Share

cover art for  Oljeprisen dykket dypt, aksjekrakk og stor usikkerhet

Børsmorgen & Økonominyhetene

Oljeprisen dykket dypt, aksjekrakk og stor usikkerhet

Oslo Børs åpnet ned onsdag, på Brent-oljen som dykket under 73 dollar fatet og 200 dagers glidende gjennomsnitt. Da den begynte å hente seg inn igjen snudde også børsen i grønt. Vow fortsatte ned og falt på det meste over 20 prosent. Det alle venter på i spenning nå, er fredagens nøkkeltall fra USA. – Elopak vil levere vekst over markedsnivå ved å realisere globale vekstmuligheter, styrke lederskapet i våre kjernemarkeder, og utnytte skiftet mot plast, med mål om å bli et selskap med en omsetning på 2 milliarder euro innen 2030, sa konsernsjef Thomas Körmendi på selskapets kapitalmarkedsdag onsdag. Han var dagens gjest i Økonominyhetene.

More episodes

View all episodes

  • Fra post og pandemi til et Avinor i krise

    24:20|
    I åtte år har Tone Wille ledet Posten Bring til å bli et stadig mer rendyrket logistikk og netthandelsselskap i en verden der brevvolumene omtrent er forduftet. Hvordan har man fått det til? Hun reflekterer tilbake på lederjobben, pandemien som ga noen voldsomme økninger i netthandelen og inflasjonen som traff deretter. Vi spørs henne også om det nye vervet som styreleder i Avinor, et selskap som selv mener de ikke har bærekraftige finanser i en post-pandemi verden der vi reiser mindre enn før.
  • Equinor-topp om Ørsted-kjøpet: – Håper folk ser på hva vi faktisk gjør

    18:48|
    – Vi har vært motsykliske og disiplinerte, er svaret finansdirektør Torgrim Reitan i Equinor gir når markedet sender aksjekursen rett ned i en slags «fornybar-frykt». Equinor-toppen forklarer her rasjonalet bak oppkjøpet av 10 prosent av danske Ørsted. Vi spør hva det er med det danske fornybarselskapet som fristet og om vi kan komme til å se at Equinor slår sammen sin egen fornybardivisjon med danskene en gang. 
  • Flatt på Oslo Børs - oljeprisen faller og mange vil kjøpe gårdsbruk

    33:00|
    Hovedindeksen steg fredag ettermiddag, mens oljeprisen var ned 0,5 prosent til 74,50 dollar. Western Bulk var dagens taper, mens Idex Biometrics var en dagens vinner på lav omsetning og i kjølvannet av onsdagens ekstraordinære generalforsamling. Nils Henrik Tegneby i Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling var dagens gjest.
  • Teslas robottaxi, Norwegians Boeing-hodepine og Kongsberg Gruppens fremtid

    34:21|
    – Jeg tror det verste for Norwegian er at det blir vanskelig å planlegge sommerprogrammet neste år, sier Nordea-analytiker Hans-Erik Jacobsen om hvordan streik og problemer hos Boeing rammer. Vi diskuterer det, statens spleiselag for å redde Avinor og Kongsberg Gruppen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har sett nærmere på menneskerobot og robottaxiene som Elon Musk har vist frem, og han er ikke imponert.
  • Klimamål som ryker, politiske hestehandler og et statsbudsjett

    28:06|
    Mens vi venter på Teslas robottaxilansering og Telenor annonserer kutt i Kristiansand, har regjeringen lansert et nytt veikart for forsvarsindustrien. Dagens gjester skal snakke budsjett: Hva kommer SV til å få gjennom i budsjettforhandlingene og vil politikerne stramme til skruen slik at Norge faktisk når klimamålene - eller blir det nå massive kvotekjøp i stedet? Vi fortsetter diskusjonen av statsbudsjettet med mangeårig Ap- og LO-rådgiver, André Nerheim, nå i Tinde Advise. Han møter Bjørn K. Haugland i klimanettverket Skift i studio.
  • Vår Energi-tap, kronerulling i Boeing og full fart i cruise

    27:13|
    Vi sparker i gang børsdagen med aksjekommentator Karl Johan Molnes. Vi ser på tap i oljeselskapet Vår Energi, problemene i Boeing og andre nyheter som preger dagen, inkludert den amerikanske tiåringen som har skutt opp den siste tiden.
  • Tone Wille om tiden som Posten-sjef og snuoperasjonen som venter i Avinor

    28:04|
    Etter åtte år på toppen har Tone Wille nå gitt seg som toppsjef i Posten Bring, men hva slags selskap er dette egentlig i dag? Er det blitt en slags norsk FedEx? Vi diskuterer omstilling, netthandel og ikke minst: Hvordan Wille ser på oppdraget som styreleder i Avinor. Den statseide flyplasseieren er i en økonomisk knipe etter pandemien og nå vil regjeringen at flyselskapene skal være med å berge dem.
  • Norwegians kommende gigaregning, Salmar-tall og Kina-ekspert om børsuro

    39:32|
    Kan flyselskapene som bruker norske flyplasser få en milliardregning årlig for å redde Avinor? NHO Luftfart-sjef Erik Lahnstein kommer til studio for å forklare hva vi vet om regjeringens nye «spleiselag». Det blir også mer om situasjonen i Kina og hva som egentlig skjer mens børsene der borte svinger kraftig - og DNB Markets-analytiker Kelly Chen deler sine analyser. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har sett nærmere på både Salmar og Hexagon Purus.
  • Equinor-topp forklarer fornybaroppkjøpet i danske Ørsted

    25:42|
    – Havvind lever nå gjennom sin første krise, sier finansdirektør Torgrim Reitan i Equinor som er dagens gjest. Han forklarer hvorfor Equinor mener det er en god timing og bruk av penger å kjøpe 10 prosent av danske Ørsted - som i sin tid var mer verdt enn Equinor, men som nå er verdt en brøkdel. Kan Equinor komme til å slå sammen fornybardivisjonen sin med danskene? Mer om det og de andre nyhetene som preger dagen får du høre her.