Share

cover art for Tegnene på at Nvidia-festen kan ta slutt og Eidesvik Offshore-sjefen bygger «superskip»

Økonominyhetene

Tegnene på at Nvidia-festen kan ta slutt og Eidesvik Offshore-sjefen bygger «superskip»

Hva er det som får offshorerederiet Eidesvik til å tørre å satse på inntil fem nye subsea- og havvindskip? Vi spør konsernsjef Gitte Gard Talmo. Det blir også mer om at norske Morten Wierød rykker til topps i svenske ABB, mens Kjell Inge Røkke gjør om litt på oppkjøpet av jaktresorten i Sverige. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er også på plass og han advarer om hvor lite som skal til før Nvidia-festen er over: – Ledetidene har falt fra 12 til 3 måneder.

More episodes

View all episodes

 • Nvidia-knekk, Kongsberg-kontrakt og forvalter følger DNB i tettpakket uke

  27:56
  – Det er nok DNB som blir mest spennende, sier aksjesjef Leif Eriksrød om hvilken av de mange selskapene som slipper tall denne uken som han kommer til å følge tettest. Vi diskuterer bank, Norwegian, oljeaksjer og mer med han og aksjekommentator Karl Johan Molnes, samt Nvidia- og techaksjenes knekk fredag.
 • Gullprisen til nye høyder: Slik investerer du fysisk

  16:17
  15.04.2024Kjøper du nye gullbarrer blir det moms, men mynter og brukte barrer slipper. Det er noe av det vi hører mer om når vi ser nærmere på fysiske markedet for gull og hvordan man investerer i det. Gjest i studio er Torodd Rande, adm. dir. i K.A. Rasmussen – den over 150 år gamle norske tradisjonsbedriften innen edelmetall.
 • Nordmenn satser mrd-beløp på britisk biogass

  19:55
  16.04.2024Selskapet Refuels er i dag verdt 1 milliard på børs og vil hente rundt 2 milliarder i egenkapital og lån. Toppsjef Philip Fjeld forteller om hvorfor de vil kjøpe opp fyllestasjonene de eier med en partner, hvordan de også vil bygge nye stasjoner og bli dobbelt så store i 2026 med 30 til 40 stasjoner, og hvordan man overtaler lastebileiere til å droppe diesel til fordel for dette klimavennlige drivstoffet.
 • Oljeprisen ned – Oslo Børs ned

  24:24
  Nordsjøoljen har falt fra over 92 dollar for uke siden og til under 87 dollar fredag. Det bidro til å sende olje- og oljerelaterte aksjer ned på Oslo Børs. Sammen med økt usikkerhet rundt utikvlingen i Midtøsten falt også tungvekterne og hovedindeksen på Oslo Børs. Adm. dir. Natasha Belinska i Pinpoint Estimates var dagens gjest i Økonominyhetene og fortalte mer om tjenesten og samarbeidet med Finansavisen.
 • Iran-rapporter ryster markedet og første Kina-slakt for Nordic Aqua

  29:29
  – Det har gått fantastisk bra hittil, sier Nordic Aqua-sjef Ragnar Joensen etter at selskapet er i gang med sin første slakt av oppdrettslaks på land i Kina. Vi hører hvordan oppstarten har gått og hva planen er videre. Ukens siste børsdag preges både av nyheter og tall fra Norske Skog, Nordic Aqua og Netflix. Samtidig faller børsene og oljeprisen stiger på rapporter om eksplosjoner i Iran og at Israels motangrep skal være i gang.
 • Aker bygger robotleir på Fornebu og ABG-sjefen satser på lån under noteringsdvalen

  26:04
  Med null børsnoteringer i Norden i første kvartal er det krevende å drive meglerhus, men selv om kostnader må kuttes noen steder satses det med penger og folk på andre områder – inkludert obligasjoner. Det forteller dagens gjest, Norgessjef Kristian B. Fyksen i ABG Sundal Collier, er gjest i studio sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes. Det blir også mer om dagens viktigste nyheter i økonomien og vi skal på robot-safari til Fornebu – Der Cognite og Aker Solutions har bygget et treningsanlegg for roboter som skal brukes i industri og offshore.
 • ESG-forvalter styrer unna subsidier, chip-aksjer faller og fly i vinden

  44:42
  Vi kaster oss over nye tall og nyheter fra Mowi, Elkem, ABG og halvlederindustrien med aksjekommentator Karl Johan Molnes. Gjest i studio er Ole André Hagen, forvalter av ESG-fondet First Impact. Han forteller hvorfor han er skeptisk til hvordan mange ESG-rangeringer er satt opp - som kan lede til at lyspæreselskapet Siginfy ser ut til å ha større utslipp enn oljeselskapet Equinor.
 • Oljefunn, Nel-smell og 400.000 nordmenn eier krypto

  27:01
  Nesten 10 prosent av nordmenn eier en eller annen kryptovaluta og det gjør oss størst i Norden. Vi diskuterer hva som skjer i denne spesielle verdenen med analysesjef Anders Helseth i K33 Research og ass. partner i EY, Mads Ribe, som er ute med en ny rapport. Det blir også mer om nedturen til Nel etter kvartalsrapporten, oljefunnet til Vår Energi og andre nyheter som preger dagen.
 • Skuffende tall fra Nel, Powell med nye uttalelser og dystre prognoser fra DNB Markets

  26:15
  Sentralbanksjefen i USA har kommet med nye uttalelser om rentebanen, Nel har sluppet tall, Ultimovacs gjør kutt i bemanningen, og DNB Markets har kommet med nye prognoser for norsk økonomi. Samtidig får vi besøk at sjømat-analytiker i Arctic Securites, Christian Olsen Nordby, der laksepris og forventninger til første kvartal er på agendaen.