Share

cover art for – Vi kjøper ikke flere skip nå, sier Fredriksen-topp

Økonominyhetene

– Vi kjøper ikke flere skip nå, sier Fredriksen-topp

Øystein Kalleklev, sjef for Avance Gas og Flex LNG ser at ratene er høye, men skipsprisene er enda høyere. Til tross for et skuffende tredjekvartalsresultat er han sterk optimist på Avance Gas vegne, og mener alt nå handler om årets siste kvartal. Dessuten, Orkla har kapitalmarkedsdag, og Karl Johan Molnes har identifisert en rekke problemstillinger som må svares for. Samtidig har Viaplay utsatt sin kvartalspresentasjon igjen, noe som Molnes mener vil gi blodbad på børs (og hvor aksjen stupte 20 prosent)

More episodes

View all episodes

 • Techselskapet Norbit har planen klar: Slik skal trøndelagssuksessen doble seg til 2027

  18:42
  Norbit trodde de skulle klare å bikke 1,4 milliarder i omsetning i fjor, men fasiten viste 1,52. I år spår de rundt 1,75 milliarder og i 2027 skal de nå 2,75. Hva er det som driver veksten og hvordan skal de passe på rekruttering og marginer underveis? Vi får besøk i studio av konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet som også må svare for hvorfor teknologidirektøren og ikke minst gründeren har solgt unna aksjer de siste dagene.
 • Odfjell-sjefen EU-kvotene, kjemikaliecomeback og Europas industrifall

  10:05
  Odfjell-sjef Harald Fotland karakteriserer det som veldig positivt at shipping ble tatt inn i EUs kvotesystem fra 1. januar i år. Rederiet har fokusert på energieffektivisering siden 2008, og redusert karbonintensiteten siden den gang med over 50 prosent. I tillegg diskuterer vi det sterke markedet, støttet av en minimal ordrebok for ny tonnasje. Fotland tror situasjonen vil vedvare.
 • Nye kutt i tysk industri, Nvidia-rusen borte og Next Biomterics-sjefen satser i Asia

  22:37
  Etter en torsdag med voldsom opptur ser det ut til at både de europeiske og amerikanske markedene har mistet oppdriften post Nvidia-tall. Mer om det, en ny hestekur for den tyske industrikjempen BASF og dagens store nyheter får du her. Vi snakker med toppsjefen i fingeravtrykkselskapet Next Biometrics, Ulf Ritsvall. Etter en emisjon i fjor lover han at driften snur til pluss innen sommeren og at selskapet er fullfinansiert for i år. Vi spør hvorfor det er så store vekstmuligheter i markeder som India og Kina, og om biometriindustrien kan bli rammet av den samme innstrammingen som halvlederindustrien har merket med amerikansk eksportkontroll mot Kina.
 • Tegnene på at Nvidia-festen kan ta slutt og Eidesvik Offshore-sjefen bygger «superskip»

  36:43
  Hva er det som får offshorerederiet Eidesvik til å tørre å satse på inntil fem nye subsea- og havvindskip? Vi spør konsernsjef Gitte Gard Talmo. Det blir også mer om at norske Morten Wierød rykker til topps i svenske ABB, mens Kjell Inge Røkke gjør om litt på oppkjøpet av jaktresorten i Sverige. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er også på plass og han advarer om hvor lite som skal til før Nvidia-festen er over: – Ledetidene har falt fra 12 til 3 måneder.
 • Zaptec-sjefen om elbiler og vekst, Røkke kjøper jaktresort børsrus etter Nvidia-tall

  17:59
  – 2024 blir et mellomår for oss, sier tidligere finansdirektør og sjefsvikar, nå fast toppsjef i Zaptec, Kurt Østrem. Han skal rulle ut nye produkter og forklarer hvorfor selskapet ofrer all lønnsomhet for å vokse så fort som de gjør. Det blir også mer om Kjell Inge Røkkes Aker og deres nyeste eiendomsinvestering etter at oljeeventyret i Ghana er lagt i skuffen. Vi tar også tempen på markedet kort tid før handelen på Wall Street åpner etter Nvidia-slippet onsdag kveld.
 • Grieg Seafood-sjefen ser lystegn, spinnville Nvidia-tall og elbilbrems for Rivian

  38:13
  – Dette har vært et krevende halvår og vi er ikke fornøyd, sier Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame som er ute med ferske tall. Vi diskuterer utfordringene, satsingen i Canada og mer. Vi kaster oss også over tallene fra halvlederselskapet Nvidia, som er så store at det nesten ikke er til å tro. Aksjekommentator Karl Johan Molnes mener det kan gå én av to veier, mens elbiltallene fra Lucid og Rivian bare ser ut til å bremse.
 • «Gladnyhet» fra Brussel, Norbit-sjefen om store vekstplaner og Zaptec-aksjen i bøtta

  23:53
  Teknologikonsernet Norbit bare vokser og vokser. Toppsjef Per Jørgen Weisethaunet kommer til studio og forteller hvordan de skal nå målet om en dobling frem mot 2027. Vi ser også nærmere på beslutningen fra Brussel om en spansk mobilfusjon som kan sette fart i gamle drømmer hos både Telia, Telenor og andre europeiske teleselskaper om fremtidige giftermål.
 • Zaptec vokser med underskudd og Carnegies sjømatanalytiker om Bakkafrost og Grieg

  26:21
  – En av de mest interessante selskapene i sektoren, sier Carnegies sjømatanalytiker Philip Scrase om Bakkafrost etter deres tallslipp. Vi diskuterer dem og Grieg Seafood, som slipper tallene sine torsdag. Det blir også mer om elbilladeselskapet Zaptecs vekst og underskudd, SolarEdge som varsler et kraftig fall i salget av omformere til solanlegg og mer av dagens andre nyheter.
 • Oslo Børs svakt ned - batteriaksje rett opp

  31:16
  Hovedindeksen på Oslo Børs var svakt ned tirsdag, delvis drevet av lavere oljepris og Equinor som var svakt ned. Seks selskaper la frem kvartalstall, deriblant Ensure Micropower og BlueNord. Ensurge-aksjen fortsatte opp og har med det nær tredoblet seg på en uke. Styreleder Terje Rogne i selskapet var gjest i Økonominyhetene tirsdag. BlueNord-aksjen var også blant vinnerne, etter å ha presentert utbytteplanene for de kommende tre årene. Adm. dir. Euan Shirlaw i BlueNord var gjest i Økonominyhetene tirsdag.