Share

cover art for Odfjell-sjefen EU-kvotene, kjemikaliecomeback og Europas industrifall

Økonominyhetene

Odfjell-sjefen EU-kvotene, kjemikaliecomeback og Europas industrifall

Odfjell-sjef Harald Fotland karakteriserer det som veldig positivt at shipping ble tatt inn i EUs kvotesystem fra 1. januar i år. Rederiet har fokusert på energieffektivisering siden 2008, og redusert karbonintensiteten siden den gang med over 50 prosent. I tillegg diskuterer vi det sterke markedet, støttet av en minimal ordrebok for ny tonnasje. Fotland tror situasjonen vil vedvare.

More episodes

View all episodes

 • Gram Car Carriers om frieriet, Boeing-tall og Gigante Salmons nye planer

  31:39
  – Dette var et innkommende bud fra MSC, så de har vel fulgt med oss, sier styreleder Ivar Myklebust i Gram Car Carriers som sammen med konsernsjef Georg Whist kommer til studio for å fortelle om kvartalstall og budet fra verdens største containerrederi MSC. Vi snakker også med finansdirektør Rune Johansen i Gigante Salmon fra Seafood Expo i Barcelona. Selskapet har denne uken både sluppet tall, annonsert en ny toppsjef og styreleder, samt lansert en ny finansieringsplan. Mer om det og dagens andre viktigste økonominyheter får du her.
 • Aker BP-sjefen om prosjekter, klimasøksmål og fusjoner mot britisk sokkel

  12:20
  24.04.2024Aker BP har havnet midt i kryssilden mellom staten og miljøbevegelsen i klimasøksmålene som er anlagt. Selv om det er en tendens til mer «legalisering» av oljepolitikken, så har ikke selskapet jekket opp avkastningskravene sine forklarer toppsjef Karl Johnny Hersvik. Vi diskuterer dette, prosjektene på sokkelen og om det kan komme mer konsolidering mellom norsk og britisk sokkel.
 • Nordic Semis nye sjef, Tesla-salget faller og luse-laser skal redde oppdretten

  40:40
  Når snur pilene for det norske tech-eventyret Nordic Semi? Den nye toppsjefen Vegard Wollan er gjest med sin første kvartalsrapport. Vi snakker også om Teslas tall som viser fall i salget, oppkjøpsbudet på Gram Car Carriers og de mange andre kvartalsnyhetene som har kommet. Vi får gogså besøk i studio av Stingray Marine-sjef John Arne Breivik. Selskapet som har utviklet en luse-laser når milliardomsetning neste år varsler han, i det selskaper som Salmar, Nordlaks og Cermaq tar i bruk denne og andre løsninger for å løse fiskehelseproblematikken.
 • Eiendomstopp Ilija Batljan, Airbus-deal for Norsk Titanium og masse kvartalstall

  24:37
  – Alle eiendomssyndikatene er en pipeline av vekstmuligheter, sier den kjente eiendomsfiguren Ilija Batljan. Han er gjest i studio i det Public Property Invest går mot en børsnotering i Oslo. Han forteller om strategien til selskapet han akkurat har blitt sjef for og som er en spinoff av SBB som han bygget opp i Sverige. Mer om Batljans planer, kvartalstallene til Entra, DNB og Vår Energi, samt blokaden av Norges Bank får du mer om i denne sendingen.
 • Energi, teknologi og ferske tall fra DNB

  38:11
  Vår Energi, Entra og DNB er blant selskapene som slapp tall i løpet av morgentimene tirsdag. I den anledning dukker Vår Energi-sjefen opp i studio for å snakke om utsiktene, Nebtun-kjøpet og Balder X-prosjektet. Samtidig kommer Arctic Securities-analytiker Kristian Spetalen for å snakke om forventningene til teknologi-aksjene i forkant av tallslippet til Nordic Semiconductor.
 • Hegnar om rentekutt i det blå, en oljepris under press og hvorfor kronen kan bli enda svakere

  21:53
  – Jeg tror kronen svekker seg enda mer, sier Trygve Hegnar når vi sparker i gang en ny uke der spekulasjonene går om Norges Banks rentemøte neste uke. Vi diskuterer også andre nyheter som preger markedet og dagen.
 • Nvidia-knekk, Kongsberg-kontrakt og forvalter følger DNB i tettpakket uke

  27:56
  – Det er nok DNB som blir mest spennende, sier aksjesjef Leif Eriksrød om hvilken av de mange selskapene som slipper tall denne uken som han kommer til å følge tettest. Vi diskuterer bank, Norwegian, oljeaksjer og mer med han og aksjekommentator Karl Johan Molnes, samt Nvidia- og techaksjenes knekk fredag.
 • Gullprisen til nye høyder: Slik investerer du fysisk

  16:17
  15.04.2024Kjøper du nye gullbarrer blir det moms, men mynter og brukte barrer slipper. Det er noe av det vi hører mer om når vi ser nærmere på fysiske markedet for gull og hvordan man investerer i det. Gjest i studio er Torodd Rande, adm. dir. i K.A. Rasmussen – den over 150 år gamle norske tradisjonsbedriften innen edelmetall.
 • Nordmenn satser mrd-beløp på britisk biogass

  19:55
  16.04.2024Selskapet Refuels er i dag verdt 1 milliard på børs og vil hente rundt 2 milliarder i egenkapital og lån. Toppsjef Philip Fjeld forteller om hvorfor de vil kjøpe opp fyllestasjonene de eier med en partner, hvordan de også vil bygge nye stasjoner og bli dobbelt så store i 2026 med 30 til 40 stasjoner, og hvordan man overtaler lastebileiere til å droppe diesel til fordel for dette klimavennlige drivstoffet.