Share

cover art for Turboinvestor Haakon Sæters beste og verste kjøp

Økonominyhetene

Turboinvestor Haakon Sæters beste og verste kjøp

En av Norges mest aktive investorer er i studio for å dele sitt markedssyn, fortelle om sine beste og verste kjøp og hvilke aksjer han tror på nå, og hvorfor. Karl Johan Molnes på sin side lar seg fascinere av Norse Atlantic

More episodes

View all episodes

 • – Tror Norges Bank er usikre

  22:50
  Kvartalstallende ruller fortsatt inn mens markedet retter øynene mot ukens makrotall fra USA og Eurosonen. Seniorøkonom i Handelsbanken, Sara Midtgaard, tror Norges Bank er usikre på om rentehevelsene har en innstrammende effekt.
 • LO har to klare anbefaling til Norges Bank

  34:05
  Hvis sjeføkonom Roger Bjørnstad hadde vært sentralbanksjef i Norge er han klar på hva han ville gjort. Han ville holdt renten uendret på neste rentemøte, men han ville også gjort noe annet. Å bruke Oljefondet til å intervenere i valutamarkedet ville han imidlertid ikke tillatt. Det ville heller ikke Trygve Hegnar, som hadde mange spørsmål til Bjørnstad i forbindelse med at LO har ropt at statsminister Jonas Gahr Støre må ta rentegrep.
 • Forvalter: Dette hindrer flere bankfusjoner

  31:06
  – Selv med de fem verste årene i bankkrisen så blir det ikke tap på fondsobligasjoner, sier forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management om deres egne risikovurderinger. Han forklarer også hvorfor han ikke tror det blir så mange flere fusjoner i sparebank-norge. Både klimatoppmøtet i Dubai og Opec-møtet virtuelt står på kalenderen denne uken. Aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer hva som kan komme ut av møtene, samt om hybridene vil vinne over elbil i en nedgangskonjunktur.
 • Solparker inntar Norge – bare NVE sier ja

  28:38
  Hvorfor vil Hydro, Eidsiva og Energeia bygge store solparker på landbruksjord i Innlandet? Her er et gjenhør med intervjuet vi gjorde 20. november med Energeia-sjef Viktor Jakobsen. Han forteller om hvordan NVE har endret på reglene som gjør at det vil ta enda mer tid før man kan sette i gang, om kapitalbehovet i selskapet og hva slags muligheter han ser i Nederland med solparker som sliter med dyr gjeld.Programleder er Marius Lorentzen. Produsent er Lars B. Schram.
 • Investordagen-spesial: Slik bruker Robert Næss AI

  21:39
  Dramaet i OpenAI har fasinert en hel verden den siste uken og vi henter derfor frem et gullkorn fra Finansavisens Investordag. Der holdt investeringsdirektør Robert Næss i Nordea et foredrag om AI og hvordan han bruker det. Han forklarer blant annet hvordan han kan få AI til å sette sammen en aksjeportefølje.Programleder er Marius Lorentzen. Produsent er Lars B. Schram.
 • Widerøe-sjefen om et truet Norwegian-ekteskap, Avinor-trøbbel og en «kanonsterk ferietrafikk»

  32:52
  Det er Black Friday, men selv om mange i varehandelen sliter reiser vi nordmenn gjerne på ferie. Vi spør Widerøe-sjef Stein Nilsen hva dette kommer av og ikke minst: Hvordan skal de og Norwegian få Konkurransetilsynet til å snu og si ja til ektteskapet deres? Vi diskuterer også milliardkrisen i Avinor og om nordmenn må akseptere at flyplasser legges ned? Vi runder av en rolig børsuke der oljeprisen og Oslo Børs ser ut til å holde seg i pluss.
 • Black Friday-spesial med Kid, nytt oljesalg på gang på sokkelen og Astrups aksjeråd

  36:24
  – Dette er vår viktigste uke i året, sier konsernsjef Anders Fjeld i Kid Interiør som kommer til studio på selveste Black Friday. Vi tar tempen på nordmenn og svenskers handlemønster om dagen, vi spør hvordan Kid klarer å vokse i dagens krevende marked og om satsingen på nye store butikker med møbler og senger. Sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes ser vi også ryktene om et salg av olje- og gasselskapet Wintershall DEA som er store på norsk sokkel, støttekjøpene i Norconsult og rådene investor Morten Astrup gir om blant annet eiendom.
 • Nå kan du leie AI på Hønefoss, oljeprisen over 80 og svenskene etterforsker norsk eiendomsdeal

  25:52
  – Det er krafttilgangen som bremser veksten, forteller Andreas Myr, sjef i AQ Compute. Det tyske investeringsselskapet åpner nå sitt første norske datasenter som skal fylles med GPUer fra Nvidia med «AI for leie» på Hønefoss. Neste ut er Barcelona, men tomtejakten i Norge fortsetter. Vi ser også på siste nytt fra oljemarkedet, at svenskene nå etterforsker eiendomsdealen mellom Alecta og Ivar Tollefsens Heimstaden, samt ferske SSB-tall som Norges Bank liker dårlig, ifølge en sjeføkonom.
 • Oljeknekk og rekyl, kjempeutbytter på vei i Schibsted og frykten for AI-hacking

  35:32
  24 milliarder suser snart inn på Schibsteds konto, men hva skjer med pengene? Vi spør Arctic-analytiker Henriette Trondsen. Vi diskuterer også siste nytt om OpenAI-sagaen med aksjekommentator Karl Johan Molnes, mens Arctics oljeanalytiker Ole-Rikard Hammer forklarer hva i alle dager som skjedde med oljeprisen denne uken. Nyheten om et utsatt møte i Opec tanket oljeprisen før den spratt opp igjen. Men hva skal egentlig Opec bli enige om når de nå skal møtes samtidig som klimatoppmøtet i Dubai sparkes i gang?