Nord-Norge i verden

del

Er hjemmekontor den nye normalen?

Season 2, Ep. 18

Koronakrisen har ført til utstrakt bruk av hjemmekontor, og en rekke bedrifter har varslet at de vil la sine ansatte jobbe hjemmefra også etter krisen. 


Er hjemmekontor den nye normalen? Hva betyr dette for effektiviteten – og hva med offentlige arbeidsplasser? 


Programleder Stein Vidar Loftås tar en prat med distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Hun ønsker å la offentlige ansatte jobbe hjemmefra – om arbeidsoppgavene tillater det. 


Men hva sier forskningen? For å få svar ringer vi sjefforsker Nils Brede Moe ved Sintef. Han har i en årrekke forsket på nettopp effektivitet og hjemmekontor. Moe deler også tips for hvordan du kan lykkes med hjemmekontor.


Vi får også møte utviklingssjef Rune Haddal i Alta-firmaet SmartDok AS. De sendte alle sine ansatte på hjemmekontor i mars – og mener erfaringene de sitter igjen med er så positive at det vil endre måten de utvikler bedriften på.


Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Ansvarlig redaktør er Audhild Dahlstrøm. Musikken til podkasten er komponert av Emil Karlsen.

Flere episoder