Share

cover art for 212 - Hur känns ”må bra” i dig?

Ofiltrerat

212 - Hur känns ”må bra” i dig?

Rubriken för veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat är ”Hur känns ”må bra” i dig?”


”Vi är så vana att lyssna in allt runtomkring oss att det är lätt att tappa kontakten med sig själv. Vilket kan leda till att vi saknar tillit och mister kontakten med kroppens signaler. Istället lär vi oss att söka svar för vårat välmående i det yttre. Det är mer naturligt att fråga någon annan om ett strikt schema med begränsat kaloriintag än att öva på att lyssna in och respektera sin egen hunger och mättnad …” 


Programledaren Sofia Ståhl och hennes poddkollega Elin Sjödén pratar om hur det som kan kännas banalt ändå kan landa i tuffa ringar på vattnet om det inte reds ut och varför landar man ofta i tron att alla andra vet bättre än en själv? 


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

More episodes

View all episodes

 • Filtrerat - Den viktigaste relationen & avslut

  24:32
  I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat ställs saker och ting på sin spets. Viktiga relationer tas upp på bordet och skärskådas (de som vet de vet gällande ordvalet). Någon känner tacksamhet gällande sin kärleksrelation och den andra blir generad och svettig i realtid när den talar om sin. Tillslut landar allt i något som vi inte såg komma. Förrän det kom. Ett avslut är på tapeten. Och inte ett litet sådant. Åk med oss och ta del av något, för en sista gång.
 • 214 - En hälsosam livsstil behöver få följa med livet

  18:16
  Rubriken för veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat är ”En hälsosam livsstil behöver få följa med livet”. ”En hälsosam livsstil. Det är ju det som många av oss eftersträvar. Vi vill ha en hälsa som utvecklas framåt och förgyller koppen med ny styrka. Som ger oss balans, energi och allt det där härliga som vi behöver för att vara pigga genom livet. Det ska gärna ta lagom mycket tid, kännas roligt, utmanande och samtidigt inte bli för mastigt. Vi vill träna för att må bra och krydda med …” Programledaren Sofia Ståhl och hennes poddkollega Elin Sjödén pratar om vikten av att inte låsa fast sig vid den bästa versionen av sig själv och utgå från den när man bygger sin livsstil och rutin. Sofia trycker på vikten av att matcha sitt beteende med sin verklighet och inte falla in i press som omedvetet är värre än en elitsatsandes. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!
 • 213 - Sluta kämpa emot!

  17:48
  Rubriken för veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat är ”Vi behöver sluta kämpa emot!””Vi behöver sluta kämpa emot”. Den meningen slog mig häromdagen. Läs den igen. Sluta kämpa emot. Det är ju det vi gör i mångt och mycket. Kroppen signalerar om något – trötthet, jobbiga känslor, ingen energi och vad gör vi? Kämpar emot. Istället för att lyssna in, acceptera och möta platsen vi faktiskt befinner oss på mentalt, fysiskt eller emotionellt så bestämmer vi oss raskt för att köra på det vi bestämt …” Programledaren Sofia Ståhl och hennes poddkollega Elin Sjödén pratar om hur man egentligen gör för att komma i kontakt med det som ÄR och KÄNNS istället för att dras med i det bestämda - och vart börjar man ens?Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!
 • Filtrerat - Glada kön & djurhatare

  31:03
  I veckans avsnitt av Filtrerat fortsätter följetongen om glada kön, Sofia är i livets flöde av energi medan Elin (för första gången någonsin?) känner stress i blodet. Någon har legat med någon på en brandstation, en annan kommer ut som djurhatare(!!!) och i vanlig ordning tas ovärdiga stunder, beteenden och situationer upp. Givetvis har kål-problematik uppstått sedan sist och Sofia har återigen gjort bort sig på kontoret. Denna gång tack och lov bakom något mer lyckta dörrar. Prenumerationer, rattmuffar i trosan och tacosug hinns såklart också pratas igenom. Det och ja tro det eller ej, massor med annat i veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat!
 • Filtrerat - VÄNTA INTE MED NÅGOT!

  31:55
  I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat berättas det om en frustration som tar vägen åt olika håll och en tjusning över att plocka bort kroppsdelar ur specifika ekvationer. Sofia delar med sig av ett hårresande HOT och Elin sticker både ut modeHakan och håller ett ut-skällande-tal till nationens män. I vanlig ordning har något förvånansvärt hänt på kontoret och en penis-situation eskalerat. Ingen vet riktigt hur men det hela landar på något vis tillslut i det finaste som finns: Livet NU. Allt det och ännu lite till bjuds på i veckans avsnitt av Filtrerat. Spänn fast er, nu åker vi!
 • 211 - Avslut och nystart (!!)

  27:01
  I veckans avsnitt händer något stort! Vi har kommit till nästa kapitel i Ofiltrerats historia - ingenting kommer vara sig likt, allt börjar på nytt - det här är nya "podcasten Ofiltrerat”. Välkomna!
 • Filtrerat - Skam, förändring & färdiga människor

  26:01
  I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat berättas det om ett RIKTIGT lågvattenmärke. Eller ska vi kanske kalla det ett RIKTIGT skitigt minne? Sofia har i vanlig ordning närmat sig att bli portad från en specifik plats och drog denna gång med sig Elin i fallet. STORA förändringar framåt sniffas på och känns kring. Och SOM det känns. Ämnet för dagen blir inget mindre än ”färdiga människor”. Vad det innebär, vad det kan göra med en och ens relationer. Sist men inte minst berörs såklart munkavlar, det stora nummer två och en kroppshemlighet Sofia burit alla år och först nu avslöjar. Som ni hör, det är MYCKET nu i veckans avsnitt av Filtrerat. Helt i vanlig ordning. 
 • 210 - Siri Helle

  41:32
  I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat möter jag återigen psykologen Siri Helle. Hon lyfter det faktum att hon själv, och många andra, rusar igång direkt efter semestern - hur kan man göra istället? Vi pratar om att avsluta saker, hur man tar skav på allvar och hur man egentligen kan hantera en livsförändring. Siri berättar om vad som fick henne att våga gå mot sin dröm och när den misslyckades. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!