Share

cover art for Oljedopet børsfest og Hegnar raser mot skattetilsyn

Økonominyhetene

Oljedopet børsfest og Hegnar raser mot skattetilsyn

– En skandale hvis dette er praksisen, sier Trygve Hegnar om måten norske myndigheter ettergår skatteflyktningenes minste bevegelser. Vi diskuterer dette, finansministerens nye skatteordning for havvind, oppdrett og havbunnsmineraler, samt den svake kronen. – 12 kroner for en euro og 11 for en dollar er det nye, konstaterer Hegnar og forklarer hvorfor Norges Bank har et stort problem.

More episodes

View all episodes

 • Fed holder igjen, EU-biltoll løfter Kina-aksjer og kronerulling i Solstad

  23:07
  – Jeg tror vi må se litt svakere tall fra arbeidsmarkedet, sier seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets om hva som må til for at Federal Reserve kutter renten. Gårsdagens inflasjonstall er ikke nok, ifølge han. Vi diskuterer tallene som viste en oppbremsing i prisveksten, hvorfor Fed spår ett og ikke tre rentekutt i USA i år og hvorfor dette er viktigere for Norge enn hva som skjer i Eurosonen. Det blir også mer om hvorfor kinesiske elbilaksjer suser opp selv om de risikerer mer toll fra EU og andre nyheter som preger dagen.
 • USA-inflasjon skaper bølger + Bain-topp med handelskrig-råd

  34:22
  Prisveksten på tjenester har skapt hodebry for den amerikanske sentralbanken og selv om mai-tallene i går viste null vekst så var ikke det nok til å påvirke rentebeslutningen noen timer senere noe særlig, mener seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets. Vi diskuterer inflasjonstallene som sendte aksjer opp og renter ned, og ikke minst hva sentralbanksjef Jerome Powell egentlig sa under pressekonferansen i Washington i går kveld.
 • Cavendish-krasj, Apple-AI og rigg er ikke for drømmere

  38:22
  – Det er få drømmere og få uten regneark som kjøper rigg, sier Paretos Bård Rosef som er gjest i studio. Vi diskuterer nykommeren på Oslo Børs Ventura Offshore og Vantage som sier de er på vei, samt hvordan det egentlig står til i riggnæringen om dagen. Det blir også mer om børsdebuten til Nel-spinoff Cavendish. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har også gjort seg noen tanker rundt Apples voldsomme U-sving etter AI-lanseringen som sørget for at Apple igjen er mer verdt enn AI-giganten Nvidia.
 • Oslo Børs falt, shippingaksjer falt og Andreassens nye finansielle eventyr

  34:19
  Oslo Børs falt tirsdag og shippingsaksjene gikk på en liten smell. Hva var det som skjedde? Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen fortalte finansielle eventyr og Trygve Hegnar forklarte hva som skjer i shipping.
 • Tesla-utbytte, positive funn for Ultimovacs, og børsnykommer gjør opptreden

  26:05
  Tesla Norway tar ut utbytte på over 600 millioner kroner for første gang, Ultimovacs rapporterer om sterke funn i studien på kreftvaksinen UV1, og Nykode melder om lovende resultater i den seneste studien knyttet til sin APC-rettet neoantigen-vaksine. Samtidig får vi den nye sjefen i Nels spinn-off, Cavendish Hydrogen, på besøk i studio. Selskapet gjør sin entre på Oslo Børs onsdag.
 • Oljeprisen over 80 dollar, inflasjonen som ventet, Oslo Børs svakt ned og fall i bilfraktaksje

  25:39
  Oslo Børs var svakt ned mandag ettermiddag, mens oljeprisen stanget over 80 dollar igjen. Wallenius Wilhelmsen-aksjen falt, mens XXL steg etter at Frasers Group kjøpte 49,5 millioner A-aksjer i selskapet. Napatech steg på nyheten om At Jan Petter Sissener tror aksjen kan mangedoble seg. Questerre-aksjen falt etter foirrige ukes oppgang på over 35 prosent. Fredagens makrotall fikk flere til å avblåse sommerens ventede rentekutt i USA. Hva er det som skjer? Kan det bli renteheving i stedet? Seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken Capital Markets var dagens gjest i Økonominyhetene mandag.
 • Oljeprisen klatrer, dårlig nytt for grønne aksjer og krypto-sjef peker på kommende markedsdrivere

  33:08
  Oljeprisen snuser på 80-tallet, bilskipsrederi gjør milliardnedskriving, og prisveksten faller for femte måned på rad. Aksjekommentator Karl Johan Molnes vender derimot øynene fra Norge til Europa, og spår dårlig nytt for grønne aksjer bassert på mulige valgutfall i Tyskland og Frankrike. Samtidig er adm. direktør i K33, Torbjørn Bull Jensen, i studio for å snakke om knallresultatene i første kvartal, og det som kan bli en volatil sommer i kryptomarkedet.
 • Terje Tinholt er ikke overrasket over oppgangen i boligprisene

  24:48
  05.06.2024Boligprisene steg i mai og eiendomsmegler Terje Tinholt er ikke i tvil om hva som kommer til å skje nå. Han var gjest i Økonominyhetene onsdag.
 • Rune Syversen: – Investorer jager i flokk

  34:07
  05.06.2024Dagens gjest kommer helt fra Sveits, og sitter på store verdier i Crayon sammen med makkeren Jens Rugseth gjennom investeringsselskapet Karbon Invest. I studio snakker han om utviklingen i IT-selskapet, utfordringer etter teknologi-euforien i 2021, utestående fordring i Filippinene, og shorterne som vedder på aksjefall for Crayon. – I en bransje som går så fort må man bygge mens man går, sier Syversen.