn og andre skjulte perler.Hvor du kan finne din DNT trille-/bære-gruppe neste uansett hvor du bor.Hva slags utstyr bør du haHvem passer turen for og i hvilken fysisk form bør man være iHvor lang er de typiske DNT tureneHvilke begrensninger finnes Hva barna bør ha med på turPakkliste for nybakte foreldreLitt om barnas turlagBli frifillig turlederTRILLETURER MED BARNAS TURLAG OSLODNT.nohttps://barn.dntoslo.no/trilletur/