Ni til fem

del

Hjemmekontor – hvordan ser fremtiden ut?

Ep. 21

Hvordan ønsker du å jobbe etter pandemien? Lengter du tilbake til kontorstolen din på jobb, eller ønsker du å flytte ut av byen og jobbe fra et helt annet sted i landet? Kommer vi tilbake dit igjen, at uka vår blir stappfull av pendling til og fra jobb?

Dagens gjest er Erlend Aarsand, advokat og leder av arbeidslivsavdelingen i Tekna. Han forteller om Teknas hjemmekontorundersøkelse, og om hva vi kanskje kan forvente oss etter pandemien, og gir oss avklaringer knyttet til arbeidskontontrakt, yrkesskadeforsikring, skattefradrag og mer. Du får også høre om hvordan det går med Inger, som har sittet på hjemmekontor i snart ett år. Programleder er Vibeke Vesterhagen.

Flere episoder

9/29/2021

Minoritetsstress

Ep. 27
Kanskje føler du deg norsk, men opplever at den norske kollegaen din snakker engelsk til deg ved kaffemaskina. Kanskje har du kjæreste av samme kjønn, og synes det prikker litt ekstra i kroppen når du på lønnspilsen blir spurt om hva mannen din jobber med, du har jo giftering? Kanskje drikker du ikke lønningspils? Kanskje har du en funksjonshemning som ingen kan se?Kimiya Sajjadi er jusstudent og bor i Tromsø, men i det siste har hun gjort seg kjent som mangfoldsekspert, som gründer og daglig leder av bedriften Big enough global, der de gir næringslivet råd om hvordan rekruttere og behold flerkulturelle.I denne episoden snakker vi med Kimiya og kollega og teknologistudent Masa Paunov, om hvordan det er å føle seg annerledes i det norske arbeidslivet, om hvorfor de mener det ikke holder for bedrifter å være ikke-diskriminerende, om hvordan mangfold er lønnsomt og om å rekruttere de beste hodene. De gir også råd til hvordan ledere kan jobbe med mangfold og inkludering, og hva du som kollega kan gjøre for at alle føler seg velkomne i bedriften.Du får også høre om hvordan det globale ingeniørselskapet ABB jobber med mangfold. Heidi Robertson, group head of diversity & inclusion, forteller om hvordan de er i ferd med å snu skuta fra å være et konservativt ingeniørselskap til å se mennesker på en ny måte, om hvorfor de gjør det, og hvordan de gjør det.Har du spørsmål eller kommentarer? Send det til oss på podkast@tekna.no