Share

cover art for Black Friday-spesial med Kid, nytt oljesalg på gang på sokkelen og Astrups aksjeråd

Økonominyhetene

Black Friday-spesial med Kid, nytt oljesalg på gang på sokkelen og Astrups aksjeråd

– Dette er vår viktigste uke i året, sier konsernsjef Anders Fjeld i Kid Interiør som kommer til studio på selveste Black Friday. Vi tar tempen på nordmenn og svenskers handlemønster om dagen, vi spør hvordan Kid klarer å vokse i dagens krevende marked og om satsingen på nye store butikker med møbler og senger. Sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes ser vi også ryktene om et salg av olje- og gasselskapet Wintershall DEA som er store på norsk sokkel, støttekjøpene i Norconsult og rådene investor Morten Astrup gir om blant annet eiendom.

More episodes

View all episodes

 • EU-bot til Apple, Hegnar skuffet over Høyre og eiendomstrøbbel

  24:19
  – Høyre har skuffet litt, sier Trygve Hegnar når vi diskuterer hva slags skattekutt man egentlig kan forvente seg ved en borgerlig valgseier. Mer om det, næringseiendom og kursfallet i Recreate, EU-boten til Apple etter Spotify-klagen, samt trafikktallene fra Ryanair blir det mer om i denne sendingen.
 • All time high-flørt i kryptomarkedet

  29:10
  Bitcoin kryper nærmere og nærmere 69.000 dollar etter at ETF-ene ble godkjent i USA. K33-analytiker Vetle Lunde priser inn nye høyder for kryptovalutaen i 2024.
 • Norse-sjefen forhandler om selskapets fremtid: – Nå skal vi tjene penger

  18:37
  29.02.2024Hvis ikke flyselskapet Norse Atlantic hadde hentet penger i fjor høst hadde kassen vært tom. Det viser det ferske regnskapet til selskapet som har sendt aksjen kraftig ned. Toppsjef og gründer Bjørn Tore Larsen kommer til studio for å fortelle hvordan 2024 blir for selskapet, hvorfor de tror de skal gå med overskudd og hvorfor de satser på et samarbeid med Air Peace i Nigeria. Vi diskuterer også hva som kan skje med Norse fremover siden rådgivere er hyret inn for å se på muligheten for oppkjøp eller nye allianser.
 • Fornybaraksjen som er tilbake på topp: Hva er Magnoras oppskrift?

  42:14
  Noen grønne selskaper klarte aldri å reise seg igjen etter den grønne opp- og nedturen. Fornybarselskapet Magnora har klart det, men hva er det som gjør at de nå prises på samme nivå som under klondykeperioden i starten av 2021? Og hva var det som gjorde at de så tidlig sa «takk og farvel» til norsk havvind? Magnora-sjef Erik Sneve er vår gjest i studio og forteller om hvorfor han og andre mindre selskaper aldri vil klare å bli til et nytt Statkraft eller Hafslund, hvilken modell man må kjøre for å overleve og hvorfor de satser både i Nord-Europa og Sør-Afrika på grønne energiprosjekter.
 • Minirally på Oslo Børs, SAS som vinner og taper, og en av Norges beste advokater holdt på å bli kokk

  27:42
  Oljeprisen steg og dro med seg Oslo Børs. To oppdrettsaksjer ble dagens tapere. En av Norges beste advokater lurte på om han skulle bli kokk, skuespiller eller ambassadør, men landet på advokatyrket. Partner Lars Berg Andersen i SANDS og partner Gry Bratvold i Kvale var dagens gjester.
 • Nel-sjefen om splitt og hydrogenkritikk, fare for amerikansk bankkollaps og fiskeemisjon

  36:01
  - Olje og gass er billigere og vil kanskje fortsette å være det, men som diabetiker så må man jo kutte sukkeren, sier Nel-sjef Håkon Volldal som kommer til studio for å forklare hvorfor de vil splitte opp selskapet og hva fremtidsutsiktene er for hydrogen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer også emisjonen i Atlantic Sapphire og krisen i New York Community Bank - banken som i fjor overtok restene av Signature Bank etter kollapsen.
 • Flatt på Oslo Børs, Komplett med håret mål

  31:58
  Oljeprisen var svakt opp og det samme var hovedindeksen på Oslo Børs torsdag ettermiddag. Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch var gjest i studio etter å ha avholdt kapitalmarkedsdag tidligere på dagen, der han blant annet sa at selskapet nå satser enda sterkere på private merkevarer, og at aksjen skal bli en utbytteaksje.
 • Norse-sjefen lover å tjene penger og Norconsult ser lystegn i bygg

  41:06
  – Slik det ser ut nå er likviditeten god nok, sier Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen som både forhandler med mulige friere om selskapets fremtid samtidig som han lover et overskudd i år. Vi får også besøk av Norconsult-sjef Egil Hogna som er ute med sin første kvartalsrapport etter børsnoteringen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har også sett nærmere på nye tall og mål fra Komplett og Subsea 7.
 • Stortinget gir politikerrefs og fornybaranalytiker forklarer kvoteprisfallet

  24:15
  Hvorfor har prisne på CO2-utslipp blitt halvert i Europa? Og vil Nel klare å børsnotere fyllestasjonene sine for hydrogen? Vi spør analytiker Thomas Dowling Næss i Sparebanken 1 Markets, på plass på meglerhusets energikonferanse i Oslo. Det blir også mer om refsen norske toppolitikere får etter habilitetssakene og aksjehandlene, samt andre nyheter som preger økonomiens verden.