Share

VICE Money - Nieuw Geld

Nieuw Geld is een vierdelige serie waarin VICE laat zien hoe jonge mensen op nieuwe manieren geld verdienen, die vijf jaar geleden nog niet mogelijk waren.


Latest episode

 • VICE Money - Nieuw Geld Teaser

  00:45
  In de podcast Nieuw Geld vragen we mensen die het nieuwe geld verdienen hoe ze dat precies doen en geven experts context over de wereld waarin dat geld verdiend wordt.

More episodes

View all episodes

 • 1. Nieuw Geld: acteren in video games

  33:42
  In deze aflevering spreken we Stefanie Joosten, die doorbrak met haar rol als Quiet, een heldin met weinig kleding en een gigantisch sniper rifle in het spel Metal Gear Solid V, en Jochen Willemsen, die voor de Amsterdamse game-studio Guerrilla acteurs cast en regisseert.
 • 2. Nieuw Geld: sneakers opkopen (en weer lekker doorverkopen)

  26:36
  In deze aflevering spreken we Kars de Boer, een jonge ondernemer die met zijn bedrijf Kerimago een boel centen verdient met het in- en verkopen van nieuwe sneakers, iets wat niet iedereen hem in dank afneemt.Kijk op https://vicemoney.nl voor meer Nieuw Geld verhalen.Rectificatie: in de podcast wordt Jeff Hoogland geïntroduceerd, het gaat hierbij om Jeff Hoogendijk.
 • 3. Nieuw Geld: cryptomiljonair Livaneli ziet gouden bergen in paddo's'

  30:30
  Livaneli Yildiran (25) uit Rotterdam werd miljonair door slim te handelen in cryptocurrency, en is sindsdien altijd op zoek gebleven naar nieuwe, lucratieve investeringen. Nadat hij eerst in Canadese cannabis belegde, steekt hij zijn geld nu in psychedelica voor therapeutische doeleinden.In deze aflevering van Nieuw Geld spreekt Livaneli onder andere af met COMPASS Pathways in Utrecht. Dat is een bedrijf dat klinisch onderzoek doet naar de werking van psilocybine op therapieresistente depressie – een stofje dat ook in paddo’s zit. Hij moet minstens een half miljoen euro op tafel leggen om mee te doen aan de volgende investeringsronde, en daar gaat hij gelijk mee akkoord.VICE Money presenteert ‘Nieuw Geld’, een videoserie, mede mogelijk gemaakt door ING, over de innovatieve manieren waarop jonge mensen tegenwoordig hun boterham verdienen.
 • 4. Nieuw Geld: Hacker verdient geld door bij grote bedrijven en de overheid in te breken

  30:24
  Van de NPO en Dumpert tot Phillips en het Algemeen Dagblad: al hun websites zijn al eens gehackt door de 19-jarige Zawadi Done uit Heerjansdam. Hij maakt er verder geen misbruik van, maar meldt het gewoon netjes, waarna hij vaak een financiële beloning krijgt. Een keer ving hij bijvoorbeeld achthonderd euro voor twee uurtjes hacken, en hij heeft ook al een stuk of twintig keer kwetsbaarheden bij de Nederlandse overheid blootgelegd.Bekijk ook de video op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sBOSqcBtGMM&t