Ni til fem

del

Har du riktig lønn?

Ep. 20

Lurer du på hvordan lønna di ligger an i forhold til andre på ditt nivå? Og hvordan virker pandemien inn på lønnsnivået?


I denne episoden av Tekna Ni til fem får du høre hva lønn egentlig er, hovedfunnene i Teknas lønnsundersøkelse for 2020 og hvordan du kan bruke statistikken som er laget på bakgrunn av den.

I episoden møter du programleder Vibeke Vesterhagen og advokat og lønnsekspert Bernt Almbakk. Reporter Sondre Tallaksrud har møtt en webutvikler som mener vi er tjent med mer åpenhet rundt lønn.


Teknas lønnsstatistikk for 2020 finner du her https://www.tekna.no/lonn-og-arbeidsvilkar/lonnsstatistikk/

Flere episoder

9/29/2021

Minoritetsstress

Ep. 27
Kanskje føler du deg norsk, men opplever at den norske kollegaen din snakker engelsk til deg ved kaffemaskina. Kanskje har du kjæreste av samme kjønn, og synes det prikker litt ekstra i kroppen når du på lønnspilsen blir spurt om hva mannen din jobber med, du har jo giftering? Kanskje drikker du ikke lønningspils? Kanskje har du en funksjonshemning som ingen kan se?Kimiya Sajjadi er jusstudent og bor i Tromsø, men i det siste har hun gjort seg kjent som mangfoldsekspert, som gründer og daglig leder av bedriften Big enough global, der de gir næringslivet råd om hvordan rekruttere og behold flerkulturelle.I denne episoden snakker vi med Kimiya og kollega og teknologistudent Masa Paunov, om hvordan det er å føle seg annerledes i det norske arbeidslivet, om hvorfor de mener det ikke holder for bedrifter å være ikke-diskriminerende, om hvordan mangfold er lønnsomt og om å rekruttere de beste hodene. De gir også råd til hvordan ledere kan jobbe med mangfold og inkludering, og hva du som kollega kan gjøre for at alle føler seg velkomne i bedriften.Du får også høre om hvordan det globale ingeniørselskapet ABB jobber med mangfold. Heidi Robertson, group head of diversity & inclusion, forteller om hvordan de er i ferd med å snu skuta fra å være et konservativt ingeniørselskap til å se mennesker på en ny måte, om hvorfor de gjør det, og hvordan de gjør det.Har du spørsmål eller kommentarer? Send det til oss på podkast@tekna.no