Allt du behöver veta om ny teknik

Share

#46 - Ljudets framtid – samtal, interaktivitet, snuttar och superproduktioner.

Season 3, Ep. 46

Utvecklingen av ljudmediet har fram till i dag dominerats av ljudböcker, poddar och smarta assistenter. Men nu tyder mycket på att vi är i starten på en omfattande ljudrevolution. Nästa fas omfattar proffsigare produktioner och inte minst mer interaktiva och sociala ljudappar. Där kanske amerikanska Clubhouse blivit mest uppmärksammat den senaste tiden. I det här avsnittet tar vi reda på hur och varför ljud spås bli nästa sociala boom. Vi har bjudit in fem personer med olika perspektiv på ljudutvecklingen just nu.

  • Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, berättar om musikjättens satsningar på egna proffsproducerade poddar, om poddtrender och om de senaste uppköpen av olika poddbolag.
  • Peter Ottsjö, expert på Ny Teknik, berättar om fenomenet Clubhouse och dess plats på den nya ljudkartan.
  • Jessica Mansourari, grundare av Nibble, berättar om varför hon tror på en ljudapp som beskrivs som om Tiktok och Clubhouse hade fått en bebis och varför de tror starkt korta ljudsnuttar istället för avancerade poddproduktioner.
  • Johanna Hoof, medgrundare av Logcast, har tillsammans med kollegan Leni Andronicos under ett års tid utvecklat en ljudapp som ska koppla samman kreatörer med fans med hjälp av korta ljudklipp och interaktivitet.
  • Peter Gärdenfors, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, berättar om skillnaderna med att ta till sig information via text, ljud eller video och vad som sker med vårt medvetande när vi lyssnar mer än vad vi läser.

More Episodes

Comments