Share

cover art for Trailer avsnitt 15

PalestinaPodden

Trailer avsnitt 15

Season 1, Ep. 15

Ett kort smakprov på avsnitt 15 av PalestinaPodden, där Anna Karin Hammar berättar om den kristna minoriteten i Palestina.

More episodes

View all episodes

 • 20. Palestinasolidaritet – samtal med Bassem Nasr

  26:18
  PalestinaPodden möter Bassem Nasr, Palestinaaktivist, medlem i Palestinagrupperna och ordförande för Miljöpartiet i Malmö, i ett samtal om situationen i Palestina och vikten av internationell solidaritet.
 • 19. Amnesty Sverige om krigsbrott och apartheid

  38:37
  Samtal med Amnesty Sveriges generalsekreterare Anna Johansson om Israel och Palestina, med fokus på den akuta situationen i Gaza. Vad innebär krigsbrott? Vilka krav ställer Amnesty på det internationella samfundet? Varför anser Amnesty att Israel utövar apartheid mot det palestinska folket? 
 • 18. Våldet började inte den 7 oktober

  12:18
  Ett extrainsatt avsnitt av PalestinaPodden som kommenterar den fruktansvärda utvecklingen i Israel och Gaza under oktober 2023.
 • 17. Trailer avsnitt 17

  00:50
  Ett smakprov av PalestinaPoddens avsnitt 17, Att minnas är en motståndshandling, med Bernt Hermele.
 • 17. Att minnas är en motståndshandling – Samtal med Bernt Hermele

  26:32
  Författaren och journalisten Bernt Hermele är tillsammans med fotografen Cato Lein aktuell med boken Nakba – Katastrof inför våra ögon (Ordfront förlag), som bygger på intervjuer med människor som upplevde flykten från sina hem i Palestina innan eller under 1948. På arabiska kallas händelserna för den stora katastrofen, Al Nakba. Hör Bernt Hermele berätta om sin drivkraft att ge röst åt människor vars historia i mångt och mycket är begravd under raserade hus och raderade kartor. Omslagsfoto: Mona Bibi.
 • 16. Jenin – teater under ockupation

  25:47
  Hur är situationen i Jenin, som är utsatt för hårda angrepp av den israeliska ockupationsmakten? Vad betyder kulturellt motstånd och hur appliceras det i ett palestinskt flyktingläger?PalestinaPodden träffar Mustafa Sheta från Frihetsteatern, som har rönt uppmärksamhet världen över. Avsnittet är delvis på engelska.Bakgrundsmusik: Music from #Uppbeat (free for Creators!):https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/beyond-timeLicense code: JORRAV4ZYECUKBLR https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/bordersLicense code: TTUDTJWRAJCFYVNN 
 • 16. Trailer avsnitt 16

  01:15
  Ett smakprov av PalestinaPoddens sextonde avsnitt, om teater under ockupation.
 • 15. Den kristna minoriteten i Palestina

  23:46
  Prästen och teologen Anna Karin Hammar berättar om de palestinska kristnas situation och om sitt eget engagemang för en rättvis fred.