Share

cover art for Avsnitt 5 - Pitstop med Mikaela Åhlin-Kottulinsky

På väg med Continental

Avsnitt 5 - Pitstop med Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Season 1, Ep. 5

I detta podavsnitt träffar vi Continentals ambassadör Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som är Sveriges första kvinnliga STCC-segrare.

Vi får reda på bakgruden till varför det blev racing, ambassadörsskapet mellan Mikaela och Continental och den nya racingserien - Extreme E, som kommer köras på glaciärer, regnskogar och öknar. 

More episodes

View all episodes

 • 12. Avsnitt 12 - Så säkrar du årets husbilssemester

  33:03
  Välkommen till podcasten - På Väg med Continental! Podden där vi pratar om däck, trafik och innovationer för säkrare vägar. I detta avsnitt fokuserar vi på husbilsdäck. Årets semester står inför dörren och det är verkligen högtid att se över däcken för att få en så säker resa som möjligt. Vår gäst i detta avsnitt är Heinz-Peter Adlung, en däckexpert ut i fingerspetsarna, som har stor erfarenhet av just husbilar. Är du första gångs ägare av en husbil? Då är detta ett avsnitt för dig.
 • 11. Avsnitt 11: Originaldäck – konsten att återuppfinna hjulet

  19:21
  Välkommen till podcasten - På Väg med Continental! Podden där vi pratar om däck, trafik och innovationer för säkrare vägar. I detta avsnitt tar vi upp ämnet Originaldäck och hur vi på Continental arbetar tillsammans med biltillverkarna. Vad är egentligen ett originaldäck? Häng med så får du reda på svaret.
 • 10. Avsnitt 10 - Säkrare vinterkörning med Mikaela Åhlin-Kottulinsky

  27:30
  Välkommen till ”På Väg med Continental!” Podden där vi pratar om däck och säkerhet för svenska vägar i ur, skur, regn, rusk och slask. Det kommer förmodligen att gå undan, för i förarsätet sitter Continentals ambassadör Mikaela Åhlin-Kottulinsky, historiens första kvinnliga STCC-segrare och en av testförarna i den nya racingserien Extreme E. I detta avsnitt kommer Mikaela att ge er hennes bästa körtips så att resan med bilen blir så säker som möjligt under vintern. Häng med! 
 • 9. Avsnitt 9 - I framsätet med Bärgar-Karin

  21:35
  Det här är På väg med Continental, podden där vi pratar trafik, säkerhet, teknologi och däck för svenska vägar. Idag välkomnar vi Karin Jedselius, som du säkert känner igen som Bärgar-Karin i Vägens Hjältar på Kanal 5. Karin är ny ambassadör för Continental. I detta avsnitt får vi reda på hur en dag på jobbet ser ut som bärgare och vilka som är hennes bästa säkerhetstips för oss vanliga bilister.
 • 8. Avsnitt 8- Däckskolan 2.0 Tungtrafik

  33:21
  Välkommen till På väg med Continental! Podden där vi pratar säkerhet och däck för allt som rullar. Om det känns som att din dator eller telefon plötsligt blev dubbelt så tung nu beror det nog på dagens ämne. För i dagens avsnitt ska vi prata om de tyngsta transporterna. Varje år sker flera leveranser med lastbil på svenska vägar, från Skåne i söder till Riksgränsen i norr. Vi får svar på hur viktiga däcken är när det gäller att hålla hundratals ton kvar på vägen i alla situationer? Och behöver inte lastbilar och bussar vinterdäck? För att reda ut det här har vi bjudit in Thomas Wahlberg och Tomas Knutsson från Continental Däck Sverige.
 • 7. Resan mot nollvisionen

  14:18
  Välkommen till en ny säsong av På Väg med Continental! Podden där vi träffar däckexperter, produktutvecklare, racerförare, bilbärgare, motorjournalister och andra som älskar att prata däck och säkerhet på våra vägar. I detta avsnitt har vi med oss Mattias Albrektsson, VD för Continental Däck Sverige där vi pratar om resan mot nollvisionen.
 • 6. Avsnitt 6 - Säkerhet från A till B med Mikaela Åhlin-Kottulinsky

  22:52
  Vi fortsätter prata vidare med vår ambassadör Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett avsnitt till. Hur undviker man risker i trafiken? Och hur ska man agera om något ändå händer? Racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky, ambassadör för Continental pratar säkerhet från A till B med moderator Björn Lind.
 • 4. Avsnitt 4 - Däckskolan

  20:43
  Vad betyder egentligen 205/55/R17? Får man bättre grepp med högre däcktryck?I detta avsnitt - Däckskolan, kommer Per Linder, Produktchef på Continental Sverige berättar allt du velat veta om däck men inte vågat fråga om tillsammans med moderator Björn Lind.