Share

cover art for Investordagen-spesial: Slik bruker Robert Næss AI

Økonominyhetene

Investordagen-spesial: Slik bruker Robert Næss AI

Dramaet i OpenAI har fasinert en hel verden den siste uken og vi henter derfor frem et gullkorn fra Finansavisens Investordag. Der holdt investeringsdirektør Robert Næss i Nordea et foredrag om AI og hvordan han bruker det. Han forklarer blant annet hvordan han kan få AI til å sette sammen en aksjeportefølje.

Programleder er Marius Lorentzen. Produsent er Lars B. Schram.

More episodes

View all episodes

 • Aker BPs tallknuser, Questerres gasskamp i retten og brems i container

  24:32
  Containerrederiet MPC faller på ferske prognoser som viser en nedgang i omsetningen og en halvering av resultatet i 2024. Mer om det og hva som rører seg på Sparebank 1 Markets' energikonferanse blir det mer om i denne sendingen. Vi snakker med Aker BPs finansdirektør David Torvik Tønne som svarer på hvordan selskapet både skal holde utbyttene oppe mens det investeres stort i nye felt. Vi møter også Questerre-sjef Michael Binnion og spør hvor lenge investorene må vente på svar før man vet hva som egentlig skal skje med selskapet? Blir det noen gang gassutvinning i Quebec?
 • Nordmann skal passe Ørsteds penger, saftig Google-fall og Sparebank 1 Markets' energikonferanse

  25:26
  - Det er tydelig at søk er en døende business, sier aksjekommentator Karl Johan Molnes etter at Google-eier Alphabet falt 4,5 prosent på Wall Street. Vi diskuterer også forsvarsindustri og ikke minst energi i det Sparebanken 1 Markets' årlige energikonferanse sparkes i gang. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen forteller blant annet hvorfor Equinor-aksjen kan være interessant snart.
 • Oljeprisen svakt ned - Oslo Børs svakt opp

  25:20
  Equinor var på det meste ned 1,9 prosent mandag, på litt lavere oljepris. Norwegian fortsatte oppturen og John Fredriksen, som så smått har begynt å ta gevinst, sitter fremdeles med 129 millioner aksjer med en kostpris på litt over 6 kroner. Ensurge Micropower fortsatte å stige. Nest største aksjonær i selskskapet, Edvin Austbø (Alden AS), kjøpte nye 2,2 millioner aksjer i selskapet i forrige uke. En av de som investor Øystein Stray Spetalen kalte "togrøvere" i kampen om Opticom for mange år siden, Robert Keith, er største aksjonær i selskapet.
 • Dolphin Drilling vil bli utbytteaksje, Nvidia mot «2 trillion» og tilsyn hos Rec

  31:27
  Dette blir en utbytteaksje fra 2025, sier Dolphin Drilling-sjef Bjørnar Iversen. Vi diskuterer selskapets ferske tall, utsiktene for riggmarkedet og betalingene de ikke har fått i Nigeria. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er også på plass og vi diskuterer Nvidias kursoppgang til en markedsverdi på 2.000 milliarder dollar, toårsmarkeringen for fullskalainvasjonen av Ukraina og mer.
 • Techselskapet Norbit har planen klar: Slik skal trøndelagssuksessen doble seg til 2027

  18:42
  Norbit trodde de skulle klare å bikke 1,4 milliarder i omsetning i fjor, men fasiten viste 1,52. I år spår de rundt 1,75 milliarder og i 2027 skal de nå 2,75. Hva er det som driver veksten og hvordan skal de passe på rekruttering og marginer underveis? Vi får besøk i studio av konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet som også må svare for hvorfor teknologidirektøren og ikke minst gründeren har solgt unna aksjer de siste dagene.
 • Odfjell-sjefen EU-kvotene, kjemikaliecomeback og Europas industrifall

  10:05
  Odfjell-sjef Harald Fotland karakteriserer det som veldig positivt at shipping ble tatt inn i EUs kvotesystem fra 1. januar i år. Rederiet har fokusert på energieffektivisering siden 2008, og redusert karbonintensiteten siden den gang med over 50 prosent. I tillegg diskuterer vi det sterke markedet, støttet av en minimal ordrebok for ny tonnasje. Fotland tror situasjonen vil vedvare.
 • Nye kutt i tysk industri, Nvidia-rusen borte og Next Biomterics-sjefen satser i Asia

  22:37
  Etter en torsdag med voldsom opptur ser det ut til at både de europeiske og amerikanske markedene har mistet oppdriften post Nvidia-tall. Mer om det, en ny hestekur for den tyske industrikjempen BASF og dagens store nyheter får du her. Vi snakker med toppsjefen i fingeravtrykkselskapet Next Biometrics, Ulf Ritsvall. Etter en emisjon i fjor lover han at driften snur til pluss innen sommeren og at selskapet er fullfinansiert for i år. Vi spør hvorfor det er så store vekstmuligheter i markeder som India og Kina, og om biometriindustrien kan bli rammet av den samme innstrammingen som halvlederindustrien har merket med amerikansk eksportkontroll mot Kina.
 • Tegnene på at Nvidia-festen kan ta slutt og Eidesvik Offshore-sjefen bygger «superskip»

  36:43
  Hva er det som får offshorerederiet Eidesvik til å tørre å satse på inntil fem nye subsea- og havvindskip? Vi spør konsernsjef Gitte Gard Talmo. Det blir også mer om at norske Morten Wierød rykker til topps i svenske ABB, mens Kjell Inge Røkke gjør om litt på oppkjøpet av jaktresorten i Sverige. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er også på plass og han advarer om hvor lite som skal til før Nvidia-festen er over: – Ledetidene har falt fra 12 til 3 måneder.
 • Zaptec-sjefen om elbiler og vekst, Røkke kjøper jaktresort børsrus etter Nvidia-tall

  17:59
  – 2024 blir et mellomår for oss, sier tidligere finansdirektør og sjefsvikar, nå fast toppsjef i Zaptec, Kurt Østrem. Han skal rulle ut nye produkter og forklarer hvorfor selskapet ofrer all lønnsomhet for å vokse så fort som de gjør. Det blir også mer om Kjell Inge Røkkes Aker og deres nyeste eiendomsinvestering etter at oljeeventyret i Ghana er lagt i skuffen. Vi tar også tempen på markedet kort tid før handelen på Wall Street åpner etter Nvidia-slippet onsdag kveld.