Share

cover art for Sidequest: 10 ting å sjekke ut hvis du liker Outer Wilds med Ole Torstein Hovig

Nerdelandslaget

Sidequest: 10 ting å sjekke ut hvis du liker Outer Wilds med Ole Torstein Hovig

Season 11, Ep. 28

Det er ingen som er bedre på å gi gode, nisjete tips til store kulturopplevelser enn skribent, musiker og lydguru Ole Torstein Hovig. Forrige gang han gjorde det fikk du 10 supersolide tips å sjekke ut hvis du liker Cyberpunk 2077.


Denne gangen har han tatt med seg musikk, film, mange, anime og spill du bort hoppe inn i dersom du liker Outer Wilds - enten fordi du spilte det da det kom eller fordi du er nyfrelst etter forrige sidequest. Gå inn i helgen med disse tipsene, og vi garanterer deg en god en!

More episodes

View all episodes

 • 39. #233: Kevin Kildal

  02:01:30
  ⚠️ - RATED E FOR EXPLICIT - ⚠️Vi har hatt besøk av komiker Kevin Kildal i Nerdelandslaget, og ut kom en episode det lukter svidd av på flere måter! I tillegg til på grensen til inkriminerende historier som i det minste er sjokkerende, forteller Kevin om hvordan spill har preget han både på godt og vondt 🕹️❣️Men - vi får også høre om strategispill, eventyrspill, snille (?) onkler, en karriere som spillenes Top Dog på Meløy, masse om Fallout og enda mer om hvorfor aldersgrenser på spill er livsviktig, noe Kevin er et levende bevis på 👀
 • 38. Sidequest: Diagnosen "Gaming Disorder" med Mina Ringen-Glad

  41:03
  GRATULERER MED DAGEN!Vi er opptatte av å belyse en bred palett av tematikk knyttet til spill- og spillkultur i Nerdelandslaget. Enten det er positive virkninger eller mer utfordrende ting, som eksempelvis arbeidsvilkår i spillindustrien eller toxic holdninger online: Vi snakker om det.I 2018 kom verdens helseorganisasjon med en ny medisinsk diagnose på problematisk spilling, altså spilling som går så langt at det kan kalles en avhengighet eller går utover andre aspekter av livet. Denne diagnosen heter Gaming Disorder. Men: Hva er det for noe, egentlig? Hva skyldes det?Til å hjelpe meg med å forklare mer om akkurat det har jeg fått eksperthjelp. Mina Ringen-Glad har nemlig skrevet en bacheloroppgave i psykologi om akkurat dette - og i hennes besvarelse forklares både en økende tendens av gaming disorder, hva diagnosen innebærer, hvordan den kan behandles og hvordan den kan sammenliknes med annen avhengighet.Vi håper du går inn i helgen litt klokere, og husk: Snakk om det!
 • 37. #232: Hasse, Steffen & Andreas

  02:15:31
  HURRA! Ikke bare er det 17. mai på fredag, vi er også klare med en helt ny episode med den tullete trippeltrioen! ✨Det blir snakk om alt fra Crow Country og Fallout 4 til Have a Nice Death og Little Kitty, Big City 🐱 I tillegg kommenterer vi selvsagt nok en uke med XBOX- og PlayStation-blemmer 🤦🏼‍♂️Vi får et vakkert innsendt Troféskap om representasjon og runder av på beste nostalgiske vis med å mimre tilbake til et virkelig godt spillår i Tiers of The Spieldom ❣️
 • 36. Sidequest: Sjangershow (Pek-og-klikk del II) med Hasse og Magnus Tellefsen

  40:38
  God fredag, venner! Det er en glede å være tilbake med del to om de pekete og klikkete spillene som Hasse er så nysgjerrig på, og som Lolbua-veteran og rådgiver i NFI, Magnus Tellefsen, er så innmari glad i. I denne episoden dykker de to enda dypere ned i den magiske eventyrspillsjangeren pek-og-klikk, som har fått en slags ny vår de siste årene. Hasse er offisielt klar for å bli en pek-og-klikker, og det håper jeg du også er etter å ha hørt disse to delene!
 • 35. #231: Ingar Takanobu Hauge

  02:22:29
  Ukas gjest har 271 artikler om spill på sin egen blogg, der majoriteten er anmeldelser. Det er med andre ord ikke så rart at han nærmer seg sitt femtende år som spilljournalist for Gamereactor Norge! ✨ Ta vel imot nyeste spiller på Nerdelandslaget: oversetter, teolog, administrasjonskonsulent, programleder og spilljournalist INGAR TAKANOBU HAUGE! 🌸I nesten to og en halv time (!) nerder vi ut om Virtual Boy, Chrono Trigger, Sand Land, Stellar Blade, Prince of Persia og SÅ. MYE. MER.I tillegg får du anmeldelse av Manor Lords ved Hasse og intervju med Jardar Solli, den norske utvikleren av Seablip - spillet som lanseres på 17. mai!! 🇳🇴🇳🇴🇳🇴NB: Hjertelig takk til Erling Rostvåg, som steppet inn som gjesteprogramleder til 20 i stil!
 • 34. Sidequest: Sjangershow (Pek-og-klikk) med Hasse og Magnus Tellefsen

  35:41
  For en gledens dag! Hasse har satt seg ned med Lolbua-veteran og rådgiver i NFI, Magnus Tellefsen, for å lage et sjangershow om Pek-og-klikk-sjangeren. Det er en av Magnus sin favorittsjangere; med andre ord er det bare å glede seg til en nydelig og givende prat! De er innom Maniac Mansion, Monkey Island, Gabriel Knight og mange flere i denne entusiastiske første delen av to deler. God helg!
 • 33. #230: Stian, Ida & Andreas

  01:56:44
  Klar for å møte midtuka med trivelighetens troika? 🫶Vi har nok en gang kost oss skikkelig i studio, og det tror vi dere hører! Vi snakker om No Rest For The Wicked, Harold Halibut, Pokérogue, Another Crab’s Treasure, Return to Grace og mye mer! ✨I tillegg blir det anmeldelse av Steller Blade, en erotisk og sensuell Timed Quest der Tetrisbrikker får flere betydninger og en Patreonperle det lukter svidd av fra Ida 🌸
 • 32. Sidequest: Q&A (Hideo Kojima) med Ida Doris Joynt

  47:31
  NB: BEKLAGER LYDKVALITETEN! Noen utfordringer med opptak over Discord denne gangen <3Mannen, myten. Legenden. Sjelden har en beskrivelse av en person passet bedre enn beskrivelsen på en av verdens aller største nålevende spillutviklere: Hideo Kojima. Mannen som tvinger oss til å tenke nytt hver eneste gang vi spiller et spill, som spår fremtiden og serverer oss ubehagelige sannheter om samtiden i en og samme linje med kode. I denne episoden spør jeg Hideo Kojima-frelste Ida Doris Joynt om alt jeg lurer på om den japanske legenden: Hva tror hun Hideo Kojima ser på som meningen med livet? Hvordan kan han gang på gang forutse fremtiden? Og ikke minst: Hva var greia med alle Monsterboksene i Death Stranding?I denne episoden får du alle svarene. God helg!
 • 31. #229: Johan Fasting

  01:59:23
  Det er bare å bøye seg i støvet: For en gjest! For en episode! Vi er verdens heldigste folk! Vi har nemlig fått besøk av manusforfatter, serieskaper, regissør, produsent og Gullrutevinner JOHAN FASTING! 🎬Han snakker om hvordan tv-serien Makta er sterkt inspirert av Sekiro, hvordan spill fikk han ut av depresjon og om alle de fantastiske spillopplevelsene som har formet ham som menneske ✨Vi snakker om alt fra ClayFighter 2: Judgment Clay til våre egne personlige topplister over FromSoft-bosser, ler og koser oss med spaltene og lytter til Johan som forteller oss hvorfor tv-seriene taper igjen og igjen mot spillene ⚔️