Share

cover art for Barberer XXL, vekstplaner i Grieg Seafood og sentralbanknerver

Økonominyhetene

Barberer XXL, vekstplaner i Grieg Seafood og sentralbanknerver

Mens vi venter på rentemøtet i USA ser vi nærmere på hastemøtet i den europeiske sentralbanken, så snakker vi med konsernsjef Andreas Kvame i Grieg Seafood på kapitalmarkedsdagen, og oppsummerer hva analytikerne mener om XXL etter resultatvarselet.

More episodes

View all episodes

 • SAS-brudd med Widerøe og NorSuns håp om å gjenreise solindustrien

  31:39
  Solselskapet NorSun ber nå norske politikere hoste opp penger i konkurransen mot Tyskland og USA hvis silisiumfabrikken i Årdal skal reddes. Strategidirektør Helge Holen er gjest i studio og forteller om hvordan Europa flommer over av billige kinesiske solpaneler, hvordan Norsun vil slå seg opp på Inflation Reduction Act i USA og mer. Vi ser også nærmere på SAS-avtalen som glipper for Widerøe, kurskollapsen i Northern Drilling og andre nyheter som preger børsdagen.
 • SAS-tap midt i høysesongen og Nordnet advarer om resultatvarsler

  29:14
  Vi følger utviklingen i SAS som leverte tap i august og som nå teller opp påmeldingene i emisjonen. Nordnets investeringsøkonom Mads Johanessen er gjest og forteller om faren for resultatvarsler fremover og hvordan retailinvestorene snapper opp oljeaksjer. Det blir også mer om nyheter fra Hexagon og Otovo.
 • DNB øker renten og Hegnar advarer

  25:41
  Det er en skikkelig blåmandag på børsene, samtidig som bankene nå begynner å skru opp rentene igjen. Trygve Hegnar kommenterer kronerullingen i SAS, emisjonsfrykten og kursfallet i Nel, oljeprisen og mer.
 • Det må komme Adevinta-svar og oljeprisen mot 140

  45:10
  – Oljeprisen skal opp i 140 denne syklusen, spår energiforvalter Trond Omdal i Pensum Asset Management. Etter to dager på Pareto-konferansen diskuterer vi hva som rører seg, hvilke aksjer i energisektoren som er mest interessante nå og hvorfor både Omndal og JPMorgan tror vi skal godt over 100 dollar per fat i denne syklusen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes kommenterer frieriene på Kahoot! og Adevinta.
 • Bonus med Paretos analysesjef: - Nå er investorene mer tilbakeholdne mens selskapene er bull

  14:32
  Vi oppsummerer en hendelsesrik uke med Pareto-konferanse med meglerhusets analysesjef Eirik Haavaldsen. Han forteller at mens det i fjor var investorene som var mest optimistiske, så er det nå selskapene som er det. Vi diskuterer markedet, tank og tørrlast. Av spådommene fra i fjor har han og kollegaene truffet svært godt på shipping, Scatec og en del oljeserviceaksjer, mens de trodde oljeselskapene skulle gjøre det bedre enn de har gjort.
 • Equinor-topp hos Pareto: - Det koker mer enn det folk ser

  09:22
  - Energikrisen i Europa er ikke over, advarer Equinors øverste ansvarlige for handel av olje, gass og strøm, Irene Rummelhoff. På Pareto-konferansen er hun en av hovedgjestene og vi diskuterer de høye prisene, energisituasjonen for Europa og Equinors nye satsing på karbonfangst i USA. Den kan bli like stor som den norske, sier hun om Bayou Bend-samarbeidet med Chevron.
 • Aksjepodden: Kristians Falnes – Da skal du begynne å selge

  07:00
  Carsten Johan Andenæs har fått besøk av investor Kristian Falnes og Finansavisen-journalist. Falnes er tidligere forvalter som de siste ti årene har tjent 200 millioner på egne investeringer, og forteller her om de beste og versteDisclaimer:Alt som blir sagt i denne podcasten er kun til informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Panelet og gjester kan være lang eller kort, direkte eller indirekte eksponert mot aksjer ELLER selskaper som omtales og feil kan forekomme. Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer idag egne midler i aksjemarkedet og er innleid som programleder for Aksjepodden. Han eier aksjer i Okea og Vår Energi, som omtales i denne episoden.
 • Frykten som får Norges Bank og husholdningene til å stramme inn

  34:18
  – Dette tallet har de bitt seg merke i, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets som er gjest etter rentemøtet i Norges Bank. Hvorfor overrasker sentralbanken med å nesten love kraftigere rentelut allerede nå? Mer om det, hvorfor norske husholdninger kommer til å stramme enda mer inn fremover og hva som kan skje med boligprisene blir det mer om i denne sendingen. Vi ser også nærmere på Blackstone og Permiras frieri mot Schibsted-spinoff Adevinta, aksjesalget i Vår Energi og andre nyheter som preger ukens siste børsdag.
 • Forvalter på AI-besøk i USA: – Dette vil ta tid

  33:14
  Adevinta har fått et "ikke-bindene" bud, mens klokken tikker for Kahoot-budet. Samtidig får vi besøk av Delphi Nordic-forvalter Adil Shah som har vært på AI-besøk i San Francisco, der han har besøkt både Tesla og Nvidia.