Share

cover art for Rädslor.

One Way Ticket

Rädslor.

Season 2, Ep. 11

Det finns mycket som är läskigt med att flytta utomlands. Man oroar sig och nervös. Men oftast visar det sig att de där rädslorna är obefogade och onödiga. Vi pratar om vad vi varit oroliga för innan vi flyttade och vad vi tyckte var jobbigt när vi väl kommit fram. Allt detta tillsammans med vår gäst, Olivia.

More episodes

View all episodes

 • 13. En karriär utanför Sverige?

  28:46
  Veckans avsnitt handlar om steget att göra karriär utomlands. Vad har vi gett upp? Överväger fördelarna verkligen? Och hur hade våra karriärer sett ut om vi stannat i Sverige? Vi har också turen att ha Daniel som oinbjuden gäst.
 • 12. Dejta utomlands

  45:57
  Linn som varit i förhållande i snart 6 år och Frida som dejtat runt halva Manhattan. I detta avsnitt pratar vi allt som har med dejting att göra. Hur raggar man? Hur är det att träffa något från en annan kultur, ett annat land? Och vad sjutton är skillnaden på "they're dating" och "they date"? Vi reder ut!
 • 10. Myter om svenskar

  42:51
  Hur blir man bemött som svensk utomlands? Vi går igenom de vanligaste myterna och betygsätter om de är sanna eller ej. Handlar vi verkligen allt på IKEA? Är vi sexuellt frisläppta? Och herregud har vi isbjörnar på gatorna??
 • 9. Nytt språk

  44:46
  Något som de flesta oroar sig för med att lämna Sverige är just att behöva klara sig på ett nytt språk. Hur vågar man prata fast att det blir fel? Vad händer med humorn när man måste översätta allt? Och hur hanterar man jobbmöten där man inte förstår någonting? Med hjälp av vår Facebookgrupp One Way Ticket Club langar vi bästa tipsen för hur man lär sig ett nytt språk. Allt på svengelska, såklart.
 • 8. Tillbaka utomlands

  24:19
  Frida är i London och hälsar på Linn! Hur känns det egentligen att komma tillbaka till en stad där man bott och haft ett liv? Man är ju hemma, men också helt ny då mycket kanske förändrats sen sist. Vi gräver lite i detta över ett glas vin, tillsammans i Linns rum i Hackney.
 • 7. Matkulturer utomlands

  41:25
  I veckans avsnitt pratar vi mat! Hur har våra matvanor förändras i och med våra flyttar? Vad är det äckligaste vi ätit? Och kanske den viktigaste frågan, är det okej att tacka nej? Mat är gott och gott är kul! Hej!
 • 6. Plugga utomlands

  45:33
  Vi pratar om allt man kan undra över när det gäller utbildning utomlands. Hur har man råd? Hur känns det att plugga på engelska? Kommer alla vara yngre och omogna?
 • 5. Hålla kontakten

  46:43
  Hur håller man kontakten med sina kompisar hemma när man bestämmer sig för att flytta utomlands? Det kan innebära att vissa relationer dör ut, men andra kanske växer sig ännu starkare. Vi berättar om hur vi gjort, hur vi känt och vad vi förväntade oss innan vi åkte.