Krigshelten: Den 12. mann

 • 3. «En motvillig helt» I 3

  42:39
  Jan Baalsrud fortsetter flukten mot Sverige. På veien må han ta et umenneskelig valg, et valg som for alltid vil stå igjen i historiebøkene som et bevis for hans utrolige evne til å overleve. Men hvordan er det å bli hyllet som krigshelt mot sin egen vilje? I denne podkastserien på tre episoder leter Christian Marstrander og Annette Groth i historien og menneskesinnet til legenden Jan Baalsrud.
 • 1. "Bare ett skritt til" I 2

  40:29
  Oppdraget i Nord Norge går fullstendig galt og motstandsmannen Jan Baalsrud er den eneste som overlever. Nå starter Jan en vanvittig flukt gjennom iskalde Troms mot Sverige. Han får alvorlige frostskader, men kan ikke stoppe opp for tyskerne puster han i nakken hele veien. Hva får et menneske til å gå et skritt videre der andre gir opp? I denne podkastserien på tre episoder leter Christian Marstrander og Annette Groth i historien og menneskesinnet til legenden Jan Baalsrud.
 • 1. "Tyskerne kommer" I 1

  41:11
  I Mars 1943 drar Jan Baalsrud og 11 andre motstandsfolk ut på et hemmelig og livsfarlig oppdrag til Nord Norge. Hvorfor dette oppdraget går så galt, og hvorfor Jan Baalsruds unike overlevelsesevne har inspirert og gitt håp i mange generasjoner, hører du i denne første episoden om Baalsrud - motstandsmannen som ble en motvillig helt.  Serien er laget i samarbeid med Nordisk film.
 • Snart kommer podcasten Krigshelten

  02:49
  En podcast om motstandsmannen Jan Baalsrud. Med Thomas «Fingern» Gullestad, Annette Groth og Christian Lyder Marstrander.
loading...