Nord-Norge i verden

del

Færre unge – og høyt frafall fra videregående skoler

Season 4, Ep. 32

Denne episoden ble første gang publisert 2. juni 2022.


De utgjør over 20 prosent av innbyggerne i Nord-Norge, og er bokstavelig talt landsdelens fremtid. Men hva er status for barn og unge i Nord-Norge i dag? 


På oppdrag fra Kunnskapsbanken for Nord-Norge har Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen Nord universitet utarbeidet en statusrapport om barn og unge i Nord-Norge.


📑 I denne episoden forteller Erlend Bullvåg om noen av hovedfunnene fra rapporten. Bullvåg er påtroppende administrerende direktør i KPB, og kommer fra jobben som førsteamanuensis ved Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen, Nord Universitet.


🎓 Hele 23 av de 30 videregående skolene i Nord-Norge har et frafall som ligger over landsgjennomsnittet. Programleder Stein Vidar Loftås tar en prat med rektor Torill Hvalryg ved Tromsdalen videregående skole – som har den laveste frafallsprosenten i Nord-Norge.


Du kan lese hele rapporten her.


Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Jeanette Gundersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Kárlsen.


Flere episoder