Share

cover art for Sidequest: Sjangershow (Pek-og-klikk) med Hasse og Magnus Tellefsen

Nerdelandslaget

Sidequest: Sjangershow (Pek-og-klikk) med Hasse og Magnus Tellefsen

Season 11, Ep. 34

For en gledens dag! Hasse har satt seg ned med Lolbua-veteran og rådgiver i NFI, Magnus Tellefsen, for å lage et sjangershow om Pek-og-klikk-sjangeren. Det er en av Magnus sin favorittsjangere; med andre ord er det bare å glede seg til en nydelig og givende prat! De er innom Maniac Mansion, Monkey Island, Gabriel Knight og mange flere i denne entusiastiske første delen av to deler. God helg!

More episodes

View all episodes

 • 48. Sidequest: Minigames i FF7: REBIRTH, rangert fra verst til best med Steffen Lund

  43:50
  Final Fantasy 7: Rebirth er fylt av kreativt overskudd. Det er utvilsomt det mest "Ja, og"-spillet som finnes der ute, det oppleves som om utviklerne har puttet inn alle ideene de har kommet på. Det er gøy, og det har ført til 18 (!) minigames, der du skal gjøre alt fra Mario Kart på Chocobos til å ri på delfiner og spille dype, innviklede kortspill.Disse fortjener selvsagt en rangering! Og det er nettopp det Steffen har gjort: her får du en uhøytdelig oversikt over alle minigames i FF7: Rebirth, rangert fra verst til best. Vi er helt sikre på at du får mye mer lyst til å spille spillet etter å ha hørt dette. Kos deg!
 • 47. #237: Linn Isabel Eielsen

  02:09:36
  ✨ VI HAR SPILT OG ANMELDT SHADOW OF THE ERDTREE !✨På toppen av det er vi så heldige at vi har besøk av fantastiske Linn Isabel Eielsen (@linnsikt_tegneserie) i ukas episode! Det ble en prat preget av livsglede, overskudd og helt utrolige mengder med nerdhet knyttet til alt fra Cars (PS2) og Happy Feet til Spore og Stellaris ❣️ Linn har spilt og spiller så mye!Og som om ikke det var nok? Ida har gifta seg 👰🏼‍♀️ Hvilken uke! Hvilken feiring! Hvilket liv! 🌸
 • 46. Sidequest: Religion i Zelda: Skyward Sword med Ida Dorthea Horpestad Del 2

  52:47
  Hei hå, venner!Zeldamaster Ida og jeg er tilbake med mer religionsprat - og nå skal vi inn i materien. Vi snakker om skapelsesberetningen, symbolikk og ritualer, men også mer konkret: For hva skiller egentlig et tempel i Zelda fra et tempel i virkeligheten?Du som lytter får også selvsagt svaret på spørsmålene du sitrer etter å få konkludert: Hvilken funksjon har de religiøse referansene i spillet - og er disse “banal religion”, etter Stig Hjarvards definisjon?Kos dere, god helg!
 • 45. #236: Stian, Steffen & Andreas

  02:13:50
  Tre trivelige typer er tilbake med en splitter ny utgave av Nerdelandslaget - podkasten der vi sammen hyller den herlige spillgleden, hver uke uten opphold siden 2019 🌸🌸🌸I ukas episode snakker Stian, Steffen og Andreas med skaperne av det nye rollespillet Dragepust, Hasse anmelder Paper Mario: The Thousand-Year Door, vi diskuterer alt som er verdt å snakke om fra E3 som ikke er E3, og dypdykker ned i alt fra Hypercharge til Dave The Diver 🤿I tillegg får vi en liv og død-basert Timed Quest om hvorfor Ape Escape er bedre (!) enn Super Mario 64 og et herlig Troféskap om å gå omveiene til mål ❣️
 • 44. Sidequest: Religion i Zelda: Skyward Sword med Ida Dorthea Horpestad Del 1

  41:18
  Det beste vi vet med Nerdelandslaget er å lære av å snakke med noen som virkelig kan noe. Enten det er Suzanne Berget som lærer oss om crunchkultur i Bioware eller Grunde Almeland som lærer oss om store, kompliserte strategispill - så er det noe av det beste vi vet.Derfor er det en glede å konstatere at vi nå har et redaksjonsmedlem som har levlet opp, fordi hun har forsket på spill (!). Vi er frelst (pun intended)!Ida har nemlig skrevet og fått godkjent en masteroppgave i religionsvitenskap med den svært fristende tittelen: The Legend of Zelda: Skyward Sword and Banal Religion - An analysis of the video game in search of what goes unnoticed.De to neste ukene skal Ida og jeg derfor grave oss ned i Skyward Sword og hennes masteroppgave, og snakke om symboler, historier, tegn og tro - for å finne ut om spillet Skyword Sword kan kategoriseres som "banal religion".Hva er "banal religion", lurer du kanskje på? Lytt i vei - så finner du det ut!
 • 42. Sidequest: Ti simulatorspill du ikke kan gå glipp av med Espen Borge

  47:56
  Ah, simulatorspill. De fleste kjenner til de største, men dette er en skattekiste av en sjanger som jeg ikke ante hvor dyp var. For: Har du noe forhold til Drug Dealer Simulator? Hva med Gas Station Simulator eller Hobo: Tough Life? Aldri hørt om, sier du? Perfekt! Her får du nemlig en innføring i ti simulatorspill som kulturjournalist og produsent Espen Borge vil at du skal sjekke ut. Det skal i hvert fall jeg!
 • 41. #234: Ida, Steffen & Andreas

  02:14:10
  Ny uke - nye spillmuligheter! I ukas episode snakker vi om både Paper Mario: The Thousand Year Door, Alisa og Rollercoaster Tycoon, vi snakker om at Microsoft er all inn på Game Pass med Black Ops 6, at Larian åpner nytt studio i Polen og at Star Wars endelig får sin Overwatch-klone denne uka etter seks år i utvikling ✨Vi får også Idas bryllupstale, fremført av Steffen, og en Patreonperlehyllest til bandet Blomst! 🌸
 • 40. Sidequest: Ti Mobs du ikke kan gå glipp av med Espen Borge

  43:22
  Kulturjournalist og produsent Espen Borge, hæ? Han går rett og slett ikke tom for ting å snakke om hva gjelder spill og spillkultur. Denne uka har han ramla inn i studio for å snakke om ti "mobs", altså fiender i spill som ikke er bosser, som har satt uutslettelig inntrykk. Vi dykker ned i Valheim, Zelda, Diablo, The Forest og mye mer - og håper du vil være med på ferden!