Share

cover art for Oslopolitiets nye nabolagssatsing: Hva går den ut på?

Oslopodden

Oslopolitiets nye nabolagssatsing: Hva går den ut på?

Season 1, Ep. 35

I tiår etter tiår har kriminaliteten her i byen gått nedover, men nå skjer det noe. Utviklingen har snudd, og begynt å gå i feil retning. Ungdomskriminaliteten øker og politiet rapporterer om flere anmeldte saker. Vi har invitert leder for Oslo politidistrikt enhet Vest, Gry Lene Sem, til studio for å snakke om Oslopolitiets nye nabolagssatsing.


En podkast fra VårtOslo.

More episodes

View all episodes

 • 38. Kan vi leve med at byens eget teater, Oslo Nye, legges ned?

  20:59
  Oslo Nye Teater har overlevd både mellomkrigstidens dyrtid, én verdenskrig og kald krig, men når står byens eget teater i fare for å legges ned. Vi har invitert skuespiller og tillitsvalgt for skuespillerne på Oslo Nye Teater, Karoline Ulfsdatter Schau, til studio for å snakke om hvorfor vi trenger Oslo Nye og hvordan det er å jobbe på et teater som kanskje ikke eksisterer til høsten.En podkast fra VårtOslo.
 • 37. Hvordan kan vi forebygge utenforskap og ungdomskriminalitet?

  27:00
  Organisasjonen Sålevending arrangerer gratis idrettsturneringer for unge i Oslo, på tvers av geografisk tilhørighet. Her blir de kjent, de får mat, drikke og premier. Formålet er å forebygge kriminalitet og utenforskap. Bør vi heller satse på aktiviteter og møtesteder for ungdom enn mer politi? Vi har med oss en av grunnleggerne av Sålevending, Erik Rosland, i studio. Han forteller om hvordan inkludering, idrett og mestring kan forebygge ungdomskriminalitet i Oslo.En podkast fra VårtOslo.
 • 36. Russefeiringen: Glade tider for noen, utestengelse for andre

  27:06
  Fest, feiring og moro forbindes ofte med russetiden. Men for noen er det også en tid preget av utenforskap og alenetid. Planleggingen av russetiden begynner for noen allerede i 10. klasse, og hvis du ikke er med i et konsept, har du ikke nødvendigvis noen å være sammen med de neste tre årene. Vi har invitert Embla Kristoffersen Sjøvoll til studio. Hun går på Elvebakken skole, er russ i år og forteller om hvordan det er å være russ i Oslo i 2024.En podkast fra VårtOslo.
 • 34. Snuoperasjonen på Mortensrud skole

  30:15
  I 2019 var Mortensrud skole på forsiden av Aftenposten med tittelen "Barn helt ned i 10-årsalderen har kriminelle som forbilder". I dag er situasjonen en helt annen. Nå kan de vise til en skole helt uten hærverk, hvor lærerne bruker tiden på undervisning og relasjonsbygging, i stedet for konflikthåndtering. Vi har invitert rektor ved Mortensrud skole, Hebbe Johansen, til studio for å fortelle hvordan de har jobbet for å få til dette.En podkast fra VårtOslo.
 • 33. Cannabiscafé på Bislett: Er Oslo i ferd med å bli Amsterdam?

  18:39
  Nylig åpnet Roar Mikalsen, leder i Alliansen for rettighetsorientert ruspolitikk (AROD) cannabiscaféen "Norske tilstander" på Bislett. Der solgte han cannabis til alle som ville kjøpe, frem til politiet kom og stengte ned caféen etter halvannen time. Selv sier Mikalsen at han mener statens ruspolitikk er preget av moralsk panikk. Vi har invitert Roar Mikalsen til studio for å snakke om hva han ønsket å oppnå med café-stuntet, hva slags ruspolitikk han mener vi bør ha i Norge, og hvor langt han er villig til å gå for saken.En podkast fra VårtOslo.
 • 32. Hvorfor har second hand-klær blitt så populært?

  28:20
  Å kjøpe brukte klær har blitt superpopulært, og det kan kan virke som det popper opp nye bruktbutikker på hvert gatehjørne i Oslo. Hvorfor har vi blitt så opptatt av second hand, vintage og gjenbruk? Vi har med oss Cora Gabrielle Møller Jensen i studio. Hun er en av gründerne bak bruktklærbutikken Studio Søm, som fokuserer på å redde, reparere og redesigne klær. Cora skrev bacheloroppgaven sin om tekstilindustrien og overforbruk, og forteller om utviklingen av bruktklærbutikker i Oslo og sitt engasjement for gjenbruk.En podkast fra VårtOslo.
 • 31. Lille "Kåffa" i Eliteserien: Hvordan er det mulig?

  25:23
  Ekeberg-gutta KFUM-Kameratene Oslo, har mot alle odds rykket opp til Eliteserien i norsk fotball. Vi har fått med oss daglig leder i klubben, Thor-Erik Stenberg, for å fortelle den utrolige historien om hvordan de klarte det, hva som definerer Kåffa-stilen og hvordan de kristne verdiene preger laget. En podkast fra VårtOslo.
 • 30. Ramadanbelysningen i Oslo: Bør folk føle seg truet?

  27:46
  Ramadanbelysningen i Oslo har skapt debatt. Noen mener det er viktig for å vise mangfold og inkludering, mens andre lar seg provosere. Hvor synlig skal religion være i bybildet? Og bør staten og kommunen blande seg inn i hvor synlig religion skal være i det offentlige rom? Med oss i studio er Ingvill Thorson Plesner. Hun ga i 2016 ut boken "Religionspolitikk" og jobber som samfunnsforsker på HL-sentret.En podkast fra VårtOslo.