Share

cover art for #51: Oda Tilset

Nerdelandslaget

#51: Oda Tilset

Season 3, Ep. 18

NERDELANDSLAGET FYLLER ÅR! 🎂🥳 Lørdag 11. april hadde Nerdelandslaget eksistert i 365 dager, og i episode 51 har vi med oss hypertalentfulle Oda Tilset for å feire 👸🏼 Oda er lyddesigner og komponist av spillmusikk og ble valgt ut som en av vinnerne av Velocity Awards for Game Developers Conference 2019 i San Francisco. Det vil si at hun er en av de kvinnene som spillindustrien har mest troa på – på verdensbasis! 🎶💯 Det ble en superfin prat om ca alle spillene på Nintendo DS, masse om spillmusikk og en hel del annet nerdete også: Du vil ikke tro hva som skjedde da Mario eller Mordor ville sjokkere deg så skjedde dette⁉️

More episodes

View all episodes

 • 28. Sidequest: 10 ting å sjekke ut hvis du liker Outer Wilds med Ole Torstein Hovig

  41:53
  Det er ingen som er bedre på å gi gode, nisjete tips til store kulturopplevelser enn skribent, musiker og lydguru Ole Torstein Hovig. Forrige gang han gjorde det fikk du 10 supersolide tips å sjekke ut hvis du liker Cyberpunk 2077.Denne gangen har han tatt med seg musikk, film, mange, anime og spill du bort hoppe inn i dersom du liker Outer Wilds - enten fordi du spilte det da det kom eller fordi du er nyfrelst etter forrige sidequest. Gå inn i helgen med disse tipsene, og vi garanterer deg en god en!
 • 27. #227: Odd-Magnus Williamson

  01:59:03
  Ukas gjest har en så utrolig imponerende CV at det er lettere å spørre seg om hva han IKKE kan. Ta vel imot nyeste spiller på Nerdelandslaget: komiker, skuespiller, forfatter, filmskaper, stjerne og legende: Odd-Magnus Williamsson! ✨Vi snakket om alt fra Hitman og Shinobi til Turtles på Game Boy og det å dumpe på videregående på grunn av Lara Croft ⛏️ Odda har ikke bare med seg én brannfakkel, her går det i ett kjør fra start til slutt: "Det kommer altfor mange spill i året", "Open World er ubrukelig", "Ingen cutscenes kan vare lenger enn 30 sekunder" og mye, mye mer. Kos deg! 💫
 • 26. Sidequest: Dypdykk (Outer Wilds) med Ole Torstein Hovig

  53:10
  Dette er en av de mest spennende dypdykkepisodene jeg har laget, tror jeg. For hvordan skal man dypdykke i noe så annerledes som Outer Wilds? Hva skal man sammenligne det med og sette det opp mot? I researchen til denne episoden leste jeg en strålende featureartikkel skrevet av spilljournalisten Ben Vollmer, og med overskriften “A Universe of Wonder” skriver han:After I finished Outer Wilds I couldn’t stop thinking about how I wanted to write about it. It’s unlike anything I’ve ever played – and chances are, it’s unlike anything anyone has ever played.Til å hjelpe meg med å dechiffrere dette undringsverket Outer Wilds er jeg så heldig å få med meg skribent, musiker og lydguru Ole Torstein Hovig! Og da vet du at det blir en god fredag denne uka også. God helg!
 • 25. #226: Stian, Ida & Andreas

  01:59:09
  FOR en episode! 🔥 Her får du Minecraft Diss Track (!) fra Stian, et nydelig og rørende innsendt Troféskap fra Superkarlsen, en gripende historie på rim om en legendarisk øks i World of Warcraft og glødende engasjert prat om alt fra Pokémon Soulsilver til Det Magiske Jordbæret (!) 🍓
 • 24. Sidequest: TOPP 40 2023 (20 - 1) med Karl-Martin Hogsnes

  01:04:51
  Nå skal det avgjøres! Vi har kommet til topp 20 på min personlige toppliste av spill som kom fra 2023, der hadde anmeldt alle sammen til 80 / 100 eller bedre. I dag innser jeg noe om meg selv som er veldig oppklarende og overraskende, og som gjør at jeg innser hvorfor mange av spillene på listen havnet der de gjorde. Det hadde jeg aldri fått til uten hjelp av spilljournalist fra Level Up: Karl Martin Hogsnes. God helg!
 • 23. #225: Multiguru

  02:24:12
  Multitalentet Martin «Multiguru» Belgen Isaksen er endelig på plass i Nerdelandslaget, og vi jubler som om vi har opplevd et påskemirakel, for dette var søren meg gøy! 💛Vi snakker om Tekken 3, Minecraft, Lethal Company, Elden Ring, Helldivers 2, Crash Bandicoot 3 (?!) og mye, mye mer med mannen som har spilt på det som er: XBOX, PS, Nintendo, PC… You name it ⚔️I tillegg blir det dobbelanmeldelse av Princess Peach: Showtime og Rise of The Ronin, Game-O-Guessr, Tiers of The Spieldom og Hatprat, så spenn deg fast og kos deg med dette påskeegget av en episode fylt med smågodt! 🐣
 • 22. Sidequest: TOPP 40 2023 (40 - 21) med Karl-Martin Hogsnes

  01:01:15
  For et år! For et spillår! Da jeg satt med oversikten over spill jeg hadde spilt fra 2023 for å gjøre meg klar for å lage topp 5-liste til våre Game of The Year-episoder, så innså jeg at 2023 fortjente så mye, mye mer enn bare en topp 5-liste over spill.For: Jeg har helt sikkert glemt noen, men jeg tror jeg har regnet meg frem til at jeg spilte 56 spill som kom ut i 2023, i 2023. Det er helt sykt. Jeg har aldri vært i nærheten av noe liknende tidligere. 2023 er utvilsomt tidenes spillår for meg, og de neste to Sidequestene skal bevise hvorfor. Jeg har nemlig laget en topp 40-liste over spill fra 2023, der vi skal gå gjennom plass nummer 40 - 21 i den første episoden og plass 20 - 1 i den andre episoden. Jeg tenkte litt på hvem jeg burde ha med meg på en sånn øvelse, hvem er det som enten har spilt like mange spill, eller som i hvert fall har et kulturelt forhold til majoriteten av spillene på lista? Svaret var selvfølgelig, spilljournalist fra Level Up: Karl Martin Hogsnes. God helg!
 • 21. #224: Ida, Steffen & Andreas

  02:05:21
  For en uke i spillenes verden! MLB The Show! Alone in The Dark! Dragon’s Dogma 2! Princess Peach: Showtime! Rise of The Ronin! 🥵😍Så mye å glede seg til, så mye å snakke om! Og det gjør vi også, i to timer til ende. Det blir Hatprat, Tiers og The Spieldom, Triple Trouble, en improvisert presentasjon for E3-sjefene og en Patreonperle inspirert av geniet Fredrik Høyer 🌱(Har du spilt Brotato, forresten? 👀)
 • 20. Sidequest: Er MMO-ets tidsalder over? med Aslak Maurstad

  46:03
  Hei igjen, kjære spiller på laget! 2023 var et fantastisk spillår for de aller fleste sjangre. Eller? Stemmer det også for MMO? Sjangeren som så og si var synonymt med spilling rundt 2004-2005, men som i moderne tid har mistet mange av sine særegenheter til andre sjangre. Til å diskutere med meg om MMO-ets store tidsalder nå er over har jeg fått med meg en mann med tusenvis av timer i en hel rekke MMO-spill, Aslak Maurstad. God helg!