Allt du behöver veta om ny teknik

Share

#55 - Sten Forsberg, veteranen inom svensk bilförsäljning om trender och utmaningar på den svenska bilmarknaden.

Season 3, Ep. 55

Nyligen lanserades ID-4. Den bästa bilupplevelsen någonsin enligt vår gäst Sten Forsberg. Han pratar såklart i egen sak. Sten är en veteran inom Bilsverige och är i dag Sverigechef på Volkswagen. I det här avsnittet synar vi bland annat...

...Volkswagens utveckling av elbilar.

...Allmänna trender på den svenska bilmarknaden.

...Hur viktigt det är för Volkswagen att bli nummer ett inom elbilar i Sverige.

...Laddhybridernas roll i den pågående omställningen.

...De negativa konsekvenserna av regeringens beslutade förändringar vad gäller förmånsbeskattning och det så kallade bonusmalussystemet.

...Förväntningarna på batterisamarbetet med svenska Northvolt

...Utvecklingen av snabbladdning runt om i Sverige

...Hur bilhandlarna tacklar utvecklingen när allt fler köper sin bil online.

...och mycket mera såklart.

More Episodes

3/7/2023

#139 – Intergalaktiskt: Jupiter – vad ska vi göra vid den ogästvänliga gasjätten egentligen?

Season 3, Ep. 139
Jupiter är solsystemets största planet och har över nittio månar i omlopp runtomkring sig. Miljön kring Jupiter är också väldigt ogästvänlig med stark strålning. Så varför ska vi egentligen skicka dit rymdsonden Juice? Intergalaktiskt ger dig lite mer insyn om varför just Jupiter lockar forskarnas intresse. Kan det till exempel gömma sig liv på någon av de isiga månarna som snurrar runt planeten? Jupiter är solsystemets största planet och har över nittio månar i omlopp runtomkring sig. Miljön kring Jupiter är också väldigt ogästvänlig med stark strålning. Så varför ska vi egentligen skicka dit rymdsonden Juice? Intergalaktiskt ger dig lite mer insyn om varför just Jupiter lockar forskarnas intresse. Kan det till exempel gömma sig liv på någon av de isiga månarna som snurrar runt planeten? Till sin hjälp har Viktor Krylmark och Bill Burrau projektledare och forskare från den europeiska rymdorganisationen och svenska Institutet för rymdfysik. Vill du komma i kontakt med oss? Har du önskemål om något spännen rymdfenomen som vi borde prata om? Tveka inte att höra av dig:  viktor.krylmark@nyteknik.se bill.burrau@nyteknik.se  Tack för att du lyssnar! Och glöm inte att prenumerera på podden! Vill du komma i kontakt med oss? Har du önskemål om något spännen rymdfenomen som vi borde prata om? Tveka inte att höra av dig:  viktor.krylmark@nyteknik.se bill.burrau@nyteknik.se  Tack för att du lyssnar! Och glöm inte att prenumerera på podden! 

Comments