Share

cover art for Forvalter: Dette hindrer flere bankfusjoner

Økonominyhetene

Forvalter: Dette hindrer flere bankfusjoner

– Selv med de fem verste årene i bankkrisen så blir det ikke tap på fondsobligasjoner, sier forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management om deres egne risikovurderinger. Han forklarer også hvorfor han ikke tror det blir så mange flere fusjoner i sparebank-norge. Både klimatoppmøtet i Dubai og Opec-møtet virtuelt står på kalenderen denne uken. Aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer hva som kan komme ut av møtene, samt om hybridene vil vinne over elbil i en nedgangskonjunktur.

More episodes

View all episodes

 • Fornybaraksjen som er tilbake på topp: Hva er Magnoras oppskrift?

  42:14
  Noen grønne selskaper klarte aldri å reise seg igjen etter den grønne opp- og nedturen. Fornybarselskapet Magnora har klart det, men hva er det som gjør at de nå prises på samme nivå som under klondykeperioden i starten av 2021? Og hva var det som gjorde at de så tidlig sa «takk og farvel» til norsk havvind? Magnora-sjef Erik Sneve er vår gjest i studio og forteller om hvorfor han og andre mindre selskaper aldri vil klare å bli til et nytt Statkraft eller Hafslund, hvilken modell man må kjøre for å overleve og hvorfor de satser både i Nord-Europa og Sør-Afrika på grønne energiprosjekter.
 • Minirally på Oslo Børs, SAS som vinner og taper, og en av Norges beste advokater holdt på å bli kokk

  27:42
  Oljeprisen steg og dro med seg Oslo Børs. To oppdrettsaksjer ble dagens tapere. En av Norges beste advokater lurte på om han skulle bli kokk, skuespiller eller ambassadør, men landet på advokatyrket. Partner Lars Berg Andersen i SANDS og partner Gry Bratvold i Kvale var dagens gjester.
 • Nel-sjefen om splitt og hydrogenkritikk, fare for amerikansk bankkollaps og fiskeemisjon

  36:01
  - Olje og gass er billigere og vil kanskje fortsette å være det, men som diabetiker så må man jo kutte sukkeren, sier Nel-sjef Håkon Volldal som kommer til studio for å forklare hvorfor de vil splitte opp selskapet og hva fremtidsutsiktene er for hydrogen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer også emisjonen i Atlantic Sapphire og krisen i New York Community Bank - banken som i fjor overtok restene av Signature Bank etter kollapsen.
 • Flatt på Oslo Børs, Komplett med håret mål

  31:58
  Oljeprisen var svakt opp og det samme var hovedindeksen på Oslo Børs torsdag ettermiddag. Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch var gjest i studio etter å ha avholdt kapitalmarkedsdag tidligere på dagen, der han blant annet sa at selskapet nå satser enda sterkere på private merkevarer, og at aksjen skal bli en utbytteaksje.
 • Norse-sjefen lover å tjene penger og Norconsult ser lystegn i bygg

  41:06
  – Slik det ser ut nå er likviditeten god nok, sier Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen som både forhandler med mulige friere om selskapets fremtid samtidig som han lover et overskudd i år. Vi får også besøk av Norconsult-sjef Egil Hogna som er ute med sin første kvartalsrapport etter børsnoteringen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har også sett nærmere på nye tall og mål fra Komplett og Subsea 7.
 • Stortinget gir politikerrefs og fornybaranalytiker forklarer kvoteprisfallet

  24:15
  Hvorfor har prisne på CO2-utslipp blitt halvert i Europa? Og vil Nel klare å børsnotere fyllestasjonene sine for hydrogen? Vi spør analytiker Thomas Dowling Næss i Sparebanken 1 Markets, på plass på meglerhusets energikonferanse i Oslo. Det blir også mer om refsen norske toppolitikere får etter habilitetssakene og aksjehandlene, samt andre nyheter som preger økonomiens verden.
 • Nel-fest, Ny Norwegian-logo og Odfjell Drilling-sjefen vil på shopping

  37:29
  - Her dekkes det nok inn shorter, sier aksjekommentator Karl Johan Molnes om Nel-aksjens opptur etter ferske tall og nyheten om at fyllestasjonene skal spinnes ut. Vi diskuterer også nyheter fra Norse Atlantic, Lerøy og oljekrigen mellom Exxon og Chevron. Det blir også et intervju med Odfjell Drilling-sjef Kjetil Gjersdal. Tidene er gode i rigg og nå vurderer de oppkjøp av flere rigger.
 • Aker BPs tallknuser, Questerres gasskamp i retten og brems i container

  24:32
  Containerrederiet MPC faller på ferske prognoser som viser en nedgang i omsetningen og en halvering av resultatet i 2024. Mer om det og hva som rører seg på Sparebank 1 Markets' energikonferanse blir det mer om i denne sendingen. Vi snakker med Aker BPs finansdirektør David Torvik Tønne som svarer på hvordan selskapet både skal holde utbyttene oppe mens det investeres stort i nye felt. Vi møter også Questerre-sjef Michael Binnion og spør hvor lenge investorene må vente på svar før man vet hva som egentlig skal skje med selskapet? Blir det noen gang gassutvinning i Quebec?
 • Nordmann skal passe Ørsteds penger, saftig Google-fall og Sparebank 1 Markets' energikonferanse

  25:26
  - Det er tydelig at søk er en døende business, sier aksjekommentator Karl Johan Molnes etter at Google-eier Alphabet falt 4,5 prosent på Wall Street. Vi diskuterer også forsvarsindustri og ikke minst energi i det Sparebanken 1 Markets' årlige energikonferanse sparkes i gang. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen forteller blant annet hvorfor Equinor-aksjen kan være interessant snart.