Share

cover art for Deutsche Bank skaper nye bølger av børsuro, AI inntar adokvatbransjen og Easee permitterer

Økonominyhetene

Deutsche Bank skaper nye bølger av børsuro, AI inntar adokvatbransjen og Easee permitterer

24.03.2023

En ny bølge av uro skylte fredag inn over europeiske børser, med Deutsche Bank som den store taperen. Vi ser også på nyheter om at en nordmann forlater toppen av Telia, at det blir permitteringer i ladeselskapet Easee og at Norwegian etablerer et eget selskap for bakketjenester. Så skal vi snakke kunstig intelligens, som nå inntar advokatbransjen. Marit Barth, partner i PwC, forteller om hvordan de har sikret seg AI-systemet Harvey. Man er fortsatt i en tidlig testfase, men advokaten forklarer at det har skjedd et teknologisk kvantesprang den siste tiden og vi diskuterer hvordan dette kan endre arbeidshverdagen. Til slutt suser vi opp til Rudskogen der Håkon Sæbø har testet det som kanskje er verdens beste stasjonsvogn.

More episodes

View all episodes

 • – Aksjen er verdiløs

  31:17
  Aksjekommentator Karl Johan Molnes snakker om de potensielle utfallene for SAS, nå som de har fått på plass ny kapital og nye eiere. Dagens gjest er Danske Bank-analytiker Mads Ek Strøm.
 • Korreksjon, oljeprisfall og svakere krone

  33:25
  Med en oljepris under 90 dollar kom Citis prognose om priskrakk som et lite sjokk på investorene i olje og oljeservice på Oslo Børs. SAS var dagens vinner. Styreleder og adm. dir i Nordic American Tankers, Herbjørn Hansson, var dagens gjest.
 • Denne akjsen ville han eid i 10 år

  29:16
  Tesla legger frem skuffende salgstall og oljeprisen faller under 90 dollar. Analytiker i SpareBank 1 Markets, Teodor Sveen-Nilsen, legger frem sine toppvalg innen olje.
 • Oljesektoren førte an på Oslo Børs

  23:39
  Oljeaksjene løftet Oslo Børs mandag. DNO førte og steg i tillegg på nyheten om rørledningen mellom Irak og Tyrkia, som har vært stengt i seks måneder, nå er gjenåpnet. Argeo var dagens vinner på, og er også årets vinner på Oslo Børs så langt i år. Adm. dir. Trond Crantz var dagen gjest.
 • – Følg med på hva selskapene sier

  30:45
  Tredje kvartal er over og vi står ved terskelen til en ny resultatsesong. Dette er sektorfavorittene til Alfred Berg-forvalter Kristian Tunaal i tiden fremover.
 • -De som maxet boliglånet vant

  08:01
  Harald Magnus Andreassen har vært bekymret for eiendomsmarkedet i flere år, men når nedturen nå har startet er ikke sjeføkonom i Sparebank 1 Markets like sikker på om det blir en katastrofe for alle eiendomsaksjene. Han er i studio med programleder Carsten Johan Andenæs og Finansavisen-journalist Christer Teigen. Hele episoden kan du høre hos Aksjepodden Disclaimer: Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden
 • Eiendomstopp tror ikke det snur før neste sommer: – Ingen tvil om at verdiene er for høye

  22:20
  – Det er veldig sunt, sier Bård Bjølgerud, som er sjef i meglerfirmaet Colliers, om korreksjonen som nå skjer i eiendomsbransjen. Han kommer til studio for å dele hovedpunktene i selskapets nyeste prognoserapport for Norden, der de forventer at det begynner å peke oppover fra første halvår neste år - med aksjeverdiene i tet. Vi diskuterer kommende verdifall, hvilke lyspunkt som finnes og ikke minst: Hvordan det egentlig går med de selskapene som nå jobber for å lande en refinansiering.
 • Nel-topp om den amerikanske drømmen: – Bygger ikke før vi har kontrakter i hånd

  23:03
  Nel har valgt Plymouth utenfor Detroit, Michigan som stedet de vil bygge en ny stor fabrikk. Fabrikken som ligger like ved samarbeidspartner General Motors skal bli mye større enn fabrikken deres på Herøya. Men hva skal til for at hydrogendrømmen om Amerika går i oppfyllelse? Vi får besøk av finansdirektør Kjell Christian Bjørnsen.
 • Meglertopp om eiendomskrisen: – Ingen tvil om at verdiene er for høye

  40:12
  Eiendomsselskapene, takstfirmaene og bankene har alle interesse av at eiendomsverdiene ikke faller for mye, men det er ingen tvil om at de for høye. Det sier Bård Bjølgerud, bransjeveteranen som er sjef i meglerfirmaet Colliers. Han deler meglerhusets nyeste prognoser om hva som skjer innen eiendom. Det blir også mer om børsnoteringen av Beerenberg og Matvareexpressen, hvordan alle venter på SAS, samt bilprat. Andreas Scheel i FA Motor kommer innom med en video av Audi RS3 og BMW M2, samt førsteinntrykket om Lotus sin kanskje siste bensinracer.