Share

cover art for Jens Rugseth om potensielle mangedoblingskandidater: -Der er jeg ikke i tvil!

Aksjepodden

Jens Rugseth om potensielle mangedoblingskandidater: -Der er jeg ikke i tvil!

Season 2, Ep. 8

Han byttet ut gummibåt med jetfly, men er likevel en flyktning. Jens Rugseth hadde en drøm om å bli millionær som niåring, noe han klarte med bravur. Selv om IT-aksjene svinger kraftig, er han milliardær i det ene øyeblikket og mangemillionær i det neste.

Fra Sveits styrer Rugseth store selskaper som Crayon, Link Mobility, Spir Group og Cyviz. Og den minste børsnoterte aksjen kan også være en smaragd, og heter Techstep.

I tillegg til å prate om aksjene, hva de driver med, nøkkeltall, marked og guiding får du høre om 60-års laget hans, om forholdet til kompanjongen Rune Syversen og om han forsøkte å utkonkurrere afterskien på Hafjell.

Dette og mer kommer i øret ditt i denne episoden av Aksjepodden.

More episodes

View all episodes

  • 15. Jarle Sjo

    40:24
    Analysesjef Jarle Sjo i Norcap er i studio og forteller hvorfor ESG har gått galt. Uvanen med dårlige fond som gjemmes bort gjennom fondsfusjoner og hvor han foretrekker aktiv fremfor passiv forvaltning.Disclaimer: Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden. Hans investeringer finner du på finansavisen.no/podcast/aksjepodden
  • 14. Peter Andersland om gull og kjernekraft

    01:20:44
    Hedgefond-forvalter Peter Andersland fra Pensum Asset Mangement trekker de lange linjene og forklarer hvorfor han har så stor tro på gull om dagen. Enda større tro og overbevisning har han imidlertid for kjernekraft- og uransektoren hvor prissensitiviteten er så godt som fraværende.Disclaimer: Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden. Hans investeringer finner du på finansavisen.no/podcast/aksjepoddenProgramleder Carsten Johan Andenæs er selv long både gull og uran
  • 13. Gaute Eie går lenger enn analytikerne tør

    01:12:09
    Eikas investeringssjef forteller hvorfor konsensusestimater blir veldig konsensus og hvordan de prøver å utnytte det i forvaltningen. Han forklarer hvordan Schibsted kan kutte kostnader og øke topplinjen samtidig og hvorfor grønnvaskingen av Yara kan bli veldig dyr.
  • 12. Ivar Strompdal kjøper ikke unnskyldningene for den svake kronekursen

    01:28:09
    Etter syv år i psykatrien byttet Iva Strompdal til finansbransjen hvor han begynte å treffe de ordentlige gærningene. Han har ikke mye til overs for norsk klimapolitikk men har desto større tro på norske oljeselskaper.Disclaimer: Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden. Hans investeringer finner du på finansavisen.no/podcast/aksjepodden
  • 11. Kundene til Nvidias kunder er nøkkelen for AI

    59:28
    Marius Wennersten er det nyeste tilskuddet til forvalterteamet bak DNB Teknologi. Han gjester studioet og forklarer hva som er nøkkelbarometeret for at de luftige AI-forventningene i markedet skal innfris. I tillegg deler han sine beste og dårligste handler som forvalter.Disclaimer: Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden. Hans investeringer finner du på finansavisen.no/podcast/aksjepodden
  • 10. Nytt hedgefond med ellevill avkastning

    45:09
    Ole Christian Wendel ble tatt ut til OL i kombinert som 18-åring. Nå har han fått en pangstart med et nytt hedgefond som trader i bitcoin-derivater. Han utgjør Anna Asset Management sammen med Martin H. Helgheim og Ole Mohr Nordviste. Siden oppstarten i fjor sommer har fondet levert ekstremt høy avkastning, og det ble norsk rekord da fondet i løpet av én måned produserte en avkastning på skyhøye 63,5 prosent.
  • 9. Bjørn Kjos satser på nytt i luftfarten: – DÈT er spennende det!

    53:43
    Kjos startet som jagerflyger, utdannet seg til advokat og som nærmest ved en tilfeldighet endte opp med å kjøpe et konkursbo. Dette ble starten på et flyeventyr og en merkevarebygging et norsk selskap trolig aldri har sett maken til.Men selv om Norwegian nå er en lønnsom milliardbedrift gikk selskapet nesten konkurs under pandemien, og verdier for mange titalls milliarder ble strøket med et pennestrøk. Kjos selv tapte papirverdier for milliarder, men unngikk svarteper.Kjos forteller om hva som egentlig skjedde da IAG forsøkte å kjøpe Norwegian, hvorfor han har samarbeidet med parhesten Bjørn Kise i 40 år, hvorfor investeringsselskapet deres egentlig het HBK Holding og hvordan han ser på dagens Norwegian, pluss kryptosatsingen NBX.Han forteller også om Lufttransports rolle i oppbyggingen av Norwegian, og ikke minst: hvilke planer han har om selskapet videre.Noen utskeielser får vi også, både om nedfrosset kaffe, hiv-test og jaccuzi på Svalbard i denne ukens episode av Aksjepodden.
  • 7. Tiril Støle: – Én enkeltaksje? Da vil jeg trekke frem en av de vi har mye av i fondet

    53:10
    Tiril Støle er datter av en av Norges rikeste menn, men har likevel valgt å skape en karriere utenfor farens Pareto-konsern. Etter å ha fullført skolegangen har hun gått gradene fra å være aksjeanalytiker i SpareBank 1 Markets til forvaltningsassistent, til nå å styre sitt eget fond i Storebrand. Støle forteller om hvilke aksjer hun har troen på, hvordan rentene slår for vekstselskaper og hvorfor Schibsted er en stor del av porteføljen. Hun har også en formening om hva q4-tallene har gitt oss, og ikke minst om prisingen av Oslo Børs er på et anstendig nivå, eller om det kan komme en nedtur. I tillegg får vi høre hvordan det var å vokse opp med en far som var sentral i finans og hvorfor hun sklir på akebrett fra Gaiastova på Hafjell. Dette og mye mer kan du høre på den rykende ferske episoden med programleder Olav Gram Degnes i Aksjepodden.