Share

cover art for Avgörande insikter och drastiska beslut

Grönsakslandet

Avgörande insikter och drastiska beslut

Season 4, Ep. 3

Maj står för dörren och det betyder bland mycket annat odlingsrelevant att Elin snart kommer hem från sin vintervistelse i Paris. Men än så länge är det grönsaksprat på distans. Elin sänder vykort från Venedig och Paris, Bella lär sig ständigt nya saker under sina vistelser på sörmländska vischan. En del ödesdigra sådana.

More episodes

View all episodes

 • 2. En magisk plats

  34:02
  Bella har blivit med gård. Här ska odlas! Men vad? Alldeles av sig själv växer förstås en massa åkerfräken. Dess anvnändingsområden verkar oräkneliga. Och lite magiska. Elin bidrar med ett magiskt recept på gurkinläggning.
 • 1. Böcker, vatten och mästare

  44:41
  Inte konstigt att Bella inte hinner podda: Tre nya böcker sen sist (och två gamla i uppdaterad upplaga). Dags att återknyta kontakten dock. Och Elin, hon har så många frågor om sånt som vackra och vettiga vattensparlösningar, om mästarträdgårdar och what not. Men bjussar också på ett nygammalt tips om hur potatisen blir pionjär och bryter ny mark. Samt att det är dags att göra avbön, be om förlåtelse och pudla för att hon inte riktigt trodde på Bellas beslutsamhet att det går att odla utan spade.
 • 2. Garanterat grävfritt

  40:30
  Från gräsmatta till grönsaksland utan ett spadtag - Bella har varit på kurs och låtit sig inspireras än mer i det arbetsfria (nja...) odlandets konst. Har du alltid undrat vad som är skillnaden på kompostodling, täckodling och lasagnedito, och gärna slutar gräva är det här avsnittet för dig.
 • 1. Pollinering och parfym

  49:20
  Grönsakslandet firar de vilda växternas dag (200614) med en pollineringsspecial. Hurra för allt som doftar!
 • 5. Vatten

  31:47
  Vem drömmer inte om en damm ibland? Men hur många förutom Elin vet hur kladdigt det kan vara att bygga en? Bella visade sig i alla fall vara en fena på att leta saker lador och diken som det gick att fixa bevattning med. Och så undrar vi hur ni känner för dahlior egentligen. Det och mycket mer i oktoberavsnittet.
 • 4. Krishantering med mera

  43:24
  För den som väntat på något gott kommer här något långt. OCH gott. För även om Elin och Bella delvis ventilerar väpnat rån och bilbränder i höstens första avsnitt av Grönsakslandet, så handlar ju odlarlivet mer om fröanalys och odlingstips, utflyktsmål och vad en kan laga av det en hittar i landet. Missa inte tre olika sätt att sätta potatis!
 • 2. Brevavsnittet

  23:12
  Här snackar vi verkligt varierad ljudkvalitet, men så får det blir när Elin är i Paris och Bella hemma i Stockholm och de båda längtar efter varandra, efter våren, efter odlingen. En måste ju ändå utbyta planerna och drömma om sommarens och höstens skördar, även om det blir via ljudbrev. Njut av det du med, låt dig inspireras och fortsätt bara att längta.
 • 1. Ett riktigt hönsliv

  34:14
  Var är Elin nu när vi bäst behöver henne? Jo hon har som vanligt flytt vintervidderna för ett liv i Paris. Bella söker tröst på annat håll och hittar ett hönshus i Åkersberga, fyllt av karaktärer och med en ägarinna som vet allt som kan vara värt att veta för den som funderar på att skaffa sig hjälp i trädgården i miniformat. Liselotte Roll, aktuell med boken Höns som hobby.