Share

cover art for Bekmørkt i Scatec og pengene Flyr

Økonominyhetene

Bekmørkt i Scatec og pengene Flyr

I studio får vi besøk av Delphi Nordic-forvalter Adil Shah og Trygve Hegnar som diskuterer det kraftige aksjefallet vi ser og all uroen. Hvordan går en forvalter frem for å plukke aksjer nå? Vi ser også nærmere på kursfallet til Scatec og emisjonen til Flyr. Redaksjonssjef Andreas Scheel kommer også for å avslutte uken med litt prat om bil og kabriolet.

More episodes

View all episodes

 • – Vi kjøper ikke flere skip nå, sier Fredriksen-topp

  28:00
  Øystein Kalleklev, sjef for Avance Gas og Flex LNG ser at ratene er høye, men skipsprisene er enda høyere. Til tross for et skuffende tredjekvartalsresultat er han sterk optimist på Avance Gas vegne, og mener alt nå handler om årets siste kvartal. Dessuten, Orkla har kapitalmarkedsdag, og Karl Johan Molnes har identifisert en rekke problemstillinger som må svares for. Samtidig har Viaplay utsatt sin kvartalspresentasjon igjen, noe som Molnes mener vil gi blodbad på børs (og hvor aksjen stupte 20 prosent)
 • Svakere krone, aksje opp 90 prosent og Hei Sveits

  27:41
  Oljeprisen steg til over 80 dollar igjen tirsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs korrigerte ned og kronen svekket seg litt mot både dollar, euro og pundet. Oljefondet stanget mot en verdi på 15.600 milliarder kroner tirsdag, mens Norges Bank åpner for at oljefondet nå også kan investere i unoterte aksjer. Northern Drilling gikk som en kule, mens et par selskaper, som er sent ute med kvartalstallene, skuffet og aksjene falt tungt. Få også med deg bonusepisoden "Hei Sveits", som rundet av året Investordagen på Grand Hotel 19. oktober. Med Jens Rugseth, Kjartan Aas, Bettina Banoun og Marius Lorentzen.
 • – Tror Norges Bank er usikre

  22:50
  Kvartalstallende ruller fortsatt inn mens markedet retter øynene mot ukens makrotall fra USA og Eurosonen. Seniorøkonom i Handelsbanken, Sara Midtgaard, tror Norges Bank er usikre på om rentehevelsene har en innstrammende effekt.
 • LO har to klare anbefaling til Norges Bank

  34:05
  Hvis sjeføkonom Roger Bjørnstad hadde vært sentralbanksjef i Norge er han klar på hva han ville gjort. Han ville holdt renten uendret på neste rentemøte, men han ville også gjort noe annet. Å bruke Oljefondet til å intervenere i valutamarkedet ville han imidlertid ikke tillatt. Det ville heller ikke Trygve Hegnar, som hadde mange spørsmål til Bjørnstad i forbindelse med at LO har ropt at statsminister Jonas Gahr Støre må ta rentegrep.
 • Forvalter: Dette hindrer flere bankfusjoner

  31:06
  – Selv med de fem verste årene i bankkrisen så blir det ikke tap på fondsobligasjoner, sier forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management om deres egne risikovurderinger. Han forklarer også hvorfor han ikke tror det blir så mange flere fusjoner i sparebank-norge. Både klimatoppmøtet i Dubai og Opec-møtet virtuelt står på kalenderen denne uken. Aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer hva som kan komme ut av møtene, samt om hybridene vil vinne over elbil i en nedgangskonjunktur.
 • Solparker inntar Norge – bare NVE sier ja

  28:38
  Hvorfor vil Hydro, Eidsiva og Energeia bygge store solparker på landbruksjord i Innlandet? Her er et gjenhør med intervjuet vi gjorde 20. november med Energeia-sjef Viktor Jakobsen. Han forteller om hvordan NVE har endret på reglene som gjør at det vil ta enda mer tid før man kan sette i gang, om kapitalbehovet i selskapet og hva slags muligheter han ser i Nederland med solparker som sliter med dyr gjeld.Programleder er Marius Lorentzen. Produsent er Lars B. Schram.
 • Investordagen-spesial: Slik bruker Robert Næss AI

  21:39
  Dramaet i OpenAI har fasinert en hel verden den siste uken og vi henter derfor frem et gullkorn fra Finansavisens Investordag. Der holdt investeringsdirektør Robert Næss i Nordea et foredrag om AI og hvordan han bruker det. Han forklarer blant annet hvordan han kan få AI til å sette sammen en aksjeportefølje.Programleder er Marius Lorentzen. Produsent er Lars B. Schram.
 • Widerøe-sjefen om et truet Norwegian-ekteskap, Avinor-trøbbel og en «kanonsterk ferietrafikk»

  32:52
  Det er Black Friday, men selv om mange i varehandelen sliter reiser vi nordmenn gjerne på ferie. Vi spør Widerøe-sjef Stein Nilsen hva dette kommer av og ikke minst: Hvordan skal de og Norwegian få Konkurransetilsynet til å snu og si ja til ektteskapet deres? Vi diskuterer også milliardkrisen i Avinor og om nordmenn må akseptere at flyplasser legges ned? Vi runder av en rolig børsuke der oljeprisen og Oslo Børs ser ut til å holde seg i pluss.
 • Black Friday-spesial med Kid, nytt oljesalg på gang på sokkelen og Astrups aksjeråd

  36:24
  – Dette er vår viktigste uke i året, sier konsernsjef Anders Fjeld i Kid Interiør som kommer til studio på selveste Black Friday. Vi tar tempen på nordmenn og svenskers handlemønster om dagen, vi spør hvordan Kid klarer å vokse i dagens krevende marked og om satsingen på nye store butikker med møbler og senger. Sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes ser vi også ryktene om et salg av olje- og gasselskapet Wintershall DEA som er store på norsk sokkel, støttekjøpene i Norconsult og rådene investor Morten Astrup gir om blant annet eiendom.