Share

cover art for – Strategene er for pessimistiske

Økonominyhetene

– Strategene er for pessimistiske

Markedet svinger i forkant av inflasjonstallene som kommer onsdag 10. april, Hafnia skal på børs i USA og Norse Atlantic hopper på børs etter et hopp i kabinfaktoren. Samtidig får vi besøk av Adil Shah i Delphi, der vi tar en ekstra titt på markedsforventninger, renter og amerikansk teknologi vs. europeisk helse.

More episodes

View all episodes

 • Oljeprisoppang, ny all-time high, Schibstedhopp og løsning av verdensproblemer

  34:14
  Oljeprisen bidro til å løfte Oslo Børs til ny rekord intradag onsdag. Schibsted steg på den nye lederkabalen som nå er ferdiglagt og gode kvartalstall fra Adevinta. Filosof, forfatter og rådgiver Anders Indset snakker med toppledere og politiere rundt om i hele verden. Onsdag var han gjest i Økonominyhetene på FaTV og vi spurte blant annet om hva han tenker om det som skjer i Tyskland nå? Kan landet bli som Røros? Et museum for fordums storindustri?
 • Nye AI-rekorder i USA, tiåringen stiger, og prislappen på Eviny tredobles

  29:37
  Nvidia dro med seg Nasdaq-indeksen på Wall Street som førte til nye rekorder for begge parter tirsdag kveld. Samtidig klatrer renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner, Mowis søksmål mot staten blir avvist i Hordaland tingrett, og finansdirektøren i BW Energy takker for seg. Ellers er konsernsjefen i Eviny, Ragnhild Janbu Fresvik med oss i studio for å snakke om tredoblingen av verdsettelsen på selskapet, nye strategier, havvindplaner og hennes nye rolle i Norges Bank. Vi retter også et lite søkelys på forandringene i styret som har preget nyhetsbildet den siste uken.
 • Eiendom, Tollefsen og bunnen av rente-nedturen

  32:19
  – Vi ser at bankene nå er åpne for ny business, sier Bård Bjølgerud, partner og Norden-sjef i Colliers. Meglerhuset innen næringseiendom holdt tirsdag seminar der eiendomsgiganten Ivar Tollefsen møtte opp. Vi diskuterer hva Tollefsen ville si til markedet, hvordan nedturen i eiendom nå kan være ved en bunn og hvordan bankene har endret tilnærming i det siste. Du får også høre fra Tellef Thorleifsson som forvalter mange titalls milliarder på vegne av oss alle i Norfund - statens fond som skal drive investeringer i fattige land.
 • Populær kakaotrading og en krone som viser muskler

  28:38
  Etter en bunn i mai har kronen sust oppover, samtidig som vi også har sett en rekke råvarer stige i pris over tid. Det agerer også investorer på, forklarer meglersjef Skandinavia i CMC Markets, Waqas Sarwar. Aksjekommentator Karl Johan Molnes forteller også om endringer i måten oppgjør skjer i det amerikanske kapitalmarkedet og hvordan det kan skape krøll for oss i Europa.
 • Hegnar om streik, arbeidsledighet og Peppes-børsnoteringen som gikk i vasken

  22:42
  – Jeg vet ikke om det er dumskap eller lureri, sier Trygve Hegnar etter at det ble kjent at børsnoteringen av merkevareselskapet Jordane har gått i vasken. Vi tygger på nyheten om Peppes-eierens skjebne og ser også nærmere på de nye ledighetstallene fra SSB, streiken som pågår og mye annet.
 • Peppes Pizza-børsnotering i vasken og privatre equitys fornybarappetitt

  32:34
  – Enten så tror de strømprisene skal opp eller så har de fryktelig lave avkastningskrav, sier analytiker Thomas Dowling Næss i Sparebank 1 Markets om KKR og EQTs bud på to fornybaraksjer. Vi diskuterer det og hva det har å si for selskaper som Scatec, Magnora, Orrön og Cloudberry. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er også på plass for å fordøye nyheten om at Jordane skrinlegger børsnoteringen og emisjonen som skulle få inn 1,5 milliarder kroner på bok. Selskapet som kontrollerer merkevarer som Peppes Pizza, Starbucks og Synnøve Finden kastet kortene helt i innspurten.
 • – Dette blir noe av det største hydrogenindustrien har sett

  14:25
  22.05.2024Et av verdens største industrikonglomerater, indiske Reliance, har nå inngått lisensavtaler med både danske Stiesdal og norske Nel Hydrogen om å få produsere og selge elektrolysører i India. Vi får besøk av finansdirektør i Nel, Kjell Christian Bjørnsen, og spør om avtalen, hva de må ofre for å få inderne til å ta produskjons- og salgskostnadene, samt om fyllestasjonsselskapet deres Cavendish er oppkalt etter en kjent aktør i Tour de France.
 • Nvidia-tallene du nesten ikke vil tro

  20:00
  23.05.2024Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea deler sine refleksjoner rundt AI-bølgen og de vanvittige tallene vi fikk fra halvlederselskapet Nvidia onsdag kveld - et selskap som på kort tid har blitt verdens nest mest verdifulle børsnoterte selskap.
 • NCC-sjefen om boligbygging og advokater med ny guide til oppsigelser

  35:08
  – Jeg er nok litt mer forsiktig i optimismen, men jeg håper jeg tar feil, sier Tomas Carlsson, konsernsjef i NCC om den labre nordiske boligbyggingen kan få en boost snart hvis rentene kuttes. Han får følge til studio av Grete Aspelund som leder asfalt- og steinvirksomheten. Til studio kommer også advokatene Nicolay Skarning og Catriona Vågen McIntyre som har skrevet en håndbok for de vanskelige personalsakene sammen med Pernille Brusdal.