Share

cover art for Nordmenn satser mrd-beløp på britisk biogass

Økonominyhetene

Nordmenn satser mrd-beløp på britisk biogass

16.04.2024

Selskapet Refuels er i dag verdt 1 milliard på børs og vil hente rundt 2 milliarder i egenkapital og lån. Toppsjef Philip Fjeld forteller om hvorfor de vil kjøpe opp fyllestasjonene de eier med en partner, hvordan de også vil bygge nye stasjoner og bli dobbelt så store i 2026 med 30 til 40 stasjoner, og hvordan man overtaler lastebileiere til å droppe diesel til fordel for dette klimavennlige drivstoffet.

More episodes

View all episodes

 • Regjeringen pøser på med oljemilliarder: – Det blir nok stimulans neste år også

  19:17
  14.05.2024Trygve Slagsvold Vedum slenger på nesten 10 milliarder kroner til med oljepenger for å kunne satse på mer forsvar, Ukraina-hjelp og politi, men bidrar statens pengebruk til at Norges Bank får enda større inflasjonsproblemer enn de allerede har? Vi analyserer tallene fra revidert budsjett med sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets.
 • Fra regneark og norsk teknologi til en nederlandsk handelsgigant

  36:31
  Etter en rekke roller i Aker-systemet, entreprenørselskapet Implenia og Christen Sveaas-systemet gikk Tone H. Bachke raskt til topps i Telenor som finansdirektør. Etter fem år i telegiganten pakker hun nå kofferten for å gå inn i toppledelsen i det litt anonyme, men samtidig store, nederlandske handelskonsernet SHV. Med 50.000 ansatte og virksomhet innen alt fra dyremat til oljefelt og private equity blir det ikke rolige dager fremover for den norske næringslivslederen. I denne praten deler hun refleksjoner over tiden i Telenor, hvordan man som finansdirektør klarer å se løfte blikket fra regnearkene og ikke minst hvordan jobbmuligheten på kontinentet åpnet seg. Produsent er Lars Brænden Schram og programleder er Marius Lorentzen.
 • Oljepris snudde opp, Oslo Børs steg og all-time high for sjømataksje

  29:32
  Oljeprisen var svakt ned torsdag formiddag, men snudde opp etterlunsj. Oslo Børs sgteg fra stgart, falt tilbake, men snudde så opp igjen. Flere selskaper la frem kvartalstall torsdag, og Nordic Aqua Partners var et av dem. Adm. direktør Ragnar Joensen var gjest i Økonominyhetene og kunne fortelle om førsteklasses kvalitet på laksen de har slaktet den siste måneden.
 • Grieg lover bedring, høy kobberpris og Beerenbergs roboter

  42:23
  – Det er gjort mye og resultatene vil komme, sier Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame om grepene som tas for å bedre fiskehelsen og resultatene i selskapet. Vi diskuterer tallene, investeringsplanene i Norge og Canada, samt den nye lånepakken til selskapet. Vi får også besøk i studio av Beerenberg-sjef Arild Apelthun. Selskapet hadde kjempestore ordre i første kvartal fra ConocoPhillips og vi spør hvordan selskapet skal få tak i nok fagfolk og hvor stort Brasil kan bli for selskapet. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har også noen tanker om de nye tiltakspakkene i USA som iverksettes for å styrke likviditeten i boligmarkedet.
 • USA-inflasjon og norske Airthings måler inneklima verden over

  26:54
  Mens kvartalsrapporter suser inn kommer også de amerikanske inflasjonstallene inn som ventet for april. Vi ser på markedsreaksjonene og de andre nyhetene som preger dagen. Gjest i studio er den relativt ferske toppsjefen i norske Airthings, Emma Tryti. Selskapet har slått seg opp på radon- og luftmålere og vi diskuterer veien videre innen smarte hjem og et næringseiendomsmarked som sliter.
 • Stordalen og Norwegians bonusdeal, Freddie Macs comeback og inflasjon

  37:53
  – Jeg tror Norwegian har vært utmålmodige når vi vet at SAS skal bytte allianse i september, sier flyanalytiker og konsulent Hans Jørgen Elnæs om bonusavtalen flyselskapet nå har landet på overtid med Petter Stordalen. Mer om det og aksjekommentator Karl Johan Molnes' syn på dagens viktige inflasjonstall og Freddie Macs comeback i søkelyset i det amerikanske boliglånsmarkedet blir det mer om her.
 • Budsjett-spesial med Andreassen og Norconsult-sjefen om boligbunnen

  35:43
  – Det blir nok stimulans neste år også, spår sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets om statsbudsjettet for 2025, i det vi har fått revidert budsjett for 2024. Vi diskuterer tallene og prognosene fra regjeringen. I tillegg snakker med vi konsernsjef Egil Hogna i Norconsult som er ute med kvartalstall et halvår etter børsdebuten. Han forklarer hvorfor de tror vi nå er ved en bunn i boligbyggingen og hvordan samferdelspolitikken slår inn i konsulent- og byggenæringen om dagen.
 • Skuffende tall fra SalMar, småsparere selger unna Frontline, og GameStop-profil gjør comeback

  34:49
  Selskapene på Oslo Børs er i sluttspurten av resultatsesongen for denne gang, der oppdrettsgiganten SalMar skuffet analytikerne, mens Norse Atlantic kan skryte på seg en omsetningsvekst på 97 prosent. I den anledning har vi tatt en prat med Norse-sjefen Bjørn Tore Larsen om de positive tallene. Samtidig skjøt GameStop-aksjen opp 74 prosent på Wall Street mandag etter at "RoaringKitty" postet kryptiske meldinger på X/Twitter. Mads Johannesen kommenterer den plutselige tilbakekomsten, i tillegg til at han drar frem bevegelsene blant småsparerne de siste ukene.
 • Hegnar om John Fredriksen, revidert budsjett og frykten for en handelskrig

  18:12
  – Trump kommer til å si noe dumt, sier Trygve Hegnar som advarer om at Joe Biden kan fyre opp en handelskrig når han nå vil innføre økt toll på kinesiske biler i et valgår mot Donald Trump. Vi diskuterer det, revidert budsjett, inflasjonstall og John Fredriksens 80-årsdag.