Podden Palmemordet

Podcasten Palmemordet är granskning av alla fakta i mordet på Sveriges statsminister Olof Palme den 28:e februari 1986. Vilka fakta finns det? Vilka spår har utretts ordentligt och vilka är fortfarande lovande? Målet är att vara en resurs för den som är intresserad av Palmemordet. Syftet med podden är inte att lösa mordet - vi är här i syfte att presentera alla spår och fakta. Vi har ingen egen teori. Det sägs att det tar nio år att läsa genom allt material i Palmeutredningen. Det finns människor som hellre tar till sig materialet genom att lyssna på det. Det är för dem vi gör den här podcasten.


Podden Palmemordet skapades av Dan Hörning 2016. Idag görs podden omväxlande av honom och Tobias Henricsson.

Dan Hörning

Dan Hörning skapade podden Palmemordet 2016, och äger den än idag. Han gör också ett flertal av avsnitten. Han driver också ett stort antal andra framgångsrika poddar, såsom Seriemördarpodden, Massmördarpodden och Olösta mord.

Tobias Henricsson

Tobias Henricsson är en journalist med en bakgrund på bl.a. TV4 i Malmö. Sedan 2017 medverkar han, genom sitt företag PRS Media, som programledare och avsnittskreatör i podden Palmemordet. Tobias driver också poddarna Tänk om...? och Minuter med mord, som handlar om konspirationsteorier och myter, respektive uppmärksammade brott.